Close

Strona 326 z 371 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 251 do 3 260 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Ach to przepraszam, nie dostrzeglem Twego profesjonalizmu i potrzeb nim dyktowanych a o onanizm nie chce pochopnie posadzac, nie znajac Cie wystarczajaco Chyba ze sam sie okreslisz
    Tom prosiłem zwolenników Apple'a o przedstawienie konfiguracji Maca do tych zastosowań jakie podałem. Podałeś nie wiem po co komputer klasy biurowej, no może trochę więcej, ale na pewno nie są to rozwiązania które są potrzebne do tychże zastosowań.

Choćby CAD, gdzie karta graficzna, a właściwie jej sterowniki pozwalają na uzyskanie zupełnie innych efektów. Nie jest to wprawdzie działka moja tylko mojego teścia i paru znajomych z Polibudy Sląskiej więc to nie mój profesjonalizm , jednakże faktycznie widziałem duże różnice w płynności i wygodzie pracy miedzy kartą nazwijmy ją profesjonalną i drugą z rynku konsumenckiego. I tak, jestem również świadomy, że różnią się niemal praktycznie tylko sterownikami i że łamiąc pewne zabezpieczenia można te sterowniki również użyć na kartach konsumenckich, ale nie tędy droga.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Między S klasą
    Już się zaczyna typowy tekst o Mercedesach. Wiecie, że z Waszej argumentacji można napisać scenariusz?

również z markowych części.
    Nie może Pan. Co najwyżej może Pan sklepać mocnego składaka a to całkiem inna klasa JAKOŚCIOWA.

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Choćby CAD, gdzie karta graficzna, a właściwie jej sterowniki pozwalają na uzyskanie zupełnie innych efektów. Nie jest to wprawdzie działka moja tylko mojego teścia i paru znajomych z Polibudy Sląskiej więc to nie mój profesjonalizm
    Owe oprogramowanie, kosztujące zapewne znacznie więcej niż maszyna na której pracuje, ma podane konkretne wymagania sprzętowe i należy je zapewnić.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-11-2011 o 21:37
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Prędkość procesora i ilość ramu nie wyznacza klasy sprzętu.
    Jak dla Pana klasę sprzętu wyznacza tylko naklejka na obudowie to naprawdę mamy całkiem odmienne zdanie na ten temat.

Nie może Pan. Pisaliśmy o tym do znudzenia.
    Mogę.

Proszę o pokazanie oferty sklepu z płytą od DELL Precision albo od Maca Pro. Dowolnego modelu.
    A po co? Mi chodziło o to że sam mogę kupić podzespoły bardzo dobrych firm równie wydajne co te w dellach czy sony i równie dobrej jakości i złożyć to w domu, a nie że mogę kupić kompa Della w częściach i go poskręcać... 0_o

Nie wychodzi. Liczone było wcześniej dość wnikliwie. A nawet jeśli zbliży się Pan do tej ceny to zawsze będzie to składak.
    A Pan znowu z tym składakiem... Wychodzi taniej, wychodzi. Za 4500zl proszę sobie złożyć i7 + płyta + 6gb ramu + gtx480 + nec 22" + system + peryferia (oczywiście normalne, nie np myszki za 500zł), wyjdzie w okolicach 4500 albo poniżej, a zjada maca na śniadanie.
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 13-11-2011 o 21:41
    ;]

Domyślnie

Jak dla Ciebie klasę sprzętu wyznacza tylko naklejka na obudowie to naprawdę mamy całkiem odmienne zdanie na ten temat.
    Wielu ludzi nie rozumie pojęcia "jakość". Wiem o tym.

Mogę.
    Prosiłem wcześniej o pokazanie oferty zakupu części umożliwiających poskładanie DELL Precision lub Maca Pro.

A po co? Mi chodziło o to że sam mogę kupić podzespoły bardzo dobrych firm równie wydajne co te w dellach czy sony i równie dobrej jakości i złożyć to w domu, a nie że mogę kupić kompa Della w częściach i go poskręcać... 0_o
    I tu jest różnica bo to nie jest tożsame i Panu się to myli. Nie ma czegoś takiego jak "dobre" podzespoły do składania komputerów. To jest jak pisałem wcześniej "low end" i decyzja o tym zapadła znacznie dawniej i wyżej niż mógłby Pan mieć na to wpływ.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Nie może Pan. Co najwyżej może Pan sklepać mocnego składaka a to całkiem inna klasa JAKOŚCIOWA.
    kompletnie się z tym nie zgodzę. zasilacz w składaku dobrej firmy będzie miał taką samą żywotność jak zasilacz w maku, pewnie nawet i wyższą. procesor i7 w składaku będzie tej samej jakości co wkręcany do maka. I tak mogę dalej wymieniać resztę podzespołów. Tak się składa że od Apple w maku to jest tylko ekran i kilka pierdółek, reszta to zwykłe części, np dvd pioneer, procek intel, grafika radeon, itp itd.

Czemu Pan ciągle ślepo wierzy że jak pracownik appla te zwykłe cześci w applu zamknie to będą wyższej jakości niż takie same części kupione w sklepie złożone w domu? W applu mocniej śrubki dokręcają czy co?
    ;]

Domyślnie

I tak mogę dalej wymieniać resztę podzespołów.
    Nie musi Pan. Wystarczy że się Pan zatrzyma na płycie głównej.

Czemu Pan ciągle ślepo wierzy że jak pracownik appla te zwykłe cześci w applu zamknie to będą wyższej jakości niż takie same części kupione w sklepie złożone w domu? W applu mocniej śrubki dokręcają czy co?
    Proszę Pana, to nie kwestia wiary tylko faktów. Ciągle coś się Panu wydaje co jest zwyczajną nieprawdą.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ale to nadal nie dotyczy różnicy w funkcjonalności.
    Czepia się Pan słów jak urzędnik.
    Jeśli ktoś nie widzi różnicy miedzy 300 zł a 30 000 zł to ja dziękuję za rozmowę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Jeśli ktoś nie widzi różnicy miedzy 300 zł a 30 000 zł to ja dziękuję za rozmowę.
    Może zapytam wprost. Naprawdę ma Pan licencje za 30 tys na tym laptoku?

Domyślnie

Tom01 - szczerze przyznaję że dawno nie spotkałem tak ślepo zapatrzonego w appla gościa. Jeśli naprawdę Pan uważa, że te same części tej samej marki będą wyższej jakości jak są w macu niż jak bym je wkręcił do składaka to naprawdę widać tu niebiańską moc antonówki, gdzie cokolwiek się do niej włoży to nagle jakość tej rzeczy wzrasta 100%. Płytę główną mac też może mieć dobrą, pecetowe platformy też mają swoje rodzynki, ale rozumiem że skoro ich się nie ładuje do antonówki to to już jest low level...

Jestem pod wrażeniem

PS. Na koniec dodam że nie jestem jakiś anty-mac itp, kiedyś kupię sobie maca, czy to imaca czy macbooka, bo ciekawi mnie ten system i rozwiązania w nim zaimplementowane. Rozumiem też ludzi którzy jak mOSAD napisał nie chcą się bawić w konfigurację czy martwić co jak ma działać itp tylko chcą siąść za kompem i korzystać - wtedy Mac jest dobrą opcją. Dla mnie, osoby która co nie co pojmuje w tym temacie taki iMac - póki to sprzęt do pracy - jest jednak nieopłacalny.
    ;]

Domyślnie

Owe oprogramowanie, kosztujące zapewne znacznie więcej niż maszyna na której pracuje, ma podane konkretne wymagania sprzętowe i należy je zapewnić.
    Rozumiem zatem, że to była odpowiedź na moje pytanie? Trochę wymijająca, ale ok, rozumiem zatem, że dalej będziesz się bawił w jałowe dyskusje o wyższości świąt jednych nad drugimi. Wymagania sprzętowe to jedno (spełnia je np. sprzęt podany prze Tomawidlaka), a wymagania do wygodnej pracy to zupełnie co innego.

Zadałem konkretne pytanie, poprosiłem o konkretne rozwiązania, czy to takie trudne do spełnienia w Apple? Czy po prostu nie chcesz się tym zajmować, bo marnuje to Twój cenny czas i wolisz pisać ogólniki zamiast udzielić odpowiedzi.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 326 z 371 PierwszyPierwszy ... 226276316324325326327328336 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów