Close

Strona 282 z 371 PierwszyPierwszy ... 182232272280281282283284292332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 811 do 2 820 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldeka Zobacz posta
    dla fanboya nie mają znaczenia tasiemcowe wątki na myapple, apple.com itp. dotyczące sypiącego się sprzętu spod znaku nadgryzionego "japka".
    Nie ma sprzętu bez wad. Nie ma sprzętu, który się nie psuje. I jest zasadnicza różnica między sprzętem a softem. Że tak obrazowo powiem (z czasów windowsowych jeszcze) różnica między hardwarem a softwarem jest taka, że hardware to jest to, co możesz kopnąć, gdy się zawiesi software..
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Nie ma sprzętu bez wad. Nie ma sprzętu, który się nie psuje. [/I]
    Ale dla fanboya to nie jest żaden argument. Użytkownicy sprzętu, takiego czy takiego, wiedzą, że każde urządzenie może się popsuć. Fanboy wmówi sobie że "tak ma być" że to największy ficzer jest. Tak jak pisałem wcześniej, fanboy musi sobie tą wygórowaną cenę jakoś usprawiedliwić. A co z softem Apple ma nie tak? Może to http://9to5mac.com/2011/10/19/for-so...x-lion-10-7-2/ Ale nie bójcie się, kolejna łatka w rozmiarze 1,4GB rozwiąże zapewne ten problem.
    Ostatnio edytowane przez waldeka ; 02-11-2011 o 23:55 Powód: Literówka, błędny link.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Wypisz wymaluj moje problemy z MBP i lione'em 10.7.2 . Problem z wifi - zrywa połączenia. System co jakiś czas zamula na kilka chwil czasami minut. Brak chęci współpracy z NAS'em Seagate GoFlex. I ogólnie wykorzystywanie pamięci RAM na max'a , nawet nie wiem do czego. Z tego co wyczytałem użytkownicy sypią gromy na Lion'a , nazywając go drugą Vistą ( oczywiście nie wszyscy ).

Domyślnie

ja tam jestem po "apgrejdzie" do 10.7.2 i wszystko smiga jak ta lala. wi-fi gubil mi przy wersji 10.7, a teraz net mam w 2s po wybudzeniu kompa.
    czy jestem fanboyem? chyba tak. moj pierwszy z Macow MBP 15" padl, a wlasciwie to grafika sie wysypala po ponad 3 latach uzywania. przez ten czas komp zarobil na siebie, zwrocil sie i jeszcze zarobil na iMac'a. wczesniej przez trzy lata mialem 3 rozne laptopy, ktore co roku wymienialem. kupilem raz, a dobrze bo ialem serdecznie dosyc wysypywania sie systemu podczas pracy...

Domyślnie

Łza mi się w oku zakręciła
    Welcome to Macintosh!
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Łza mi się w oku zakręciła
    Welcome to Macintosh!
    swietne

Domyślnie

Ja ciągle nie rozumiem o co z tym fanboyem chodzi.

Złożyłem sobie porządnego PC, obok Windowsa 7 zainstalowałem OS X, popracowałem na tym sprzęcie i po 17 latach z Windowsem i po pół roku z OS X na małą, przenośną mini maszynę ITX wybrałem Apple... Przy następnym laptopie rozważę zakup ale biorąc pod uwagę że za obecnego lapka zapłaciłem 7k to pewnie będzie to MBP. Dla mnie ten system jest po prostu lepszy!

Mam za to przepraszać bo jakiś koleś tego nie rozumie a jak nie rozumie to nie akceptuje? Bo jakiś koleś każe jechać mi 2 klasą bo taniej a i tak na miejscu będę w tym samym momencie co w 1 klasie?

Nie jestem żadnym fanboyem, lubię jak coś po prostu działa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Ja ciągle nie rozumiem o co z tym fanboyem chodzi.

Złożyłem sobie porządnego PC, obok Windowsa 7 zainstalowałem OS X, popracowałem na tym sprzęcie i po 17 latach z Windowsem i po pół roku z OS X na małą, przenośną mini maszynę ITX wybrałem Apple... Przy następnym laptopie rozważę zakup ale biorąc pod uwagę że za obecnego lapka zapłaciłem 7k to pewnie będzie to MBP. Dla mnie ten system jest po prostu lepszy!

Mam za to przepraszać bo jakiś koleś tego nie rozumie a jak nie rozumie to nie akceptuje? Bo jakiś koleś każe jechać mi 2 klasą bo taniej a i tak na miejscu będę w tym samym momencie co w 1 klasie?

Nie jestem żadnym fanboyem, lubię jak coś po prostu działa.
    Nikt nie broni Ci kupować tego Apple, nikt nie broni Ci kupować np. Mercedesa, czy innego Porsche. Chcesz i masz na to kasę to kupujesz, ale cała dyskusja polega na tym, że pewna osoba (Tom) z uporem maniaka twierdzi, że Apple to jedyny słuszny wybór i nie dopuszcza do siebie tego, że niekoniecznie. My po drugiej stronie barykady twierdzimy po prostu, że to taki sam młotek jak ten z napisem PC - wbija gwoździe? ano wbija, jak niepotrzebny leży na półce? ano leży. Więc co ma za znaczenie czy to Apple czy PC. PC jak i Mac mają swoje wady i mają zalety jak dokładnie wszystko na tym świecie.

Tom twierdzi jednak, że PC ma same wady, a Mac ma same zalety - co jest po prostu oderwane od rzeczywistości. W dodatku sposób prowadzenia dyskusji z Tomem jest lekko mówiąc idiotyczny, z uwagi na to, że jakiekolwiek argumenty są trywializowane, albo przekręcane - Winda MUSI się sypać, bo tak założył Tom i tak jest i koniec. Nie ważne, że są komputery, które się nie sypią - najpierw stwierdzi, że nie ma, potem po pokazaniu dowodów zacznie bajki mówić o tym, że to jakieś niewiadomo jakie wyjątki, dobrze, że przynajmniej nie oskarża nikogo o fotomontaż przy pokazywaniu uptime.

Dobrze, że przynajmniej flaki są teraz w jedym i drugim praktycznie takie same, bo jeszcze dał by się pochlastać za wykazywanie wyższości Motoroli nad Intelem, co wcześniej fanatycy jabłek robili.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Tom mówi o ogóle a Stig o marginesie. Obaj mają rację ale generalnie normę stanowi ogół a nie margines.

Domyślnie

Ale dla fanboya to nie jest żaden argument. Użytkownicy sprzętu, takiego czy takiego, wiedzą, że każde urządzenie może się popsuć. Fanboy wmówi sobie że "tak ma być"
    Być może.. Tylko jak odróżnić fanboya od geeka czy nerda?
    Tak jak pisałem wcześniej, fanboy musi sobie tą wygórowaną cenę jakoś usprawiedliwić.
    Usprawiedliwianie ceny nie podciągał bym pod fanbojstwo. Weź za przykład D5000/D90/D300 - wszystkie dadzą taki sam obrazek, ale czy to oznacza, że te co kupuje D300 musi od razu sobie wmawiać, że dobrze postąpił?
    A co z softem Apple ma nie tak? Może to http://9to5mac.com/2011/10/19/for-so...x-lion-10-7-2/
    Soft jak każdy inny. Pęd ku wypuszczaniu nowych wersji bez odpowiedniej weryfikacji bija później każdego producenta. Wszystko przez błogosławiony tryb update'u. Liczy się nie to kto szybciej reaguje na problem, kto szybciej łata. I kto łata skutecznie.
    Ale nie bójcie się, kolejna łatka w rozmiarze 1,4GB rozwiąże zapewne ten problem.
    Skąd Ci się wzięły łatki 1,4GB?
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Strona 282 z 371 PierwszyPierwszy ... 182232272280281282283284292332 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów