Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: wywolanie NEFa

Domyślnie wywolanie NEFa

bylem dzisiaj w jastrzebiu na meczu siatki i cos mnie podkusilo zeby w NEFach robic i teraz kuzwa nie umiem tego dobrze wywolac a zdjecia musze jutro wyslac :/ takze nie mam czasu na testowanie roznych programow i ustawien tak zeby jpg mial rece i nogi
    czy ktoras z dobrych duszyczek moglaby pobrac plik, poddac go jak najprostrzej obrobce i pokazac efekty w jpg i powiedziec jakim programem i na ile automatycznie daloby sie reszte wywolac?
    bylbym cholernie wdzieczny za pomoc
    przykladowe zdjecie znajdziecie tutaj:
    http://lukaszlaskowski.com/nef/

jesli ktos cos poradzi to moze mi wyslac plik na [email protected] albo wkleic je tutaj (jak komu wygodniej)
    z gory dziekuje
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

I w dodatku JW przegrał nawet gdybym wiedział , że będziesz nie odpuściłbym takiego meczu ODRY
    A plik który udostępniasz to TIFF o rozdzielczości 160x120 a miał być NEF ??
    Ja ze względu na problemy z Adobe Bridge wywołuję w Raw Shoterze, darmowy zdaje się

Domyślnie

Prosze bardzo wywolane w Capture One bez zadnej ingerencji w ustawienia.

Domyślnie

Oświetlenie miałeś wredne, różnokolorowe. Przesyłam wywołane ufraw. Prawie, że z automatu. Jak chcesz podeślę info co i jak ustawione było.

Pozdrawiam
    Ulv
    Ostatnio edytowane przez ulv ; 31-03-2007 o 20:47
    www.stegierski.com -- fujica gs645 pro/nikon d7000, d200/fuji x-e1/voigtländer bessa/artiflex 45

Domyślnie

JacekM, kurcze dobrze to wyglada, chyba sie pobawie tym programem, tylko jeszcze jedno pytanie - nic nie odszumiales? bo dosc dobrze to wyglada...
    ilv, no oswietlenie tam jest piekne ale kolorami az tak bardzo sie nie przejmuje bo z reguly do druku i tak idzie cz-b
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Odszumianie bylo z automatu ale nie pamietam ustawienia.

Domyślnie

No to i ja swojego z PeeSa wrzucę choć nic nie kombinowałem. Czy to jest crop ze zdjęcia?? straszne szumy
    Ale skorzystam z okazji i się Was poradzę. Dzień wcześniej fociłem na tej samej hali, zresztą zawsze jak tam focę mam problem z balansem.
    Poniżej zamieszczam zdjęcie zrobione przy użyciu bezpośredniego pomiaru na szarą kartę. Co Wy na to??
    Moim zdaniem za "chłodne" A ustawiać za każdym razem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    tylko jeszcze jedno pytanie - nic nie odszumiales? bo dosc dobrze to wyglada...
    hehehe no to jesteśmy odmiennego zdania O wspomnianym powyżej Capture One też słyszałem wiele dobrego, sam nie wiem czy nie wypróbować...

Domyślnie

Mont ile w tym Twoim zdjeciu PS? mocno odszumiales?
    to moje zdjecie to NEF wiec nie moze byc crop

trzeba cos do tego Capture One zainstalowac cos zeby widzial NEFy z D200? bo cos tu nie dziala jak powinno
    Ostatnio edytowane przez lacha ; 31-03-2007 o 22:04
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lacha Zobacz posta
    Mont ile w tym Twoim zdjeciu PS? mocno odszumiales?
    to moje zdjecie to NEF wiec nie moze byc crop

trzeba cos do tego Capture One zainstalowac cos zeby widzial NEFy z D200? bo cos tu nie dziala jak powinno
    Może jakiego plugina ??
    Nie wszytskie foty odszumiałem Wywoływałem w RawShoterze, zmniejszenie i wyostzrenie w PS.
    Dla pewności powtórzyłem na potrzeby tego wątku :
    Moje pytanie o balans bieli nadal akyualne

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów