Close

Strona 290 z 371 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300340 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 891 do 2 900 z 3702

Domyślnie

ad 1 to rozwiazaniem jest exFAT - cos posredniego miedzy fat32 a ntfs czytaja oba systemy (win7 + osx) dla xp jest sterownik microsoftu

Domyślnie

hmm, dużo kombinowania z tymi macami, stwierdziłem że najpierw sobie kupię Apple Cinema Display 24" i MacBook'a (zwykłego lub Pro) do niego. Mac Book (pro) myślę że będzie miał zbliżoną wydajność do iMaca z podobnymi bebechami a nie będę musiał się pozbywać PCta z windą odrazu, zakupię do tego taki stojaczek i postawię macbooka na takim stojaczku koło monitorka, pod ławeczką będzie pececik, myslę że na początek taki zestawik będzie ok żeby się do maczka przyzwyczaić i na PC obrabiać dalej zdjęcia i pracować (lub grać), na maczku obczajać sobie OSX'a a kiedyś wymienić PCta na Maca Pro i postawić na nim windę tylko do gier. To będzie chyba najrozsądniejsze podejście w tym momencie żeby spróbować a się nie przejechać.

A jak już mowa o Apple Cinema Display - dobre to to jest? Drogie jak cholera, miałbym EIZO w tej kasie, opłaca się ten ekran kupować? W sensie czy matryca jest na tyle dobra że jest dobry do pracy przy zdjęciach czy tu się tylko za antonówkę płaci?
    ;]

Domyślnie

zaraz sie posypia tezy, ze wyswietlacze Apple sa do kitu i do niczego sie nie nadaja, nawet do przegladania internetu
    jak mialem MBP i odwiedzilem kolege, ktory ma Eizo to zadnej roznicy w obrazach nie mielismy. i u mnie i u niego bylo identycznie. kalibrowalem przy nim mojego MBP i jedyne co musialem zrobic to sciagnac jasnosc bo bylo za jasno...
    poza tym co z tego, ze masz super hiper monitor jak i tak lab spapra sprawe wolajac foty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    jak mialem MBP i odwiedzilem kolege, ktory ma Eizo to zadnej roznicy w obrazach nie mielismy.
    Sorry, ale żaden ekran laptopa nie jest w stanie konkurować nawet z niedrogim monitorem.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

na apple nie ma wirusów, malware, trojanów i innego syfu, więc dobrze, że go wywalili

a poważnie to zamiast załatać błąd i podziękować za wykrycie to robaczywe jabłuszko "ładnie" się zachowało
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    A jak już mowa o Apple Cinema Display - dobre to to jest? Drogie jak cholera, miałbym EIZO w tej kasie, opłaca się ten ekran kupować? W sensie czy matryca jest na tyle dobra że jest dobry do pracy przy zdjęciach czy tu się tylko za antonówkę płaci?
    Ekran jest robiony przez LG. (tak, to ta firma co robi min. lodówki).
    No i masz jeszcze złącze wideo kompatybilne z niczym.

Domyślnie

"Póki co jednak, niewykluczone, że wasze zdjęcia i kontakty są już w posiadaniu innych osób…" Ach te teorie spiskowe...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    hmm, dużo kombinowania z tymi macami, stwierdziłem że najpierw sobie kupię Apple Cinema Display 24" i MacBook'a (zwykłego lub Pro) do niego. Mac Book (pro) myślę że będzie miał zbliżoną wydajność do iMaca z podobnymi bebechami a nie będę musiał się pozbywać PCta z windą odrazu, zakupię do tego taki stojaczek i postawię macbooka na takim stojaczku koło monitorka
    Nie zapomnij o fontannie kabelków które będziesz przypinał do Maczka po każdym powrocie z nim do domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Nie zapomnij o fontannie kabelków które będziesz przypinał do Maczka po każdym powrocie z nim do domu
    No. Aż dwa.

Strona 290 z 371 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300340 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów