Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Przedświt.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piter M Zobacz posta
    Potwierdzam bhk. Korekcja obiektywu w PS'ie.

Pozdrawiam Maniaka
    Panowie mili-jakby korekcja w PS dzialala na takie wygibasy nie pytalbym, ani nie wrzucal takiego zdjecia. Ni w LR3 ni w PS5 bo na tych programach pracuje nie wyprostujesz tego...

Cytat Zamieszczone przez mirekvampirek Zobacz posta
    Przydaly by sie "2" kroki w prawo, zeby oddzielic skale od ladu w tle pozatym b dobrze sie to oglada, pomijajac to co sie wyglo
    ja juz sie na beachy head nauczylem, zeby trzymac horyzont w miare w polowie kadru, bo prostowanie takich walcowych budynkow jest mocno klopotliwe, przynajmniej dla mnie
    pozdrawiam

ps w niedziele moze nad tamize sie wybierzemy? Jest niska woda, a kolo kew b znalazlem kilka lodek calkiem przystojnych

Kadr o ktorym wspominasz tez jest poziomy z centralna latarnia- powoli obrobi sie i w zaleznosci od efektu koncowego pojawi sie badz nie...
    Co do lodek- ja tam jestem za, ale czy pomny wrazliwosci niektorych forumowiczow chcesz ich narazic na niestrawnosc badz tez co gorsza torsje

Domyślnie

Kurde, to zrobimy zdjecia i im nie pokarzemy

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekvampirek Zobacz posta
    Kurde, to zrobimy zdjecia i im nie pokarzemy
    Pokazemy, pokazemy ,tylko jak w samolocie-woreczki do raczek...

Domyślnie

Przy tak dużych zniekształceniach, korekta metodą wyżej wspomnianą (której zresztą też bardzo często używam) skuteczna by się okazała, ale jak wielki zapas musiał by być, aby się to wszystko zgrało. W takim przypadku można zaznaczyć tylko fragment samej latarni i na niej ćwiczyć prostowanie. Zabieg bardzo prosty i bardzo skuteczny .
    A najlepiej to jak już Mirek wcześniej napisał, dobrze celować przy strzale jest .

Domyślnie

Ciekawy kadr, niemniej to co się porobiło z tą latarnią to o ma ......
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Bez wyprostowania nie ma racji bytu
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

... a poprawić warto, bo ładnie się dzieje
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

maniak666
    Gość

Domyślnie

Dzięki że jeszcze się komuś chciało pokopać za odpowiedzią
    Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Może to będzie pomocne, miłej zabawy.
    Masz na myśli to Po polskiemu , może też komuś będzię pomocne. A ja- i owszem próbowałem-pewnie jeszcze nie ogarnąlem tego narzędzia bo raczej z miernym skutkiem
    mi to szło, ale
    Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    ... poprawić warto, bo ładnie się dzieje
    Ćwiczyć trzeba dalej. Jak zawalczę to w nieco w innym kadrze pokażę-poziom. Coby nie wracać do tej samej foty.
    Dzięki serdeczne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów