Close

Strona 416 z 705 PierwszyPierwszy ... 316366406414415416417418426466516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 151 do 4 160 z 7042
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    aporpo nieliniowosci mikroregulacji AF w d7000 - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=187827

problem zninal po wizycie w serwisie. Najwyrazniej cos jest z tym na rzeczy.
    Oby na zawsze, ale to dowód że puszki wychodzą walnięte w fabryki i pomimo problemu są w sprzedaży, a absurdem jest zakup "wymarzonej" puszki z myślą że pierwsze to wysyłka na serwis a nie wyjście w plener. Ale to wszystko też uwarunkowane jest świadomością bądź faktem przeczytanie choćby tego tematu. Że walnięte puszki są w sprzedaży dowodem była moja.

Domyślnie

Witam. To mój pierwszy post na tym forum choć jestem jako bierny obserwator z Wami od około roku. Napisze w skrócie że byłem posiadaczem D7000, teraz D300s. Zamiana była podyktowana znanymi wszystkim problemami z AF. Miałem nadzieję ze teraz będzie miodzio ale nie jest tak w 100%. Otóż zauważyłem że robiąc podobne testy jak qualin (już za pomocą D300s) kiedy ostrzyłem na oko od strony swiatła/okna to było OK a na oko "w ciemności" to już było gorzej i mydlano. Może po prostu jest za mały kontrast na oku "ciemniejszym" i niezależnie czy to D7000 czy D300s aparaty a raczej ich AF nie wydalają. Generalnie na D300s więcej zdjęć mam ostrych i lepiej mi leży on w dłoni.

Domyślnie

No, a moj jest tam gdzi epowinien byc juz dawno, w paczce zaadresowanej na Postepu :P hehe

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    No, a moj jest tam gdzi epowinien byc juz dawno, w paczce zaadresowanej na Postepu :P hehe[/IMG]
    A napisałeś im w paczce by ten egzemplarz przepuścili przez niszczarkę ? albo że prosisz o zmiane na inny model bo te są do bani tak czy inaczej - życzę powodzenia w nierównej walce.

Domyślnie

Kurde, a już miałem zmieniać D90 na D7000 a tu się okazuje że AF zaczyna szaleć w puszkach w których działał początkowo dobrze :-/ Chyba jednak dokupię kolejne szkło w oczekiwaniu na następcę D300s
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cześć,

To mój pierwszy post na forum... Niestety... Do ubiegłego tygodnia nie wiedziałem nawet, że takie forum istnieje, ale zdarzyło mi się ostatnio wyskoczyć do knajpy na koncert z d7000+35/1.8...

Jestem całkowitym amatorem i robię fotki zupełnie dla zabawy. Czasem wychodzą zupełnie fajne, z których jestem zadowolony, dużo jest jednak tych gorszych i dotychczas to tylko siebie winiłem.

A na forum trafiłem bo mi wyskoczyły takie kwiatki...
    http://imageshack.us/photo/my-images/140/71708214.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/651/32361365.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/528/14546774.jpg/
    Celowane oczywiście na: wokalistkę, pierwszy kieliszek, "kant" torebki

No tego za dużo, nawet biorąc pod uwagę moją amatorszczyznę to ja nie mogłem aż tak źle zrobić i jak dla mnie to już przesada więc zacząłem grzebać w sieci i trafiłem wątek Fatmana. Przez weekend przeczytałem prawie cały - ponad 400 stron. Tutaj widzę są chyba infa o aktualnej sytuacji, ale nie mam już siły i cierpliwości czytać (jeszcze z tydzień by mi to pewno zajęło).

W trakcie czytania popstrykałem trochę testowo w domu (światło z żarówek). Na razie nie miałem czasu na testy w świetle naturalnym, i co gorsza przy takiej długości dnia jak teraz, obowiązkach codziennych i planach na najbliższy weekend, nie wiem kiedy będę mógł je zrobić. No ale to już mój problem. W każdym razie w sztucznym świetle żarówek sprawdziłem 35/1.8 i 80-200/2.8 Na bateryjkach, linijkach itp. innych pierdołach gołym okiem widać potężny BF a różnice między LV i wizjerem są ogromne. Trochę prób z różnych odległości i dla róznych ogniskowych (tele) i wyszło, że potrzeba by korekty dla obu obiektywów, o ok. -18 dla 35/1.8 i jakieś -16 dla 80-200/2.8

Nie wiem, nie rozumiem - przeglądałem starsze zdjęcia (aparat mam od marca) i nie widzę aż takich przestrzelonych fot. Nawet na innych zdjęciach z knajpek. Tym razem zaskoczyła mnie ich ilość i stopień niecelności. Bywało tak, że jakiś d7000 działał i dopiero po jakimś czasie mu odbijało?

Czy ktoś miły oświeci mnie co jest na poprzednich kilkuset stronach i ewentualnie zasugeruje kierunek działań?
    Ostatnio edytowane przez pardwadwa ; 14-11-2011 o 23:41 Powód: wstawianie obrazków...

Domyślnie

Tak wlasnie bywalo u niektorych, ze puszka co jakis czas wariowala i strzelala same pudla. Jednego dnia dzialala bez zarzutow, zeby nastepnego doprowadzala wlasciciela do bialej goraczki. Pare osob przez kilka tys klatek cieszylo sie sprawnym egzemplarzem, az tu nagle sie spierniczylo i puszki trafily do serwisu, ktory to albo reguluje, albo wymienia mechanizm lustra. podobno jest poprawa po powrocie z serwosu, nie ma jednak pewnosci czy aby napewno na stale. Wiadomo tylko, ze to co z niego wraca narazie dziala dobrze. Wyjatkiem byla puszka Fatmana, ktory nie wytrzymal i sprzedal w cholere. Pare osob zamienilo rowniez d7000 na d300s i sa z tej zamiany bardzo zadowolone. Moj jutro smiga kurierem do serwisu, jak wroci to na 90% bede sie go pozbywal i szukal uzywanego d700.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ja napisze tak. Po wielomiesięcznym pobycie mojego aparatu w serwisie jestem w końcu zadowolony z tej puszki. Tylko pozostają dwa pytania: Czy tak musiało być i na jak długo będzie trwało to moje, że tak powiem szczęście.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qba87 Zobacz posta
    No to powiedzcie na jaki APS-C zamienić d7000? d300s czy 7D ?
    Obiecałem sobie że kolejny model jaki kupie to nie zaglądam na żadne forum Tylko nie wiem czy to się uda...

Mam czas na decyzje o zmianie na d300s do jutra - to ostateczny termin bo mają jedną sztukę i twierdzą że już w tym roku mieć nie będą....
    Kup D300s, ja zamieniłem D7000 na to właśnie body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Kup D300s, ja zamieniłem D7000 na to właśnie body.
    Warto ?
    Jedyne tylko przed czym mam obawy to że tak osławiony "obrazek" prosto z puszki jest aż tyle gorszy niż w D7000 z racji starszej matrycy.
    Możesz coś powiedzieć o tym?
    Ja w sumie już decyzje podjąłem - jutro zmieniam na d300s

Strona 416 z 705 PierwszyPierwszy ... 316366406414415416417418426466516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów