Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie mój "pierwszy raz"

Witam. W weekend miałem okazje pierwszy raz robić zdjęcia na ślubie. Był to ślub mojego kuzyna więc wesele spędziłem dobrze się bawiąc, stąd zdjęcia tylko ze ślubu. Mile widziane komentarze z podpowiedziami. Pozdrawiam!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Bonus:
    D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____

Domyślnie

no cóż... mam nadzieję że wesele w przeciwieństwie do zdjęć było udane.
    najlepiej wyszedł bonus

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Tak sie zastanawiam , ogladam zdjecia roznych autorow ALE jeszcze nie zrozumialem intencji autora ( moze dwoch zrozumialem ) , ktory bez ladu i skladu , prezentuje zdjecia cz/b ze slubu lub wesela . Co chce sie podkreslic fotografujac w cz/b slub i wesele ? Moze autor tego watku odpowie mi na to pytanie ? Pozdrawiam

Domyślnie

hmm... Więc zdjęcia przerabiałem wg uznania młodych, wrzuciłem te, które podobały im się najbardziej. Pokazałem im parę propozycji i niektóre chcieli wlaśnie B&W. Nigdy nie robiłem, ani nie obrabiałem jeszcze ślubniaków. A wg Ciebie wyglądały by lepiej w kolorze?

Domyślnie

Młodzi chcieli BW Też bym wolał jeśli kolor wychodzi tak jak na 6. Cóż obróbka leży i kwiczy. Kadrowanie tak samo, a patrząc na exifa i widząc wszędzie 1.8 mam wrażenie, że sprzętowo także leżysz. Jest niestety brzydko.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

sprzętowo za dużego wyboru nie miałem (d200+50 1.8 ) ślub był w ciemnym, drewnianym kościele, niektóre doświecałem lampą, ale i tak dłuższych czasów niż 1/80 używać nie mogłem. Obróbka może nie jest dobra, wiem o tym, ale patrząc na Twoje portfolio to szału nie ma - choć podobno jesteś "fotografem ślubnym", a obróbka w Twoim stylu (czarno-biało kolorowym) jest wg mnie bardzo dobra, ale na nk. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez artman ; 09-11-2011 o 18:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artman Zobacz posta
    sprzętowo za dużego wyboru nie miałem (d200+50 1.8 ) ślub był w ciemnym, drewnianym kościele, niektóre doświecałem lampą, ale i tak dłuższych czasów niż 1/80 użyć nie mogłem. Obróbka może nie jest dobra, wiem o tym, ale patrząc na Twoje portfolio to szału nie ma - choć podobno jesteś "fotografem ślubnym", a obróbka w Twoim stylu (czarno-biało kolorowym) jest wg mnie bardzo dobra, ale na nk. pozdrawiam
    I w związku z tym nie mam prawa wygłaszać własnego zdania. Masz rację. Zapomnij o mojej wcześniejszej wypowiedzi. Teraz zauważyłem że Twoje zdjęcia są cudowne, wspaniałe i aż zionie od nich magią, finezją i polotem Pozdrawiam

P.S. a opinia ludzi którzy w ogóle nie zajmowali się fotografią ślubną się dla Ciebie liczy ? Czy im po prostu MUSI się podobać i tyle ?
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artman Zobacz posta
    sprzętowo za dużego wyboru nie miałem (d200+50 1.8 ) ślub był w ciemnym, drewnianym kościele, niektóre doświecałem lampą, ale i tak dłuższych czasów niż 1/80 użyć nie mogłem.
    Szczerze, ja też jestem początkujący ale tego nie rozumiem

Dlaczego nie mogłeś użyć dłuższych czasów np. 1/50? Przeciez 50/1.8 spokojnie 1/50 utrzymasz bez poruszenia, a to by Ci dało więcej światła niż 1/80 w ciemnym kościele, zgadza się?
    baaa jakbyś się odpowiednio "zaparł" to i w granicach 1/30 byś spokojnie dał radę...
    Wytłumacz mi to, bo ja tego nie rozumiem dlaczego nie mogłeś użyć dłuższego czasu?

Nie zauważyłem, że również masz DX.. ale to nie zmienia faktu, że przynajmniej do 1/50 mogłeś spokojnie zejść...
    Ostatnio edytowane przez koma999 ; 09-11-2011 o 18:50
    N + 99% do nauki

Domyślnie

mam też parę z czasami 1/60. Może nie są poruszone, ale wolałem nie ryzykować, pewnie wynikało to z braku doświadczenia z robieniem zdjęć w takich warunkach. Ale dziękuje za podpowiedź, jak będe miał okazję to sprawdzę jak daję radę z takimi ustawieniami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    I w związku z tym nie mam prawa wygłaszać własnego zdania. Masz rację. Zapomnij o mojej wcześniejszej wypowiedzi. Teraz zauważyłem że Twoje zdjęcia są cudowne, wspaniałe i aż zionie od nich magią, finezją i polotem Pozdrawiam

P.S. a opinia ludzi którzy w ogóle nie zajmowali się fotografią ślubną się dla Ciebie liczy ? Czy im po prostu MUSI się podobać i tyle ?
    nie o to chodzi żebyś nie wyrażał swojego zdania, tylko napisał co i jak jest źle. A nie: "Cóż obróbka leży i kwiczy. Kadrowanie tak samo". Czytając takie wypowiedzi nie dowiem się co zrobiłem nie tak. Może troszkę przesadziłem z odpowiedzią za co przepraszam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów