Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Generalnie nie wciągnęły mnie te kadry, ale może pozostałe wypadną lepiej. Wspomnę, o kilku pominiętych detalach. Na jedynce na staniku są jakieś białe plamy - ni to światło, ni to rozjaśnianie. Dziwnie to wygląda. Sądząc po trójce domniemywałbym, że to światła z okna naprzeciwko, ale niekoniecznie tu dobrze zagrały, a usunięcie w obróbce nie powinno być problemem. Dodatkowo mamy tu efekt sfinksa, przerysowanie perspektywy nadmiernie wydłużyło (i tak smukłe) palce u dłoni. Cięcie czubka głowy dziwne, ale w tym układzie to chyba najmniejsze zło. Kadr jakoś mi nie pasuje niestety. Dwójka sugeruje, że z modelki coś da się wykrzesać. Ładnie ujęty pod tym kątem kształt twarzy, kości policzkowe, a i łagodny łuk szyi przyciągają uwagę. Brak natomiast drugiej ręki, która połączona za włosami z ciałem stworzyła wrażenie masywnego korpusu. Na obu brak światłocienia w talii, które by trochę lepiej wymodelował sylwetkę. Ciało wyszło tym samym dość płasko. Zakończone potężnymi majtasami... przy tak delikatnej urodzie i szczupłej twarzy wygląda to ciężko. Mogłyby też nie mieć tej fałdki jeżeli ma być "fashionowo".
    Trójkę pilon lepiej zdiagnozował, mnie najbardziej przeszkadza rozkład światła. Zaniedbana twarz tonie gdzieś we mgle, światła w kontrze zdają się drażnić, a flary i odbicia zamiast tworzyć atmosferę, wychodzą na pierwszy plan. Głównym motywem zdjęcia w tej kompozycji i świetle staje się fragment lewej nogi od kolana po but. Upstrzony kolorami i światełkami.

Ogólnie zaryzykowałbym tezę, że zabrakło tu motywu przewodniego. Nie wiadomo czy ma nim być twarz, oczy, włosy, bielizna, sylwetka modelki, czy może nastrój. Akcenty są rozłożone wyjątkowo równo, co powoduje, że wzrok błądzi i widz się zaczyna nudzić. Najlepsza pod tym względem jest jedynka, która czytelnie sprowadza wzrok na ładnie pokazaną twarz.

Domyślnie

Szczegóły szczegółami, ale modelka kompletnie nieobecna w swoich pozach, może to jej wina, może twoja nieumiejętność wybierania kadrówm, może czysty przypadek o ile takie istnieją w fotografii.
    D90

Domyślnie

na stronie umiescielm pozostałe kadry z tej sesji. Być może one przypadna wam bardziej do gustu bede wdzieczny za komentarz: http://www.studio-colorbox.pl/2011/10/intymna-sesja-z-karolina/

Domyślnie

mi nie pasuje tu czarny kolor bielizny, czarny przyciąga uwagę na zdjęciu w jasnej tonacji. Może lepiej by wyszłobez bielizny albo w jasnej koszulce ?

Oszczędny w słowach Awatar JoannaJeszka
    Miasto
    Kujawsko Pomorskie

Domyślnie

zdjecia mile dla oka. modelka jakos mi nie bardzo podchodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoannaJeszka Zobacz posta
    zdjecia mile dla oka. modelka jakos mi nie bardzo podchodzi
    Popatrz a facetom się podoba
    D700/D300s/D50

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto