Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    ale tu nie ma emocji
    A jak wygląda emocja wg Ciebie?
    red light, dark room...

Domyślnie

Ja uważam, że to zdjęcie zostało wybrane na okładkę spośród pozostałych tej sesji właśnie na swoją odmienność. Okładka ma zaintrygować potencjalnego czytelnika i tak właśnie działa. Na pewno nie na wszystkich, ale myślę, że większość ludzi która zobaczy tą okładkę zastanowi się choć chwilkę co znajduje się na kolejnych stronach. Jedni przeglądną i odłożą na półkę, a inni ją kupią. Nie koniecznie ze względu na te zdjęcia, ale może zainteresują się innymi artykułami. Okładka ma przyciągać wzrok, a tej stronie na pewno nie można zarzucić monotoni.
    Mnie się podoba, ale nie zachwyca

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.
    Cytat Zamieszczone przez pilon Zobacz posta
    Nie żartuję i przyznam, że zupełnie nie rozumiem Twoich postulatów. A dodam, że cenię sobie zawsze Twoje wypowiedzi

Ps. Odniosłem się do wszystkich zdjęć, również tych z linka. Nie mogę się zgodzić z postulatem, że każde zdjęcie zawsze musi wskazywać na fotografa - to wręcz niebezpieczne, mieć manierę aż do bólu, a czasem nawet niemożliwe, ze względu na zleceniodawców. Chciałbym też dodać, że to nie jest dziewczynka Młoda, ale kobieta, nawet wyrośnięta na 175 cm i biust 75C (z przymrużeniem oka te cechy kobiece oczywiście podaję ), co w razie wątpliwości można znaleźć po 15 sek szukania, więc tutaj również nie rozumiem zarzutów. Światło dobre, trudne do osiągnięcia, makijaż i "stylizacja" trudne oświetleniowo, a bardzo dobrze rozwiązane. Życzyłbym sobie takich zdjęć
    To zmienia kompletnie postać rzeczy, bo również mnie podoba się set. Wybór na okładkę uważam po prostu za kompletnie nietrafiony.
    1. Nie każde zdjęcie musi wskazywać na fotografa a wręcz nie powinno. Wąska specjalizacja to często powolna śmierć. Niemniej, skoro jest to okładka, to chciałbym na nią spojrzeć i powiedzieć: "O! Asia, ale fajne!"
    2. Rozumiem i często podobają mi się stylizacje na kobietę zmęczoną życiem, pot i zniszczony makijaż, ostre, agresywne światło, prostytutka w hotelowym pokoju, itp. Moim zdaniem tutaj nie zagrało kompletnie. Stylizacja idzie w tym kierunku a patrzy na nas dziewczynka. Dziecko, które straciło niewinność? Też nie. To ile modelka ma lat jest bez znaczenia. Oceniam tylko stylizację.
    3. Że ciekawski jestem z natury, to chciałbym po prostu wiedzieć dlaczego to zdjęcie poszło na okładkę. Joanno, może zdradzisz co powiedział naczelny magazynu foto? Dlaczego akurat te?
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

mi się podoba, lubię takie rzeczy, czysto i z fajnym światłem, lekkim tak trochę jak w take me albo kmag. Nie wiem czemu zawsze wszyscy się czepiają stylizacji itp, to nie zależy tylko od fotografa, jeśli zostało wybrane na okładkę to ma to chyba jakieś znaczenie? Leszcze tego nie robią, tak trzymać i do przodu p.s. to prawda że w serii są fajniejsze ujęcia ale okładki są po to aby intrygować a większość w serii jest na takie łagodne beauty
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    A jak wygląda emocja wg Ciebie?
    Ale co... mam opisać ?
    Zrobić zdjęcie i pokazać?
    Mam teraz szukać zdjęcia gdzie widzę emocje?

Jak dla mnie nie pasuje mi kompletnie dobranie sposobu świecenia do wybranej foty na okładkę. Według mnie zabija ona wszystko co dzieje się na twarzy tej dziewczyny
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 19-10-2011 o 09:24

Domyślnie

uwielbiam Twoją "twórczość" ale nie to zdjęcie... niestety ale mnie nie leży
    pozostałe zdjęcia z tej sesji bardziej mi podchodzą ... ale skoro redakcja tak szanowanej gazety zdecydowała się właśnie na to zdjęcie ... to pewnie "coś" w nim widzą ... ja niestety nie
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Ale co... mam opisać ?
    Zrobić zdjęcie i pokazać?
    Mam teraz szukać zdjęcia gdzie widzę emocje?

Jak dla mnie nie pasuje mi kompletnie dobranie sposobu świecenia do wybranej foty na okładkę. Według mnie zabija ona wszystko co dzieje się na twarzy tej dziewczyny
    Przecież ta dziewczyna aż krzyczy z cierpienia, bólu, pożądania, opresji a także zalotności. Akurat mnie ta "surowość" się podoba bardzo ale z emocjami bym tego nie mieszał bo tu aż kipi od nich.

PS. Czy w tej gazecie jest coś opisane na temat tej sesji? Bo może ja błędnie odczytuję zamiary ale "blue" to raczej nie zabawa.
    red light, dark room...

Domyślnie

No widzisz...a dla mnie światło nie jest surowe tylko zbyt delikatne w rysunku, zbyt oczywiste i "glamuuuuur" Zamiast podkreślać - niweluje efekt i starania modelki

Domyślnie

Emocje, nie emocje, zdjęcie niestety mi się nie podoba. Gratuluję dostania się na okładkę ale zastanawiam się skąd taki wybór. Po obejrzeniu pozostałych zdjęć, stwierdzam, że to jest najsłabsze (chociaż chyba lepszym słowem byłoby najbrzydsze). Pozdrawiam!

Domyślnie

światło jest kapitalne przy 2jce- zapisze sobie to inspiracji.
    Tu był podpis niezgodny z regulaminem.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów