Tak troche zajawkowo, bo najlepsze smaczki jak zwykle zostawiam na koniec. Więcej będzie niedlugo na stronie: http://www.studio-colorbox.pl/2011/1...olina-zajawka/
1)
2)
Szukaj
Tak troche zajawkowo, bo najlepsze smaczki jak zwykle zostawiam na koniec. Więcej będzie niedlugo na stronie: http://www.studio-colorbox.pl/2011/1...olina-zajawka/
1)
2)
Ostatnio edytowane przez Piotr Szmidt ; 17-10-2011 o 07:38
To jak tak przewrotnie zapytam - gdzie tu akt?![]()
"Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"
"intymnie" kojarzy mi się z bliskościa, niedopowiedzeniami (niekoniecznie małą ilością światła) , ale nie z takim sposobem pozowania - to raczej bieliźniana sesja
z aktem... niewiele wspólnego
zzgadzam się z wami co do aktu. Nie bardzo wiedzialem szczerze przyznam gdzie to umiejscowic. Moze rano jeszcze zaspany bylem, ale troche mi brakowalo jakiegos dzialu, a tu mi najbardziej pasowalo.
Co do samej intymnosci - chcialem tu nawizac do delikatnosci i zmyslowosci modelki, a nie typowych zdjec bielizny gdzie zdarzaja sie przypadki zdjec w stylu "nogi za pietnascie trzecia" :}
kolejne z serii. Troche bardziej w stylu fashionowym:
jestem strasznie na nie
1 Wyraz twarzy modelki, kompletnie bez mimiki , bez uczuć, leży bo jej kazano totalnie znudzona chwilą?
2 Wygładziłeś ją też chyba za bardzo, może dlatego ma twarz bez rysów
3 No i światło, od cholery światła nad którym niezapanowałeś
Być może to kwestia gustu, mi akruat bardzo odpowiada "gra" modelki na tym zdjeciu.
Prawdopodobnie jest to spowodowane umyślnie zmniejszonym kontrastem zdjecia. W tych zdjeciach prawie nie ma obrobki, a napewno juz nie retuszu
Woland, nie wiem czy pracujesz na sprofilowanym monitorze. Ja od niedawna doświadczam tej przyjemnosci. Po pierwsze zamierzeniem sesji było od początku bardo mocne jej prześwietlanie, po drugie zdjecie kontrastów. Ciezko mi powiedziec co widzisz i dlaczego subiektywnie masz takie odczucie i czy jest ono odpowiednie przy wlasciwym odbiorze zdjecia. Tak czy siak - owszem swiatla jest BARZO dużo, ale jak powtarzam zdjecia byly robione wlasnie z takim zamyslem, a w postprocesie to światło zostało dodatkowo dodane, a kontrast obnizony.
Oczywisice rozumiem ze moze ci ten "styl" niepasowac![]()
Dzieki za komentarz![]()
dzisiaj postaram sie wrzucic na strone pozstałe kadry wraz z opisem wiec zapraszam wtedy i byc moze zmienisz zdanie na temat zdjec![]()
1 i 2 poprawne, acz to nie akt... Pupa masywnie wyszła przez pełne majtki widoczne pod takim kątem...
3 tym bardziej aktem nie jest, ale niestety jest zrobione w tak bardzo niekorzystnej pozie, że kładzie ona całe foto... Spodek w obcasie, lewe udo modelki dwa razy "cieńsze" od prawego, udo prawe szersze przy kolanie niż przy pupie... No niestety, ale tutaj zdjęcie jest mocno niekorzystne... W takich kadrach "półpupek" widoczny zawsze wisi w powietrzu, a modelka siedzi tylko na jednym, niewidocznym pośladku. Na niekorzyść też szyja mocna, przez cofnięcie głowy w tył... Zawsze proś modelkę o "żółwika" - wyszczupla szyje i wysklepia ramiona![]()
Pozdrawiam, Kuba
Skontaktuj się z nami