Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20
    Oszczędny w słowach Awatar l3on
    Miasto
    Łowicz/Olsztyn

Domyślnie Tamron 18-270 PZD

Jak w temacie, czy ktoś posiada takowy? Na optyczne.pl znalazłem tylko test wersji ze starszym silnikiem AF i w zasadzie konkluzja była taka, że byłoby całkiem udane szkło właśnie gdyby nie ten AF... Pytanie czy PZD to rzeczywiście taki duży skok do przodu i czy poza tym obiektyw nie różni się od poprzednika? Jakie sprawia wrażenie jeśli chodzi o jakość wykonania? Proszę szczęśliwych (?) posiadaczy o wypowiedzi.
    ...

Domyślnie

posiadam ten wlaśnie obiektyw od lipca/sierpnia.
    Kupiłem go bo brakowalo mi uniwersalnego spacerzooma.
    w sklepie gdy go probowalem , spodobala mi sie szybkosc AF , pozatym ma calkiem dobrą stabilizację.
    jest lekki, to plus gdy sie duzo po gòrach chodzi, a z drugiej strony plastik to takze gorsza jakosc soczewek.
    ogolnie jestem zadowolony z zakupu.
    jesli chcesz to mozesz obejrzec zdjecia robione tym obiektywem- w mojej galeri.

Oszczędny w słowach Awatar l3on
    Miasto
    Łowicz/Olsztyn

Domyślnie

Dzięki za opowiedź. Tak przeglądam Twoje posty - dobrze zgaduję że rok temu kupiłeś starszą wersję a w tym zmieniłeś na PZD? Jakie masz odczucia porównując z poprzednikiem?
    ...

Domyślnie

Faktycznie miałem kiedyś tą starszą wersję, jednak coś mi nie pasowało w nim ( problemy z Autofokusem ) i go zwróciłem do sklepu .Jedyne co mi się przypomina to że nowsza wersja jest lżejsza i AF działa szybciej .
    Jednak co do jakości to trudno mi sie wypowiadać , za mało go użytkowałem .
    Te zdjęcia były robione starszym modelem 18-270 :
    https://picasaweb.google.com/grykoma...eat=directlink
    Reszta zdjęć, np niektóre z tych :
    https://picasaweb.google.com/grykoma...eat=directlink
    nowym modelem PZD, jednak najwięcej i tak używam Sigmy 10-20 , a na początku Nikora 18-105.

Ogólnie jakbym miał wybierac pomiędzy starsza a nowszą to bez wahania brałbym nowszy model za jego prędkość i większą celność AF.

Domyślnie

pilnie potrzebuję info o tym obiektywie - jak pracuje pierścień ustawiania ostrości w trybie manualnym - byłem w sklepie i "macałem" egzemplarz w którym ten pierścień chodził zupelnie bez oporu, luźno wręcz nie do opisania, a pilnie bo czeka na mnie w tym sklepie i nie wiem czy warto się na tę sztukę decydować czy szukać innej
    chcę się uczyć i nie zgłupieć od tego...

Domyślnie

Raczej wszystkie tak mają, pierścien chodzi bez żadnego oporu , i tylko w trybie manualnym , w Auto nie można dostrajać ostrości.

Domyślnie

dzięki wielkie - czyli jadę odebrać

Domyślnie

mam od kilku dni, nie wiedziałem że ma takie luzy, kuka-blaszka dziwne to, ale potwierdzam, u mnie też w MF pierścień pracuje bez żadnego oporu...
    D300s,nikkor 18-300,sigma10-20,sigma17-70,sigma50-500,tc14,tc20,sb700,CelestronC8-S XLT 2000mm

Domyślnie

kupiłem i testuję - luz niemiłosierny, ale biorąc na wzgląd zakres obrotu tego pierścienia i to że praktycznie cały czas będzie "jechał" na AF nie ma to większego znaczenia (mam nadzieję)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prosiakt Zobacz posta
    posiadam ten wlaśnie obiektyw od lipca/sierpnia.
    Kupiłem go bo brakowalo mi uniwersalnego spacerzooma.
    w sklepie gdy go probowalem , spodobala mi sie szybkosc AF , pozatym ma calkiem dobrą stabilizację.
    jest lekki, to plus gdy sie duzo po gòrach chodzi, a z drugiej strony plastik to takze gorsza jakosc soczewek.
    ogolnie jestem zadowolony z zakupu.
    jesli chcesz to mozesz obejrzec zdjecia robione tym obiektywem- w mojej galeri.
    lol zdjęcia z Norwegii wymiatają!! Nie masz leku wysokości...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów