Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie mój "pierwszy raz"

Witam. W weekend miałem okazje pierwszy raz robić zdjęcia na ślubie. Był to ślub mojego kuzyna więc wesele spędziłem dobrze się bawiąc, stąd zdjęcia tylko ze ślubu. Mile widziane komentarze z podpowiedziami. Pozdrawiam!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Bonus:
    D700+MB-10___d600____d3s___F14/2.8____S20/1.8____S35/1.4A___50/1.8___S85/1.4hsm___C85/1.5___T55-200____

Domyślnie

no cóż... mam nadzieję że wesele w przeciwieństwie do zdjęć było udane.
    najlepiej wyszedł bonus

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Tak sie zastanawiam , ogladam zdjecia roznych autorow ALE jeszcze nie zrozumialem intencji autora ( moze dwoch zrozumialem ) , ktory bez ladu i skladu , prezentuje zdjecia cz/b ze slubu lub wesela . Co chce sie podkreslic fotografujac w cz/b slub i wesele ? Moze autor tego watku odpowie mi na to pytanie ? Pozdrawiam

Domyślnie

hmm... Więc zdjęcia przerabiałem wg uznania młodych, wrzuciłem te, które podobały im się najbardziej. Pokazałem im parę propozycji i niektóre chcieli wlaśnie B&W. Nigdy nie robiłem, ani nie obrabiałem jeszcze ślubniaków. A wg Ciebie wyglądały by lepiej w kolorze?

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artman Zobacz posta
    hmm... Więc zdjęcia przerabiałem wg uznania młodych, wrzuciłem te, które podobały im się najbardziej. Pokazałem im parę propozycji i niektóre chcieli wlaśnie B&W. Nigdy nie robiłem, ani nie obrabiałem jeszcze ślubniaków. A wg Ciebie wyglądały by lepiej w kolorze?
    Uwazam, ze kolor jest najbardziej odpowiedni na slubie, weselu, natomiast jesl;i chodzi o zdjecia pozowane - sesje zdjeciowa to wlasnie wtedy dobrze jest poszalec nawet na rozne sposoby ( styl , charakter , edycja ) , jednak to wszystko musi sie trzymac kupy - ( wesele,slub i pozowane ) , stanowic jedna historie , reportaz na tym polega . Pozdrawiam

Domyślnie

Młodzi chcieli BW Też bym wolał jeśli kolor wychodzi tak jak na 6. Cóż obróbka leży i kwiczy. Kadrowanie tak samo, a patrząc na exifa i widząc wszędzie 1.8 mam wrażenie, że sprzętowo także leżysz. Jest niestety brzydko.
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

sprzętowo za dużego wyboru nie miałem (d200+50 1.8 ) ślub był w ciemnym, drewnianym kościele, niektóre doświecałem lampą, ale i tak dłuższych czasów niż 1/80 używać nie mogłem. Obróbka może nie jest dobra, wiem o tym, ale patrząc na Twoje portfolio to szału nie ma - choć podobno jesteś "fotografem ślubnym", a obróbka w Twoim stylu (czarno-biało kolorowym) jest wg mnie bardzo dobra, ale na nk. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez artman ; 09-11-2011 o 18:47

Domyślnie

sprzętowo za dużego wyboru nie miałem (d200+50 1.8 ) ślub był w ciemnym, drewnianym kościele, niektóre doświecałem lampą, ale i tak dłuższych czasów niż 1/80 użyć nie mogłem. Obróbka może nie jest dobra, wiem o tym, ale patrząc na Twoje portfolio to szału nie ma - choć podobno jesteś "fotografem ślubnym", a obróbka w Twoim stylu (czarno-biało kolorowym) jest wg mnie bardzo dobra, ale na nk. pozdrawiam
    I w związku z tym nie mam prawa wygłaszać własnego zdania. Masz rację. Zapomnij o mojej wcześniejszej wypowiedzi. Teraz zauważyłem że Twoje zdjęcia są cudowne, wspaniałe i aż zionie od nich magią, finezją i polotem Pozdrawiam

P.S. a opinia ludzi którzy w ogóle nie zajmowali się fotografią ślubną się dla Ciebie liczy ? Czy im po prostu MUSI się podobać i tyle ?
    Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon708 Zobacz posta
    I w związku z tym nie mam prawa wygłaszać własnego zdania. Masz rację. Zapomnij o mojej wcześniejszej wypowiedzi. Teraz zauważyłem że Twoje zdjęcia są cudowne, wspaniałe i aż zionie od nich magią, finezją i polotem Pozdrawiam

P.S. a opinia ludzi którzy w ogóle nie zajmowali się fotografią ślubną się dla Ciebie liczy ? Czy im po prostu MUSI się podobać i tyle ?
    nie o to chodzi żebyś nie wyrażał swojego zdania, tylko napisał co i jak jest źle. A nie: "Cóż obróbka leży i kwiczy. Kadrowanie tak samo". Czytając takie wypowiedzi nie dowiem się co zrobiłem nie tak. Może troszkę przesadziłem z odpowiedzią za co przepraszam.

Domyślnie

nie o to chodzi żebyś nie wyrażał swojego zdania, tylko napisał co i jak jest źle. A nie: "Cóż obróbka leży i kwiczy. Kadrowanie tak samo". Czytając takie wypowiedzi nie dowiem się co zrobiłem nie tak. Może troszkę przesadziłem z odpowiedzią za co przepraszam.
    No tak, trochę racji w tym jest. Więc trochę konstruktywnej krytyki z mojego punktu widzenia.
    Najpierw o zdjęciach

1. Do poprawy czoło młodej, brzydki prawy dolny róg i przyciąć ciut z lewej. O Konwersji do BW wypowiadać się nie będę bo nie lubię takiej tonacji w zdjęciach ślubnych. Wygląda jak pogrzeb. Osobiście wolę sepię, ale to indywidualne podejście
    2. Dobry kadr, ale z głowy młodej wystają świeczki dość niefortunnie. Kontrastuje to za mocno mz. Ręka młodego poruszona
    3. To już pojechałeś. Młody jest nie ostry. Masz f2 1/100 i tylko iso 400. Podbiłbyś iso zszedł z czasem i przymknął szkło i byłoby ładnie. A tak wyszło jak wyszło. Co do kadru to mi się nie podoba. Widziałbym to w pionie a nie z uciętymi kwiatkami
    4 i 5. Najładniejsze. Poza tym, że BW
    6. Balans bieli poległ. Kolory są za ciepłe i nienaturalne.
    7. MZ kadr za wąski. Ucinanie głowy w taki sposób mi się nie podoba
    8. Na twarzy już nie ma ostrości. Strzelane z dołu ?
    9. Ciemno i nie ostro. Poza tym będąc aptekarzem: został kawałek brody młodego.

A teraz ogólniej:
    Z oświadczenia wiem, że 50mm to za wąsko do kościoła. Technicznie jednak wydaje mi się, że sporo można z tych rawów powyciągać w post produkcji. Nie przemyślana konwersja do BW nie służy tym zdjęciom. Ale skoro młodym się podoba ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów