Sorry, teraz na serio przepraszam bo zobaczylem ze nie dopisalem ze chodzi mi o opcje nr.2, czyli komp do obrobki zdjec - a to tylko mialem na mysliTak wiec 10,000zl na komputer dla fotografa to o wiele za duzo. Oczywiscie mozna wydac na wodotryski i tyle, ale na komputer do realnej pracy wystarczy spokojnie 3500-5500zl w zaleznosci od rozmiaru monitora (przyjmujac ze wyznacznikiem jakosci monitora w tym zadaniu jest wyswietlacz w iMacu). Ja sam pracuje na stacji roboczej DELLa Precision z 2 x 3Ghz Xeonami i ten jak to nazwales "komputer troche wiecej niz biurowy" do tego stopnia kreslil koleczka wokol mojego jesli chodzi o wydajnosc ze sprzedalem swoj i robie sobie taki sam tylko na i5.
Jesli chodzi o CADa i o wideo masz absolutnie racje, karty graficzne i specjalne sterowniki Quadro czy Fire graja ogromna role. I o ile dobre karty do wideo sa dostepne w Mac Pro tak ATI Fire czy Nvidia Quadro nie sa wcale dostepne. Koszt kilkunastu tysiecy za najprosztrza konfiguracje pomijam, jak i iMaca![]()
Szukaj

Skontaktuj się z nami