Close

Strona 349 z 371 PierwszyPierwszy ... 249299339347348349350351359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 481 do 3 490 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Dokładnie tak. Tylko dla części osób jeden z tych młotków ma wygodniejszą rączkę, lepsze wyważenie i jest bardziej estetyczny, co wpływa na poczucie komfortu pracy.
    Wiesz, jakby robotnik przyszedł na budowę z łopatą, której trzonek jest pomalowany w kwiatki, to by od tego dnia nosił ksywę biedroń.

A młotki są potrzebne różne, czasami 10dk, czasami 2 kg, a czasami baba 10 kg. Tutaj dostajesz dwa młotki do wyboru, za to z rączkami w kolorze błękit paryski, w cenie odpowiedniej i masz się cieszyć. Jednemu to wystarczy, niektórzy mają inne potrzeby. Tylko, że ci którym to wystarcza strasznie krzyczą, że każdemu to wystarczy. I że nie jest drogo, bo ten błękit paryski jest taki drogi, a rączka jest dokładnie nim pomalowana.

Dodatkowo Apple jest mniej uniwersalny. Są zastosowania gdzie nie sprawdza się. Jak ktoś chce, to niech korzysta, ale krzyczenie, że dla każdego to najlepszy wybór to fanbojstwo i tyle. A na komfort pracy bardziej wpływa to, czy operacje wykonują się szybko niż wygląd obudowy. Jak mam komputer pod biurkiem to nie spędzam czasu na patrzeniu na niego.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Zrozum ze ja z Toba nie polemizuje, ja Ci mowie jak jest. 15lat zajmowalem sie handlem w US i wiem dokladnie jak tamtejszy rynek, czyli mozna powiedziec rynek wzorcowy, dziala.
    Ten "rynek wzorcowy" jakoś ostatnimi czasy nie ma się za dobrze, jak słyszałem...

Szukasz logiki w tym ? Jest bardzo prosta. Moja firma jako ze miala najwyzsza mozliwa znizke u producenta systemow przeciwpozarowych Mircom i mielismy ich sprzet najtaniej w dosc duzej okolicy, sprzedawalismy go po cenie lub z bardzo newielkim zyskiem aby zdobyc klienta z ktorym podpisywalismy kontrakt na 5cio letni serwis na ktorym to zarabialo sie prawdziwe pieniadze. Chyba nie ciezko sobie wyobrazic to samo w IT ?
    Dżizas, a Ty dalej przekładasz mechanizmy z rynku korporacyjnego na rynek konsumencki. A ile ten diler zarobi na serwisie i usługach dodatkowych na Jasiu Kowalskim, o pardą, Johnie Kowalsky, któremu opchnie jeden komputer po cenie korporacyjnej?

A czy to madry proceder czy nie ? Mysle ze te wszystkie potezne firmy maja lepszych strategow sprzedazy niz ja czy Ty.
    Noooo. HP – leci na ryj i o mało co niedawno nie opchnęlo całej działki PC. IBM – na rynku PC już go nie ma, Lenovo jakoś ciągnie, ale szału nie ma. Dell – stagnacja z tendecją spadkową, mimo rosnącego samego rynku. Apple – uparty wzrost (również po odliczeniu iPada). Owszem, strategia sprzedaży to nie jedyny element wpływający na poziom sprzedaży, acz dość istotny. No ale Ty przecież wiesz lepiej, że Apple to łosie. A wiem, kłamliwy marketing przewrócił ludziom w głowach.

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Dodatkowo Apple jest mniej uniwersalny. Są zastosowania gdzie nie sprawdza się.
    Zgadza się. Tylko ta uniwersalność nie każdemu jest potrzebna. Ba! Wręcz większość jej nie potrzebuje. NP. cóż mi po tym, że na OS X nie odpalę AutoCADa (na razie, bo zdaje się Autodesk pracuje nad portem pod OS X), skoro po pierwsze w ogóle nie jest mi do niczego potrzebny, a tym bardziej nie wyłoże na niego 20k zł w celach hobbystycznych.

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Jak ktoś chce, to niech korzysta, ale krzyczenie, że dla każdego to najlepszy wybór to fanbojstwo i tyle.
    To teraz pokaż palcem kto i gdzie KRZYCZAŁ, że Maki są najlepszym wyborem DLA KAŻDEGO i do WSZYSTKICH zastosowań.
    Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 16-11-2011 o 13:54
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Zrozum ze ja z Toba nie polemizuje, ja Ci mowie jak jest. 15lat zajmowalem sie handlem w US i wiem dokladnie jak tamtejszy rynek, czyli mozna powiedziec rynek wzorcowy, dziala. Rozmowa sie zaczela od tego ze Apple kosztuje tyle samo co DELL bo na stronie producenta tak jest napisane. Ja Ci wiec tlumacze ze producent Sobie swoja MSRP wypisuje, a niemalze WSZYSTKO mozna kupic taniej, a czasem o wiele taniej.

Szukasz logiki w tym ? Jest bardzo prosta. Moja firma jako ze miala najwyzsza mozliwa znizke u producenta systemow przeciwpozarowych Mircom i mielismy ich sprzet najtaniej w dosc duzej okolicy, sprzedawalismy go po cenie lub z bardzo newielkim zyskiem aby zdobyc klienta z ktorym podpisywalismy kontrakt na 5cio letni serwis na ktorym to zarabialo sie prawdziwe pieniadze. Chyba nie ciezko sobie wyobrazic to samo w IT ?

Nie ma po co tego klepac juz wiecej, chcesz to zaakceptujesz i zrozumiesz ze tak poprostu jest, nie chcesz to nie. A czy to madry proceder czy nie ? Mysle ze te wszystkie potezne firmy maja lepszych strategow sprzedazy niz ja czy Ty.
    Kiedy szukałem laptopa rozważałem HP Envy 17 i Dell XPS 702x. Podczas poszukiwań informacji dotarłem też do takich że bez sensu jest kupowanie przez stronę Della i najlepiej zadzwonić, można dostać sporą zniżkę. Najciekawsze było to że ludzie dostawali różne upusty, które zależały od tego "z kim rozmawiali". Pomyślałem nie będę się prosił i kupiłem HP, które bez łaski i proszenia było w podobnej cenie co Dell po zniżkach. Ciekawe co na to min. x-kom, który wraz ze swoją marżą ceny miał dużo niższe niż na www Della ale już niekoniecznie nizsze niż wytargowane przez ludzi przez telefon? Rzeczywiście najsensowniej jest kiedy producent ma sztywne ceny i sprzedaje przez sieć dealerską.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ten "rynek wzorcowy" jakoś ostatnimi czasy nie ma się za dobrze, jak słyszałem...

Dżizas, a Ty dalej przekładasz mechanizmy z rynku korporacyjnego na rynek konsumencki. A ile ten diler zarobi na serwisie i usługach dodatkowych na Jasiu Kowalskim, o pardą, Johnie Kowalsky, któremu opchnie jeden komputer po cenie korporacyjnej?

Noooo. HP – leci na ryj i o mało co niedawno nie opchnęlo całej działki PC. IBM – na rynku PC już go nie ma, Lenovo jakoś ciągnie, ale szału nie ma. Dell – stagnacja z tendecją spadkową, mimo rosnącego samego rynku. Apple – uparty wzrost (również po odliczeniu iPada). Owszem, strategia sprzedaży to nie jedyny element wpływający na poziom sprzedaży, acz dość istotny. No ale Ty przecież wiesz lepiej, że Apple to łosie. A wiem, kłamliwy marketing przewrócił ludziom w głowach.
    bosz, Ty masz chyba jakies powazne kompleksy

Jak juz wspominalem wczesniej, mnie nie interesuja tak naprawde pobudki i logika dystrybutora - ja znalazlem mego na Ebayu i kupilem najwyzszy model stacji roboczej (Precision 690 a potem T7400), nowy, z trzy letnia gwarancja za POLOWE tego co kosztowal Mac Pro o dokladnie tych samych parametrach (pomijajac dyski SAS ktorych Mac Pro nie obsluguje). I zrobilem to jako konsument, Jas Kowalski, nie jako potezna firma wydajaca krocie na IT.

Koniec tematu, przestan juz marudzic

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Kiedy szukałem laptopa rozważałem HP Envy 17 i Dell XPS 702x. Podczas poszukiwań informacji dotarłem też do takich że bez sensu jest kupowanie przez stronę Della i najlepiej zadzwonić, można dostać sporą zniżkę. Najciekawsze było to że ludzie dostawali różne upusty, które zależały od tego "z kim rozmawiali". Pomyślałem nie będę się prosił i kupiłem HP, które bez łaski i proszenia było w podobnej cenie co Dell po zniżkach. Ciekawe co na to min. x-kom, który wraz ze swoją marżą ceny miał dużo niższe niż na www Della ale już niekoniecznie nizsze niż wytargowane przez ludzi przez telefon? Rzeczywiście najsensowniej jest kiedy producent ma sztywne ceny i sprzedaje przez sieć dealerską.
    Masz rzeczowe podejscie i logike- "bez laski"
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 16-11-2011 o 13:59

Domyślnie

bosz, Ty masz chyba jakies powazne kompleksy

Jak juz wspominalem wczesniej, mnie nie interesuja tak naprawde pobudki i logika dystrybutora - ja znalazlem mego na Ebayu i kupilem najwyzszy model stacji roboczej (Precision 690 a potem T7400), nowy, z trzy letnia gwarancja za POLOWE tego co kosztowal Mac Pro o dokladnie tych samych parametrach (pomijajac dyski SAS ktorych Mac Pro nie obsluguje). I zrobilem to jako konsument, Jas Kowalski, nie jako potezna firma wydajaca krocie na IT.

Koniec tematu, przestan juz marudzic
    Czyli ten Dell jest dokładnie POŁOWĘ warty tego co Mac Pro!

Ja właśnie stawiam polski system na Sony Vaio, które klient znalazł w Kanadzie na śmietniku, działa, jest mały i metalowy... Kosztował będzie go wraz z czyszczeniem góra stówkę, nowy kosztował ok. 4 tysie PLN.

Masz rzeczowe podejscie i logike- "bez laski"
    Jak mam wybór i płacę tyle samo to wolę kupić klikając kilka razy niż walczyć o upust przez telefon.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 16-11-2011 o 14:05

Domyślnie

IBM wycofal sie z rynku dekstopow i laptopow majac marke uznawana za legendarna, przynoszaca zyski i chetnie kupowana przez firmy. Chcieli wkladac wiecej kasy w rzeczy ktore sa ich podstawowym targetem - servery i soft ^^
    To ze firmy produkujace komputery klasy desktop maja nizsze przychody spowodowane jest tym ze teraz kazdy moze skladac PC, moze nie zawsze legalnie ale moze. Zaden z moich znajomych nie kupowal komputera desktop pokroju della czy hp. Prawie wszyscy skladali sami ( badz z pomoca znajomych ), mala czesc kupila zestawy na allegro czy z komputronika, etc - tego typu sklepy zabieraja dla siebie pewna czesc rynku. Czy ich polityka cenowa kuleje? Mysle ze to raczej kwestia marketingu i promocji, oraz tego ze duze firmy sprzedaja komputery glownie dla duzych instytucji. Rynek detaliczny niejest ich primary targetem.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

A o jakim rynku slyszales ostatnio dobre informacje? O chinskim zapewne...

NP. cóż mi po tym, że na OS X nie odpalę AutoCADa (na razie, bo zdaje się Autodesk pracuje nad portem pod OS X)
    Cos nie bardzo orientujesz sie w sprawach swojej ulubionej platformy. AutoCAD na MacOS jest dostepny od ponad roku!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A propos Della to mam wrażenie, że raczej nie sprzedaż jest problemem tej firmy.

W firmie mam koło 4 vostro trzy tysiące cośtam. W ciągu roku w 2 padł dysk a w jednym zasilacz...

Do tego pracują z prędkością 4 letniego HP...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Rynek detaliczny niejest ich primary targetem.
    Oczywiscie ze nie jest - nie wiem jak jest w PL bo tu nie bywam w firmach, ale w US gdzie bys nie poszedl do jakiego rozmaru biura, banku czy jakiejkolwiek praktycznie firmy nigdzie nie uswiadczysz skladaka, tylko markowe komputery PC. O serwerowniach nawet nie wspominam. No chyba ze IT w danej (malej) firmie jest koles ktory swiezo przybyl z krajow drugiego swiata takich jak byly blok komunistyczny, czyli np. ja Ja sam jak wyjechalem do US 18 lat temu skladalem komputery i nawet serwery sam, na poczatku - do dzis sie smieje ze swej glupoty Po pierwszej stycznosci z prawdziwym serwerem DELLa dalem sobie spokoj ze skladaniem bo nie dosc ze byly lepsze, mialy o wiele lepszy serwis to i na dodatek wychodzily taniej

Skladaki sa bardzo rozpowszechnione w PL bo sa nadal sporo tansze. Ale w USA, najwiekszym rynku komputerowym John Smith kupuje markowe PC bo wychodza cenowo na poziomie skladaka i sa juz gotowe, a wiekszosc ludzi sie na tym nie zna. Jak umiesz skladac komputer (co jest przecie dosc prostym) to patrza na Ciebie jak na charakter z Harrego Portera Tam skladaja komputery jedynie entuzjasci komputerowi.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 16-11-2011 o 14:38

Domyślnie

No to troche dla rozrywki... Drewniany dock do iPhone'a.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 349 z 371 PierwszyPierwszy ... 249299339347348349350351359 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów