a ja odradzam meike(dawna alphe) zwłaszcza do d700.
Zakup tego "badziewia" kosztował mnie 3tyg brak puszki i 500zł za wymianę upalonej elektroniki (blok zasilania LCD na płycie głównej)
Szukaj
a ja odradzam meike(dawna alphe) zwłaszcza do d700.
Zakup tego "badziewia" kosztował mnie 3tyg brak puszki i 500zł za wymianę upalonej elektroniki (blok zasilania LCD na płycie głównej)
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
No i maszyna padła
Trzy dni po tym poście aparat zaniemógł. Ktoś już taki przypadek tu opisywał. Bateria w gripe padła i przy okazji padła bateria w korpusiei aparat odmówił współpracy. Wystarczyło minutkę podładować baterię żeby aparat zastartował.
Nic to, trzeba zmienić system pracy. Obecnie mam załadowany akumulator w gripie, a drugi leży w torbie no i wyrabiam sobie nawyk wyłączania aparatu i gripa. Zobaczę na ile wzrośnie wydajność sprzętu.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Witam wszystkich. Dla niezdecydowanych- również posiadam Newella i jak na tę cenę to moje wrażenia są bardzo pozytywne. Wszystko działa jak należy, nieźle trzyma się w dłoni, jak już ktoś wspominał, gumy umieszczone tak samo jak w oryginale. Oryginał na pewno jest lepszy (tylko czy aż 6 razy?), ale jak ktoś nie ma zbyt dużo pieniążków...
dzisiaj podpinałem trzy egzemplarze newella:
1. nie działał joy
2. aparat działał z baterią w korpusie... przez kilka sekund, potem pojawiał się symbol rozładowanej baterii (a ma dobre 53% ładunku)
3. przednie pokrętło nie działa...
sprzedawca miał też meike, ale od razu mi odradzał podpinanie nawet do puszki, jedną swoją już usmażyli i jest na Postępu...
jakieś pytania?![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
to ciekawe. Dzisiaj podpinam Meiki do D300![]()
Skontaktuj się z nami