Szukaj
Ja mysle ze w przypadku serwisu Apple mozna oczekiwac nawet gorszego serwisu niz srednia krajowa. Moja wizyte w Cortlandzie pamietam dosc mocno nieprzyjemnie, banda nadetych bufonow patrzacych na klientow z gory (bylem piaty w kolejce na trzech obslugujacych) jak by praca w sklepie Apple napawala ich duma i sprawiala ze czuli sie lekarzami czy adwokatami, a nie pomocnikami najnizszego szczebla. Az mi sie komuna i kolejka za szynka przypomniala.
W prywatnych serwisach ktore odwiedzilem w celu naprawy mojego cudnego jabuszka bylem potraktowany o niebo lepiej, nie wspominajac nawet o roznicy w kosztach samej naprawy.
A ja wrecz przeciwnie, cortland wspominam bardzo dobrze, sensowna rozmowa, szybka naprawa i odbior
jak to w zyciu zalezy na kogo trafisz
Wiesz, bylo trzech obslugujacych i czekalem okolo 30 min wiec mialem okazje dokladnie sie przyjrzec. Moze byl to dzien "bycia niemilymi dla klientow" lub moj pech, nie wiem.
Ale wiem jedno, powiedzieli mi za naprawe nie uruchamiajacego sie Mac Booka 1900zl a J-COM serwis naprawil to za 366zl plus koszta wysylki i za 150zl wymienili mi jeszcze klawiature. Teraz odeslali mi laptopa ktorego wyslalem na reklamacje bo przestal ladowac baterie, i nie policzyli mi nic za diagnostyke - okazalo sie ze zasilacz padl (przed wyslaniem sprawdzalem ze podaje napiecie na wyjscie, ale widocznie przy obciazeniu dawal tylka).
Tak wiec dla mnie Cortland budzi wspomnienia kija od szczotki w tylkach obslugi i walenia jelenia w rogi jako polityka cenowa, ale nr.2 to juz odgorna dyrektywa Apple.
Witam
oczywiście ale w tydzień załatwiono to co gdzie indziej hmm zaczynają się schody. Dokładnie z takiego marketu i załatwione tak jak potrzeba, To dokładnie chciałem napisać. Sądzę że apple w sprzęcie komputerowym jakościowo i cenowo jest tym z wyższej półki (przyzwyczaił nas Tom
) i do tego należy go porównywać.
Pozdrawiam
Czy warto mijać się z prawdą?
Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
S.J.LEC
O co się teraz kłócimy? Pogubiłem się![]()
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Witam
Wymieniamy opinie a nie klocimy siętak wiec to spora różnica. Na razie wniosek: Apple ok
żeby nie te ceny oraz serwisanci
. Ale może po dzisiejszym dniu się to zmieni przynajmniej w moim przypadku
bo mam zamiar nawiązać kontakt w sprawie rzeczonej matrycy
.
Pozdrawiam
Czy warto mijać się z prawdą?
Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
S.J.LEC
No tak ale ja mowie ze piszesz o najtanszych laptopach z najgorsza gwarancja DELLa, a nawet taka nie jest standardowa u Apple bo trzeba dostarczyc sprzet do serwisu we wlasnym zakresie. A za trzy letnia "nastepnego dnia roboczego" trzeba w Apple slono placic do kazdego komputera, gdzie w DELLach za te same i o wiele mniejsze pieniadze jest w standardzie.
Tak wiec jesli chodzi o cene to Apple jest absolutnie z NAJWYZSZEJ polki, bo za nic sie bardziej w swiecie komputerow nie przeplaca jak za Apple. Ale jesli chodzi o ta jakosc to juz nie jest tak milo jak forumowi fanboye rzecza. Skoro Apple jest na czwartym miejscu jesli chodzi o awaryjnosc laptopow, ich serwis ssie i zdzieraja niesamowite pieniadze za jakakolwiek pomoc to ciezko to nazwac najwyzsza polka, chyba ze sie ocenia za pomoca iBelieve![]()
Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 09-11-2011 o 11:51
podejzewam, ze te dane byly brane z rynku "hamerykanskiego"
jesli Amerykanie podchodza do sprzetu tak jak Brytyjczycy to ja sie wogole nie dziwie tym danym. otoz w UK jak baterie w pilocie sie wyczerpia to oni nie kupuja nowych tylko nowego pilota. najlepsze jest to, ze czasami bywa i tak, ze przez nie dzialajacy pilot kupija nowy telewizorto nie sa mity to sa fakty. kolejnym faktem jest to, ze takiego MBP w USA czy UK przecietny obywatel kupuje w ciagu dwoch miesiecy pracy za gotowke. w PL zeby moc kupic MBP trzeba zarabiac min 10k, a to juz nie jest srednia pensja. za granicami PL sprzet juz nie jest stawiany na piedestale. tam kompy sa uzywane do pracy, a nie przegladania netu
![]()
Skontaktuj się z nami