Jest na fotopolis coś na ten temat, przeczytałem nawet instrukcję obsługi ze strony polskiego dystrybutora. Myślicie, że będzie to lepsze od kartki papieru z 3 barwami: białym, szarym i czarnym?
Szukaj
Jest na fotopolis coś na ten temat, przeczytałem nawet instrukcję obsługi ze strony polskiego dystrybutora. Myślicie, że będzie to lepsze od kartki papieru z 3 barwami: białym, szarym i czarnym?
50 wglądów i brak opini....
widziałem ten "wynalazek" na targach. nasz polski dystrybutor bardzo to zachwalał. efekty: całkiem, całkiem. prezentacja była akurat na Canonie - może to jest tylko do Canonów :P
niestety w kwestiach technicznych jestem laikiem i nie mogę się wypowiedzieć ale zabawka ciekawa...
info:
http://www.balansbieli.pl/
http://www.cbllens.com/main/home/home.php
Ostatnio edytowane przez zapa ; 04-04-2007 o 15:53
Nie tylko do Canonów,
ja akurat używam Canona, z demonstracją na Nikonie miałem kłopot.
Tak się zastanawiałem po targach, wiem, że dużo osób chce cbl przetestować w spokojnych warunkach,
gdyby się zebrało kilka, kilkanaście osób wziąłbym kilka cbli i udostępnił do testowania.
Gdyby byli chętni w Wawie, mogę się dopasować.
Jutro pojawią się zdjęcia z targów robione "na gorąco" (oczywiście bez korekty).
Może to pomoże trochę wyrobić sobie zdanie.
W razie pytań, czekam na kontakt.
balansbieli.pl
ciekawa sprawa, tylko ta cena ;(
pozdrawiam Piotr
Na cenę na razie nic nie poradzę,
to i tak najtaniej w Europie
Mieliśmy okazję się poznać na stoisku Cortland na poligrafi.
Chętnie bym CBL potestował![]()
Ostatnio edytowane przez zapa ; 06-04-2007 o 09:48
My z Al'em tez na targach zaciekawieni chwile z Panem pogadaliśmy, po czym nastało tradycyjne pytanie - ile??
I usmiaismy sie po pachy.
Wynalazek moze i fajny, jakby to była kwiestia 100-200pln to moze bym sie zastanowił.
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Różnica, którą spraktykowałem polega na tym, że od białej czy szarej karty światło odbija się w niekontrolowanych kierunkach,czyli zależnie pod jakim kątem do źródeł światła ustawisz się, różne będziesz miał rezultaty.
W cbl poprzez jej konstrukcję w kształcie soczewki skupiane i załamywane w pryzmatach jest pełne widmo w kierunku prostopadłym do jej powierzchni, czyli w kierunku obiektywu.
Niedługo umieszczę na stronie nie tylko porównanie z AWB, ale też z szarą lub białą kartą.
www.balansbieli.pl
Skontaktuj się z nami