Close

Strona 294 z 371 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    To tak jak bys zapytal czy warto zaplacic tyle i tyle za calun turynski. Powinienes sie leczyc, albo jeszcze lepiej kupic PC bo na Apple ewidetnie nie zaslugujesz.
    Nie chcę pokazywać palcem kto tu się powinien leczyć
    ;]

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Na pewno jakis haxior windowsowy, na skladaku za tysionc pincet.
    Mialem 2 ipody classic i mini, wieki temu. O ile urzadzenia uwazam ze byly swietne, teraz juz oldschool'owe, to servis pamietam srednio pozytywnie. Classic chyba ponad rok temu lezal tydzien w serwisie zanim dostalem odpowiedz, a koszt naprawy - szkoda gadac. ( padl dysk ). Mini to strasznie stare czasy ale mial dokladnie to samo i lezal w serwisie jeszcze dluzej. Kilku znajomych mialo mneijsze i wieksze problemy z macbookami i iphone i doswiadczenia byly dosc podobne. Mysle ze nie ma co oczekiwac tutaj czegos wiecej niz srednia rynkowa.
    Ja mysle ze w przypadku serwisu Apple mozna oczekiwac nawet gorszego serwisu niz srednia krajowa. Moja wizyte w Cortlandzie pamietam dosc mocno nieprzyjemnie, banda nadetych bufonow patrzacych na klientow z gory (bylem piaty w kolejce na trzech obslugujacych) jak by praca w sklepie Apple napawala ich duma i sprawiala ze czuli sie lekarzami czy adwokatami, a nie pomocnikami najnizszego szczebla. Az mi sie komuna i kolejka za szynka przypomniala.

W prywatnych serwisach ktore odwiedzilem w celu naprawy mojego cudnego jabuszka bylem potraktowany o niebo lepiej, nie wspominajac nawet o roznicy w kosztach samej naprawy.

Domyślnie

A ja wrecz przeciwnie, cortland wspominam bardzo dobrze, sensowna rozmowa, szybka naprawa i odbior
    jak to w zyciu zalezy na kogo trafisz

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    A ja wrecz przeciwnie, cortland wspominam bardzo dobrze, sensowna rozmowa, szybka naprawa i odbior
    jak to w zyciu zalezy na kogo trafisz
    Wiesz, bylo trzech obslugujacych i czekalem okolo 30 min wiec mialem okazje dokladnie sie przyjrzec. Moze byl to dzien "bycia niemilymi dla klientow" lub moj pech, nie wiem.

Ale wiem jedno, powiedzieli mi za naprawe nie uruchamiajacego sie Mac Booka 1900zl a J-COM serwis naprawil to za 366zl plus koszta wysylki i za 150zl wymienili mi jeszcze klawiature. Teraz odeslali mi laptopa ktorego wyslalem na reklamacje bo przestal ladowac baterie, i nie policzyli mi nic za diagnostyke - okazalo sie ze zasilacz padl (przed wyslaniem sprawdzalem ze podaje napiecie na wyjscie, ale widocznie przy obciazeniu dawal tylka).

Tak wiec dla mnie Cortland budzi wspomnienia kija od szczotki w tylkach obslugi i walenia jelenia w rogi jako polityka cenowa, ale nr.2 to juz odgorna dyrektywa Apple.

Domyślnie

"DELL z marketu" to taki co sie go kupuje tam gdzie "jajka od baby" i "pomidory od chlopa" ?

Bo to jakis inny musi byc niz ja pisze Doczytaj co napisalem powyzej i dostrzezesz ze napisalem "ze sredniej i wyzszej polki". Jak bys mial watpliwosci ktore modele "next business day" gwarancja obejmuje zerknij na ich strone i szukaj tekstu "nastepny dzien roboczy" To co Ty opisales to gwarancja najprostrzych modeli Della. Tak to jest jak sie kupuje komputery w warzywniaku.

http://content.dell.com/pl/pl/domowe...w.aspx?ref=CFG
    Witam
    oczywiście ale w tydzień załatwiono to co gdzie indziej hmm zaczynają się schody. Dokładnie z takiego marketu i załatwione tak jak potrzeba , To dokładnie chciałem napisać. Sądzę że apple w sprzęcie komputerowym jakościowo i cenowo jest tym z wyższej półki (przyzwyczaił nas Tom ) i do tego należy go porównywać.
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

O co się teraz kłócimy? Pogubiłem się
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    O co się teraz kłócimy? Pogubiłem się
    Witam
    Wymieniamy opinie a nie klocimy się tak wiec to spora różnica. Na razie wniosek: Apple ok żeby nie te ceny oraz serwisanci . Ale może po dzisiejszym dniu się to zmieni przynajmniej w moim przypadku bo mam zamiar nawiązać kontakt w sprawie rzeczonej matrycy .
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzall Zobacz posta
    Witam
    oczywiście ale w tydzień załatwiono to co gdzie indziej hmm zaczynają się schody. Dokładnie z takiego marketu i załatwione tak jak potrzeba , To dokładnie chciałem napisać. Sądzę że apple w sprzęcie komputerowym jakościowo i cenowo jest tym z wyższej półki (przyzwyczaił nas Tom ) i do tego należy go porównywać.
    Pozdrawiam
    No tak ale ja mowie ze piszesz o najtanszych laptopach z najgorsza gwarancja DELLa, a nawet taka nie jest standardowa u Apple bo trzeba dostarczyc sprzet do serwisu we wlasnym zakresie. A za trzy letnia "nastepnego dnia roboczego" trzeba w Apple slono placic do kazdego komputera, gdzie w DELLach za te same i o wiele mniejsze pieniadze jest w standardzie.

Tak wiec jesli chodzi o cene to Apple jest absolutnie z NAJWYZSZEJ polki, bo za nic sie bardziej w swiecie komputerow nie przeplaca jak za Apple. Ale jesli chodzi o ta jakosc to juz nie jest tak milo jak forumowi fanboye rzecza. Skoro Apple jest na czwartym miejscu jesli chodzi o awaryjnosc laptopow, ich serwis ssie i zdzieraja niesamowite pieniadze za jakakolwiek pomoc to ciezko to nazwac najwyzsza polka, chyba ze sie ocenia za pomoca iBelieve
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 09-11-2011 o 11:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Bezprzewodowo?
    Czyli aby Apple mógł się zrównać z PC ładującym telefon przez USB, musi to robić bezprzewodowo?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ale jesli chodzi o ta jakosc to juz nie jest tak milo jak forumowi fanboye rzecza. Skoro Apple jest na czwartym miejscu jesli chodzi o awaryjnosc laptopow, ich serwis ssie i zdzieraja niesamowite pieniadze za jakakolwiek pomoc to ciezko to nazwac najwyzsza polka, chyba ze sie ocenia za pomoca iBelieve
    podejzewam, ze te dane byly brane z rynku "hamerykanskiego"
    jesli Amerykanie podchodza do sprzetu tak jak Brytyjczycy to ja sie wogole nie dziwie tym danym. otoz w UK jak baterie w pilocie sie wyczerpia to oni nie kupuja nowych tylko nowego pilota. najlepsze jest to, ze czasami bywa i tak, ze przez nie dzialajacy pilot kupija nowy telewizor to nie sa mity to sa fakty. kolejnym faktem jest to, ze takiego MBP w USA czy UK przecietny obywatel kupuje w ciagu dwoch miesiecy pracy za gotowke. w PL zeby moc kupic MBP trzeba zarabiac min 10k, a to juz nie jest srednia pensja. za granicami PL sprzet juz nie jest stawiany na piedestale. tam kompy sa uzywane do pracy, a nie przegladania netu

Strona 294 z 371 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304344 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów