Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 110

Wątek: Zakup Nikon F5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    A do środka pakuje się jeszcze 8xLR6, które też swoje ważą
    ja nie wiem, czemu was tak ta waga fascynuje

poużywajcie takiego kloca jako głownego aparatu, ba jako jednego z dwu gdzie drugi jest cięższy, to szybko zrewidujecie swoje poglądy na wagę sprzętu. przez rok miałem wlasnie takie dwa, oba wazyły ponad dwa kg, tyle ze do jednego zawsze jeszcze statyw brałem i dodatki. mając do wyboru cięzki lub cięzszy skutecznie sie wyleczyłem się z fascynacji duzymi aparatami bo sa duze i ciezkie
    Völkchlor

Domyślnie

D700+grip+24-70 (zmiennie z 70-200)+sb-800 swoje wazy i jakos nie narzekam. wszystko chyba zalezy od aparycji pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qciek Zobacz posta
    fakt. nie ma w F5 opcji dokupienia akumulatora jakiegos wiekszego cos jak z serii Dx
    No niestety. Przynajmniej o niczym takim nie słyszałem. Ale komplet naładowanych aku wystarcza na przestrzelenie jakichś 25 rolek, a jak zwijasz filmy korbką - to z pewnością na jeszcze dłużej.

A jeśli chodzi o noszenie tego całego towaru - ciężar samego aparatu z zapiętym obiektywem mi nie przeszkadza. Gdybym robił zdjęcia zawodowo i codziennie miałbym z całym majdanem latać po kilka(naście) godzin, pewnie bym dążył do obniżenia wagi, ale przy amatorskim pstrykaniu dla przyjemności, nie mam z tym problemu.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

jedyne co do czego idzie sie przyczepic...to pasek. jest tak cienki, ze to jakies nieporozumienie heh / juz moj stary D80, ktorego uzywam do "dowodowek itp" ma szerszy pasek

Domyślnie

no ja w C645 nie miałem paska, w LF tez nie, wiec aparaty zawsze musiałem nosić
    Völkchlor

Domyślnie

Pasek zawsze można zmienić. Na ten od D80 na przykład

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    no ja w C645 nie miałem paska, w LF tez nie, wiec aparaty zawsze musiałem nosić
    Heh, z pewnością zabawnie byś wyglądał z Wistą uwieszoną na szyi :]
    Ostatnio edytowane przez sorevell ; 14-11-2011 o 17:47
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

zobacze na dluzsza mete czy bedzie mi mocno przeszkadzal - jak tak, to wymienie go...w D80 nie jest mi pasek potrzebny tak naprawde

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Heh, z pewnością zabawnie byś wyglądał z Wistą uwieszoną na szyi :]
    u szyi nie, ale na zasadzie chlebaka przez ramię - już to rozważałałem.. pamietaj ze po złożeniu ona wygląda jak walizeczka
    Völkchlor

Domyślnie

jednak jest akumulator niklowo-wodorkowy o symbolu MN-30. Ale gdzie go kupic...to nie widzialem nigdzie w sumie

Domyślnie

Z akumulatorami z tak wiekowego sprzętu bym uważał. Żeby się potem nie okazało, że ten super aku starcza na mniej zdjęć niż AA.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów