Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Domyślnie

To ja też wrzucę coś w ruchu 18-105
    Ostatnio edytowane przez toto5 ; 24-10-2011 o 22:37
    FX - 28 - 50 - 135

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

D7000 | MB-D11 | SB-900 | N 50 f/1.4 | N 17-55 f/2.8 | S 70-200 f/2.8

Domyślnie

cos z dzisiejszego spaceru, bez obrobki.

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Chciałem pokazać, co można powyciągać z tej matrycy, może komuś pomoże:

surowe

po obróbce

A taki wątek, coby zwykłe foty wrzucać, rzeczywiście trochę bez sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newry highwayman Zobacz posta
    A taki wątek, coby zwykłe foty wrzucać, rzeczywiście trochę bez sensu.
    Nie zgadzam się, ja z chęcią przeglądam zdjęcia w tym wątku
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Domyślnie

Z 85tki:

.

Domyślnie

Witam.
    To może ja się odezwie prowodyr tego zamieszania. Dobrze się stało, że możemy oglądać zdjęcia zadowolonych posiadaczy tego korpusu. Proszę jednak o zdjęcia bez obróbki. Dziękuje ” Prezesowi ” za założenie tego tematu o tak wspaniałym korpusie.
    Prośba do ” Prezesa” forum, aby w tym wątku można było umieścić opisy o ustawieniach, prezentacji możliwości i trikach, jakie można wydobyć z tego korpusu. Prośba do zawansowanych kolegów użytkowników tego korpusu o podawanie swoich spostrzeżeń o ustawieniach i co można z tego korpusu wydobyć. Wiem, że kolegów, którzy ten korpus umią wykorzystać w 100% jest niewielu, ale dzięki wam ta reszta będzie podciągała się do góry.
    I proszę nie mówcie, że to było – ten korpus jest dopiero od roku.
    Ostatnio edytowane przez 114 ; 29-10-2011 o 21:01
    F70, D7000, N35 f/1.8G, N85 f/1,8D, N28-105 f/3,5-4,5D, N70-300 f4,5-5,6G VR, SB-28

Domyślnie

@114
    "Bez obróbki", a to "co można wydobyć", jak piszesz, to jednak wykluczające się stanowiska. Rzeczywistym kadrem bez ingerencji, jest jedynie czysty RAW. JPG z puszki, jest już poddany algorytmom. Jedyne co stoi za jpg, to fakt, że większość użytkowników "kręci się" wokół tych samych profili jpg, dostępnych w aparacie.

"Prezesem" jest Admin - Piotrze pozdrawiamy Cię z tego zakątka forum i życzymy Ci zdrowia. A temat założyć może każdy. Ten akurat założył kolega qualin.

Poprawną formą liczby mnogiej od "umieć" jest "umieją", którą można zamienić na "potrafią", jeśli ma się trudności z odmianą. [Gdyby ktoś miał wątpliwości, można skonsultować z Ekonet-em ].

Co do było, nie było i że korpus jest od roku... Zasady fotografii obejmują aparaty wszystkich marek: analogowe / cyfrowe i nawet te, których jeszcze nie ma

Nie oczekiwałbym podania tutaj na tacy, jakichś cudownych ustawień, które w magiczny sposób zmienią zdjęcia wynikowe nie do poznania. Takich ustawień po prostu nie ma. Są za to pewne elementy wiedzy fotograficznej, które w istocie, z tej samej sceny pozwalają uzyskać coś zupełnie nieosiągalnego dla osoby początkującej. Nieosiągalnego, bo skąd początkujący miałby to wiedzieć, skoro nie ma doświadczenia ?
    Zdjęcia tuzów kadru, które tak chętnie podziwiamy, są składową ich wiedzy i doświadczeń fotograficznych, obycia ze sprzętem, rozumienia światła i umiejętności późniejszej obróbki tych zdjęć.
    Wybacz proszę, jeśli poczułeś się strofowany, moją wypowiedzią w tym wątku. Nie mam zamiaru ani Ciebie, ani nikogo innego obrażać. Chciałem Ci jednak uzmysłowić, że nie istnieje żadna cudowna recepta na przejście z poziomu newbies do poziomu expert w trybie jednej czy nawet wielu porad. Wszystko przychodzi z czasem, doświadczeniem i związanymi z tym umiejętnościami.
    Pozwól też, że wskażę Ci pewne miejsce forum, gdzie możesz przekonać się jak często daleko jest kadr surowy, od efektu jaki cieszy nasze oczy na wystawach, w czasopismach lub na tym forum.
    Magia nie istnieje - zamiast niej jest ciężka praca. Za to satysfakcjonująca, gdy widać jej efekty
    Reasumując, dobrze byłoby najpierw wiedzieć, CO chce się uzyskać, a dopiero potem JAK.
    Żeby nie był to OT - poniżej kadr z mojego aktualnego projektu. Wykonane za pomocą d7k + 35/1.8 + PSE9.
    Niestety jestem tylko amatorem, a zdjęcia robię bo lubię.

Ostatnio edytowane przez panoramix ; 30-10-2011 o 01:17

Domyślnie

Niestety yungnuo 460 II nie daje rady przy okcie 80cm. Za mało światła daje. Trzeba stosować silniejsze lampy, ale akurat to miałem na statywie w ramach testów. Fotka pomniejszona i lekko wyostrzona w FastStone.

D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów