Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 118

Domyślnie

a ja odradzam meike(dawna alphe) zwłaszcza do d700.
    Zakup tego "badziewia" kosztował mnie 3tyg brak puszki i 500zł za wymianę upalonej elektroniki (blok zasilania LCD na płycie głównej)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Blisko od dwóch miesięcy mam Meike. Grip jest jaki jest, plastikowy... ale cudów się nie spodziewałem. D300 zyskało dużo na funkcjonalności ale zaskoczyła mnie prądożerność tego zestawu. Mam załadowane dwa oryginalne akumulatory i wydajność tego używanego spadła znacząco. Co mnie też mocno dziwi to to, że w akumulatorze w korpusie, który nie jest używany również zauważyłem ubytek energii. Np obecnie bateria z aparatu 24 zdjęcia i 80% naładowania i w MB-d10 297 zdjęć i 23%. Dziwią mnie takie wyniki.
    No i maszyna padła

Trzy dni po tym poście aparat zaniemógł. Ktoś już taki przypadek tu opisywał. Bateria w gripe padła i przy okazji padła bateria w korpusie i aparat odmówił współpracy. Wystarczyło minutkę podładować baterię żeby aparat zastartował.

Nic to, trzeba zmienić system pracy. Obecnie mam załadowany akumulator w gripie, a drugi leży w torbie no i wyrabiam sobie nawyk wyłączania aparatu i gripa. Zobaczę na ile wzrośnie wydajność sprzętu.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Witam wszystkich. Dla niezdecydowanych- również posiadam Newella i jak na tę cenę to moje wrażenia są bardzo pozytywne. Wszystko działa jak należy, nieźle trzyma się w dłoni, jak już ktoś wspominał, gumy umieszczone tak samo jak w oryginale. Oryginał na pewno jest lepszy (tylko czy aż 6 razy?), ale jak ktoś nie ma zbyt dużo pieniążków...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez apatia Zobacz posta
    Witam wszystkich. Dla niezdecydowanych- również posiadam Newella i jak na tę cenę to moje wrażenia są bardzo pozytywne. Wszystko działa jak należy, nieźle trzyma się w dłoni, jak już ktoś wspominał, gumy umieszczone tak samo jak w oryginale. Oryginał na pewno jest lepszy (tylko czy aż 6 razy?), ale jak ktoś nie ma zbyt dużo pieniążków...
    zobaczymy ile będziesz miał pieniążków jak Ci pucha padnie przez gripa
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

dzisiaj podpinałem trzy egzemplarze newella:
    1. nie działał joy
    2. aparat działał z baterią w korpusie... przez kilka sekund, potem pojawiał się symbol rozładowanej baterii (a ma dobre 53% ładunku)
    3. przednie pokrętło nie działa...
    sprzedawca miał też meike, ale od razu mi odradzał podpinanie nawet do puszki, jedną swoją już usmażyli i jest na Postępu...
    jakieś pytania?
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    1. nie działał joy
    2. aparat działał z baterią w korpusie... przez kilka sekund, potem pojawiał się symbol rozładowanej baterii (a ma dobre 53% ładunku)
    sprzedawca miał też meike, ale od razu mi odradzał podpinanie nawet do puszki, jedną swoją już usmażyli i jest na Postępu...
    jakieś pytania?
    Naprawdę myslales nad kupnem w/w zamiennikow?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    1. nie działał joy
    jakieś pytania?
    Pytania moze nie. Ale nasuwa sie nastepujaca mysl:

1. Unikac jak ognia meike
    2. Newell jest ok ale jak dziala dobrze

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Domyślnie

to ciekawe. Dzisiaj podpinam Meiki do D300
    Czarekk
    Moja galeria
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarekk Zobacz posta
    to ciekawe. Dzisiaj podpinam Meiki do D300
    I smiga bez problemu ?
    Ja czekam na mojego newell'a, zobaczymy jak sie bedzie sprawowal.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Naprawdę myslales nad kupnem w/w zamiennikow?
    nie, ja używam od paru lat oryginał
    zachęcony dyskusją poszedłem sprawdzić własnoręcznie jak sprawy stoją, a okazało się że leżą
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów