ad 1 to rozwiazaniem jest exFAT - cos posredniego miedzy fat32 a ntfsczytaja oba systemy (win7 + osx) dla xp jest sterownik microsoftu
Szukaj
ad 1 to rozwiazaniem jest exFAT - cos posredniego miedzy fat32 a ntfsczytaja oba systemy (win7 + osx) dla xp jest sterownik microsoftu
hmm, dużo kombinowania z tymi macami, stwierdziłem że najpierw sobie kupię Apple Cinema Display 24" i MacBook'a (zwykłego lub Pro) do niego. Mac Book (pro) myślę że będzie miał zbliżoną wydajność do iMaca z podobnymi bebechami a nie będę musiał się pozbywać PCta z windą odrazu, zakupię do tego taki stojaczek i postawię macbooka na takim stojaczku koło monitorka, pod ławeczką będzie pececik, myslę że na początek taki zestawik będzie ok żeby się do maczka przyzwyczaić i na PC obrabiać dalej zdjęcia i pracować (lub grać), na maczku obczajać sobie OSX'a a kiedyś wymienić PCta na Maca Pro i postawić na nim windę tylko do gier. To będzie chyba najrozsądniejsze podejście w tym momencie żeby spróbować a się nie przejechać.
A jak już mowa o Apple Cinema Display - dobre to to jest? Drogie jak cholera, miałbym EIZO w tej kasie, opłaca się ten ekran kupować? W sensie czy matryca jest na tyle dobra że jest dobry do pracy przy zdjęciach czy tu się tylko za antonówkę płaci?
;]
zaraz sie posypia tezy, ze wyswietlacze Apple sa do kitu i do niczego sie nie nadaja, nawet do przegladania internetu
jak mialem MBP i odwiedzilem kolege, ktory ma Eizo to zadnej roznicy w obrazach nie mielismy. i u mnie i u niego bylo identycznie. kalibrowalem przy nim mojego MBP i jedyne co musialem zrobic to sciagnac jasnosc bo bylo za jasno...
poza tym co z tego, ze masz super hiper monitor jak i tak lab spapra sprawe wolajac foty...
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami