Close

Strona 296 z 371 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 951 do 2 960 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Tak wiec jesli chodzi o cene to Apple jest absolutnie z NAJWYZSZEJ polki, bo za nic sie bardziej w swiecie komputerow nie przeplaca jak za Apple. Ale jesli chodzi o ta jakosc to juz nie jest tak milo jak forumowi fanboye rzecza. Skoro Apple jest na czwartym miejscu jesli chodzi o awaryjnosc laptopow, ich serwis ssie i zdzieraja niesamowite pieniadze za jakakolwiek pomoc to ciezko to nazwac najwyzsza polka, chyba ze sie ocenia za pomoca iBelieve
    Witam
    kilka słów z dzisiejszego dnia - zadzwoniłem do applea na infolinię i Pan Paweł miłym głosem poinformował mnie po wypytaniu o wszystkie dane sprzętu w czym problem. Opisałem dokładnie usterkę. Na chwile mnie zostawił - powiedział że musi sprawdzić sposób postępowania, a po powrocie poprosił jeszcze raz o adres mailowy gdzie przesłał mi mailem sposób naprawy matrycy. Aż zaniemówiłem jak mi to powiedział ale ok podałem jeszcze raz mail i byłem ciekaw co otrzymam. I co otrzymałem ? Linki do:
    Resetowanie pamięci PRAM i NVRAM komputera Mac
    Komputery Mac z procesorami firmy Intel: zerowanie kontrolera SMC

Po tym jak powiedział mi że za chwile wysyła dodał, "że jak to nie pomoże to proszę zapisać nr telefonu do Cortlanda "
    Bardzo miło i sympatycznie.
    Jutro dzwonie do C... w celu umówienia dostawy do serwisu. Pewnie w poniedziałek po dłuższym weekendzie.
    To tyle w ramach rzetelnego opisu pomocy serwisowej.
    Oczywiście jak się domyślacie linki nie służą do mycia matrycy... a już myślałem że mają zmywaczkę softową
    Pozdrawiam
    ps uzyskane informacje kosztowały mnie w formie połączenia około 18 złotych, tyle nabiło za rozmowę 00800.... więc masz rację że zdzierają i....
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzall Zobacz posta
    Witam
    kilka słów z dzisiejszego dnia - zadzwoniłem do applea na infolinię i Pan Paweł miłym głosem poinformował mnie po wypytaniu o wszystkie dane sprzętu w czym problem. Opisałem dokładnie usterkę. Na chwile mnie zostawił - powiedział że musi sprawdzić sposób postępowania, a po powrocie poprosił jeszcze raz o adres mailowy gdzie przesłał mi mailem sposób naprawy matrycy. Aż zaniemówiłem jak mi to powiedział ale ok podałem jeszcze raz mail i byłem ciekaw co otrzymam. I co otrzymałem ? Linki do:
    Resetowanie pamięci PRAM i NVRAM komputera Mac
    Komputery Mac z procesorami firmy Intel: zerowanie kontrolera SMC

Po tym jak powiedział mi że za chwile wysyła dodał, "że jak to nie pomoże to proszę zapisać nr telefonu do Cortlanda "
    Bardzo miło i sympatycznie.
    Jutro dzwonie do C... w celu umówienia dostawy do serwisu. Pewnie w poniedziałek po dłuższym weekendzie.
    To tyle w ramach rzetelnego opisu pomocy serwisowej.
    Oczywiście jak się domyślacie linki nie służą do mycia matrycy... a już myślałem że mają zmywaczkę softową
    Pozdrawiam
    ps uzyskane informacje kosztowały mnie w formie połączenia około 18 złotych, tyle nabiło za rozmowę 00800.... więc masz rację że zdzierają i....
    Moze to tak poprostu jest ze jak ktos jest zadowolonym uzytkownikiem lub fanboyem Apple to oni to wyczuwaja telepatycznie i traktuja cacy, a takich narzekaczy na marke jak ja traktuja z gory ? Moze specjalne szkolenia przechodza w juesej w "genius bar" ?

Domyślnie

Moze to tak poprostu jest ze jak ktos jest zadowolonym uzytkownikiem lub fanboyem Apple to oni to wyczuwaja telepatycznie i traktuja cacy, a takich narzekaczy na marke jak ja traktuja z gory ? Moze specjalne szkolenia przechodza w juesej w "genius bar" ?
    czy chcesz mi nawymyślać ? Spoko sądzę że to początek drogi i żebym się nie zniechęcał to było ok Zobaczymy co będzie dalej.
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzall Zobacz posta
    czy chcesz mi nawymyślać ? Spoko sądzę że to początek drogi i żebym się nie zniechęcał to było ok Zobaczymy co będzie dalej.
    Nie nie, ja pisze ogolnie i Ciebie umiescilem w grupie "zadowolonych uzytkownikow Apple" a to chyba nie obrazliwym jest jeszcze ? I spokojnie, poczekaj az bedziesz musial za cos zaplacic i rozsadek z logika sie odezwa

Domyślnie

Ale nikt Cie tu do grzechu nie namawia, ani do innych zmian Ja pisze tylko ze Apple mimo ze jest najdrozsza marka w swiecie popularnych komputerow psuja sie bardziej niz jedne z najtanszych marek Fakty mowia same za siebie, nie ma w co wierzyc
    kto twierdzi, ze jest najdrozsza marka? sa drozsze kompy czy to stacjonarne czy laptopy

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    kto twierdzi, ze jest najdrozsza marka? sa drozsze kompy czy to stacjonarne czy laptopy
    Oj oj, przepraszam, pomylilo mi sie z Commodore. Nie Apple a Commodore jest najdrozsza marka w swiecie popularnych komputerow. Apple jest dosc tanie w zakupie, a zmiany w konfiguracji takie jak wiekszy dysk czy wiekszej pojemnosci pamiec to niemalze darmocha, o karcie raid nawet nie wspominam bo przy paru tysiacach za ta czesc to praktycznie jeszcze doplacaja uzytkownikowi A serwis jest dozywotnio darmowy, bo tak naprawde postacie serwisantow sa wyciete z kartonu jako ze przeciez Apple sie nie psuja i serwis istnieje tylko po to aby innym firmom nie bylo przykro

A najnowszy hit Apple, czyli Mac Mini Bathroom Edition jest najtanszym komputerem w Ameryce Poludniowej obecnie:

Domyślnie

Apple to takie same składaki jak inne komputery w tej chwili. Produkowane w tych samych fabrykach co inne komputery, za taką samą miskę ryżu. Z tym, że są dodatki pewne, takie, żeby było drożej dla użytkownika. Komponenty takie same jak u innych, ale cena odpowiednio wyższa. Jest serwis, który robi analizy kosztów produkcji komputerów, telefonów i innych. Produkty Apple wypadają dość tanio w produkcji, cena już nie. Kiedyś Apple ponosiło wyższe koszty R&D, ale w tej chwili to jest to samo co u innych, ale cena pozostała.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Apple to takie same składaki jak inne komputery w tej chwili. Produkowane w tych samych fabrykach co inne komputery, za taką samą miskę ryżu. Z tym, że są dodatki pewne, takie, żeby było drożej dla użytkownika. Komponenty takie same jak u innych, ale cena odpowiednio wyższa. Jest serwis, który robi analizy kosztów produkcji komputerów, telefonów i innych. Produkty Apple wypadają dość tanio w produkcji, cena już nie. Kiedyś Apple ponosiło wyższe koszty R&D, ale w tej chwili to jest to samo co u innych, ale cena pozostała.
    Jaaasne, tylko dodają do tego system, który przebija jakiegokolwiek Windowsa pod wieloma względami. Dla tych, dla których pod zasadniczymi względami wybór jest jasny. Oni (Apple) o tym wiedzą, ot cała, no może połowa tajemnicy.

Ja oceniam wartość tego OS-a na 2 - 3 x większą od Windowsa, zobacz ile kosztuje Windows 7 Ultimate BOX? Oczywiście są tacy, dla których wartość będzie 2 - 3 x niższa, ja to rozumiem, niech kupują Windowsa czy Linuxa.

Teraz druga połowa tajemnicy.

Zobacz ceny Final Cut Pro, Logic czy nawet Aperture, porównaj ceny odpowiedników na PC, np. taki Lightroom jest 3 x droższy! Mnie Aperture bardziej odpowiada bo mam też Photoshopa i już z ceny kompa mogę urwać kolejnych kilka stówek. Kto woli Lightrooma, niech kupuje PC.

Między FCP a Premiere jest chyba jeszcze większa dysproporcja, robi się z tego różnica ok. 2 - 3 tysięcy. FCP = $299 x aktualna cena kodu ($50 x 149 zł) = 891,02 zł + podatek to będzie góra 950 zł. Adobe Premiere CS5.5 to koszt rzędu 4 tysięcy - podatek = ok. 3250 zł. Nawet patrząc na późniejszy update to cena za update Premiere jest chyba nieco wyższa niż za nowy FCP. Kto woli Premiere, niech kupuje PC.

Pojedynczo z każdym argumentem można polemizować ale w całości jest to platforma, która wg. mnie wcale nie jest dużo droższa od PC (przynajmniej nie o tyle na ile wygląda to na pierwszy rzut oka).

W kontekście składaka (i7-2600k, 16GB RAM itd.) za 4k + Lightrooma z torrentów zawsze różnica w cenie będzie kolosalna.

Jasne że nie każdy kupuje Maca i od razu FCP + Logic + Aperture ale czy dla jednoosobowej firmy "foto - video" nie ma to sensu?

Oczywiście mogę się mylić... Zawsze znajdzie się ktoś kto za odpowiednik Macbooka Pro uzna Samsunga RF711 a ktoś inny HP EliteBooka...

Może ktoś policzy zestaw startowy Macbook Pro + FCP + Logic + Aperture + PS i biznesowy lapek 17,3" + Premiere + Pro Tools + Lightroom + PS?
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 10-11-2011 o 08:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Ja oceniam wartość tego OS-a na 2 - 3 x większą od Windowsa, zobacz ile kosztuje Windows 7 Ultimate BOX? Oczywiście są tacy, dla których wartość będzie 2 - 3 x niższa, ja to rozumiem, niech kupują Windowsa czy Linuxa.
    Czy kupując Maca dostajesz system w wersji Box? Dlaczego tendencyjnie porównujesz z najdroższą z możliwych wersji Windows? Ile kosztuje Home Premium OEM?

Teraz druga połowa tajemnicy.

Zobacz ceny Final Cut Pro, Logic czy nawet Aperture, porównaj ceny odpowiedników na PC, np. taki Lightroom jest 3 x droższy! Mnie Aperture bardziej odpowiada bo mam też Photoshopa i już z ceny kompa mogę urwać kolejnych kilka stówek. Kto woli Lightrooma, niech kupuje PC.
    Litości, argumentujmy z sensem, a nie na siłę. Ile kosztuje DPP, View NX czy nawet Capture NX?
    Jak można w ogóle jako wadę systemu podać cenę aplikacji firmy trzeciej? I to jeszcze takiej, która ma swoją wersję na MacOS X (ile ona kosztuje?).

Pojedynczo z każdym argumentem można polemizować ale w całości jest to platforma, która wg. mnie wcale nie jest dużo droższa od PC (przynajmniej nie o tyle na ile wygląda to na pierwszy rzut oka).
    Szczególnie dla osoby która nie woła rawów i nie składa filmów

Może ktoś policzy zestaw startowy Macbook Pro + FCP + Logic + Aperture + PS i biznesowy lapek 17,3" + Premiere + Pro Tools + Lightroom + PS?
    A może ktoś poszukać tańszych narzędzi na Windows, te z powyższej listy dołożyć do ceny Maca?
    Jak wtedy będzie wyglądało porównanie?

Przecież to się kompletnie kupy nie trzyma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czy kupując Maca dostajesz system w wersji Box? Dlaczego tendencyjnie porównujesz z najdroższą z możliwych wersji Windows? Ile kosztuje Home Premium OEM?
    Kupiłem Liona przez App Store i mogę zainstalować go na każdym swoim komputerze, teraz i w przyszłości. Zapłaciłem całe 100 zł. Zobacz ile kosztuje Windows 7 do instalacji teraz i w przyszłości, na różnych kompach.

Litości, argumentujmy z sensem, a nie na siłę. Ile kosztuje DPP, View NX czy nawet Capture NX?
    Jak można w ogóle jako wadę systemu podać cenę aplikacji firmy trzeciej? I to jeszcze takiej, która ma swoją wersję na MacOS X (ile ona kosztuje?).
    Na PC używałem Lightrooma a na Macu używam Aperture, gdyby na PC był Aperture a ja używałbym PC to właśnie z Aperture bym korzystał.

Szczególnie dla osoby która nie woła rawów i nie składa filmów
    Wołam i składam.

A może ktoś poszukać tańszych narzędzi na Windows, te z powyższej listy dołożyć do ceny Maca?
    Jak wtedy będzie wyglądało porównanie?
    Powiedz komuś kto używa PS czy FCP że są "tańsze wersje"...

Przecież to się kompletnie kupy nie trzyma.
    Ponieważ brak Ci wyobraźni że można inaczej.

Strona 296 z 371 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306346 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów