Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90

Wątek: Nowy komputer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    a i2500k ma HD3000, dla tego warto go wziasc. 50dych drozszy niz nie K i 100 niz 2400 - ja bym wolal K bo HD2000 dla mnie ciut za slaba, ale jak wystarczy slabsza grafa to zawsze 50 czy 100 taniej.
    Jeśli istotna jest wydajność karty graficznej, to nie ważne czy HD3000 czy HD2000 i tak będzie dno wolniejsze nawet od kart zintegrowanych w procesorach AMD (pokroju A8 X4 3850). Jeśli ktoś szuka sensownej wydajności karty graficznej to zakup modelu na PCI-E ze stosownym GPU będzie najlepszym rozwiązaniem.

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Sam sie OC najlepiej, zaloz se czapeczke z chlodzeniem wodnym i lykaj amfetamine codzien, wiesz o ile wiecej zdzialasz ?
    Prężysz "internetowe muskułki" dziecka neostrady? Też tak potrafię, np. : "Sobie załóż Durex'a na swoją mikroskopijną główkę, będzie jak znalazł na te zimne dni." - jednak mnie takie niskopoziomowe trollowanie w Twoim stylu nie bawi.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 15-11-2011 o 09:01

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Jeśli istotna jest wydajność karty graficznej, to nie ważne czy HD3000 czy HD2000 i tak będzie dno wolniejsze nawet od kart zintegrowanych w procesorach AMD (pokroju A8 X4 3850). Jeśli ktoś szuka sensownej wydajności karty graficznej to zakup modelu na PCI-E ze stosownym GPU będzie najlepszym rozwiązaniem.
    To wszystko zalezy od konkretnych potrzeb jednostki. Dla mnie HD2000 jest za slaba a HD3000 idealna, do HD filmow i okazyjnego popykania w Battlefield 2. Bez zastanowienia wole dolozyc te 100zl do tej grafy. Poza tym dla mnie waznym jest to ze wideo jest wbudowane w procesor a nie jest osobnym podzespolem. Im mniej podzespolow tym mniejsze szanse problemow, tym bardziej w skladaku. Po 10 latach pracy na najzwyzszych modelach stacji roboczych przesiadam sie na skladaka tylko wlasnie dla tego ze PRAKTYCZNIE jedynym elementem mogacym powodowac problemy jest plyta glowna, wiec staranne dobranie owej zagwarantuje mi praktycznie stabilny komputer. I jak na razie okazuje sie to prawda. Zlozylem juz ponad 10 komputerow w dokladnie tej samej konfiguracji opartych na Gigabajtowej plycie H61 z i3 2100, HD2000 i Kingstona pamiecia z listy rekomendowanych przez producenta plyty i wszystkie pracuja IDEALNIE.

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Prężysz "internetowe muskułki" dziecka neostrady? Też tak potrafię, np. : "Sobie załóż Durex'a na swoją mikroskopijną główkę, będzie jak znalazł na te zimne dni." - jednak mnie takie niskopoziomowe trollowanie w Twoim stylu nie bawi.
    To naprawde jest najlepszy tekst jaki dales rade wymyslec ? Nie spiesz sie nastepnym razem, piekno rozmow internetowych polega na tym ze nie musisz byc blyskotliwy juz teraz zaraz na poczekaniu, mozesz chwilke pomyslec

Domyślnie

Dzieciaki! Spokój! Bo do konta zaraz jedno i drugie pójdzie!

Domyślnie

Nie wiedząc do czego ma służyć komputer, ciężko coś doradzić - "do grafiki" to trochę za mało i przede wszystkim zbyt ogólnie powiedziane.
    Cenę bardzo winduje teraz też dysk twardy - to fatalny moment na zakup HDD obecnie, pokombinuj, kup używany tymczasowo byle pracować, może poszukaj czy nie masz od kogo pożyczyć. Bez sensu płacić za dysk 600zł który normalnie kosztuje 250zł.
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

A co sie dzieje ze dyski tak skoczyły do góry? Waluta czy fabryki zalało?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    A co sie dzieje ze dyski tak skoczyły do góry? Waluta czy fabryki zalało?
    WITAM
    waluta, fabryki zalane i zwiększona chęć zysku ( raczej normalne ) spowodowały że magazynki danych znacznie podrożały... ale spoko... do czasu - popyt zredukuje zapędy cenowe.
    Pozdrawiam
    ,
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

i jeszcze ceny dysków będą rosły... zamawiałem wczoraj i przechodząc z koszyka do złożenia zamówienia akurat jeszcze podskoczyła cena o jakieś 20zł. Tłumaczenie jest jedno - Seagate wstrzymał dostawy. A ceny podnoszą sami sprzedawcy - tak można więcej zarobić :> i troszeczkę obniżyć popyt. A sprzedać i tak sprzedadzą co mają, więc czemu mają nie podnosić cen :/
    Nikon system...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    i jeszcze ceny dysków będą rosły... zamawiałem wczoraj i przechodząc z koszyka do złożenia zamówienia akurat jeszcze podskoczyła cena o jakieś 20zł. Tłumaczenie jest jedno - Seagate wstrzymał dostawy. A ceny podnoszą sami sprzedawcy - tak można więcej zarobić :> i troszeczkę obniżyć popyt. A sprzedać i tak sprzedadzą co mają, więc czemu mają nie podnosić cen :/
    W proline widze można taniej niż przed kilkoma dniami kupić 2TB Samsung (550zł), natomiast Seagate od tygodnia stoi w miejscu (689). Tak więc jeszcze ceny (dalej) nie rosną, a te 20 zł to ... no cóż ... miałeś pecha.

Domyślnie

Spokojnie po nowym roku elektronika jeszcze skoczy zgodnie z zapowiedziami, choć bardziej RTV, zresztą teraz okres przedświąteczny więc jak w filmie "koszą wszystko" a głównie jeleni niestety, którzy wybrali sobie najgorszy z możliwych terminów na zakupy, pomijam tych, którzy muszą bo nie mają na czym pracować.

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów