Hmm, a co bys wybral. Samyang 85 1.4 czy Nikkora 85 1.8... bo sa wersje ze stabilizacja? A autofocusem?
Szukaj
Hmm, a co bys wybral. Samyang 85 1.4 czy Nikkora 85 1.8... bo sa wersje ze stabilizacja? A autofocusem?
a czy AF bedzie dzialal na D7000 <D90> z tym nikkor 85/1.8 ?
Gdybyscie mieli wybrac obiektywy do body D7000. D90 - podaje dwa bo nie wiem na ktory sie zdecyduje, naczytalem sie o brudzacym oleju itd. w D7000 ale tez pozytywne zdania sa oczywiscie.
Tamron 15-50 F2.8 VC
Sigma 17-70 F2.8-4.5 <ze stabilizacja Autofocusem, jakie bedzie mialo oznaczenie do tych puszek ktore podalem?>
Samyang 85 mm f/1.4 Aspherical IF MC
Nikkor AF 85 f 1.8D
Odrazu zapytam, czy z D7000, D90 mozna jakos wyzwolic lampe gdy ktos ja trzyma <jest> obok? Nie chodzi mi o wyzwolenie blyskiem, ale takie ze w aparacie mam zamknieta lampe a SB wyzwole jakos?
Wiele osób zmęczyłeś . Dziwię się , że ktokolwiek Ci jeszcze odpowiadał (teraz i ja).
Ostatnio edytowane przez jabu66 ; 15-10-2011 o 15:39
Wiem, bo moje pytania sa na poziomie amatora. Pytam bo nie wiem czy te obiektywy sie nie pokrywaja, czytalem tez ze D90 ma "srubokret" i tansze obiektywy moza kupic. A le neiw iem co to ten srubokret, domyllam sie ze to jakis autofokus? Pomozecie cos wybrac? z tego co podalem?
Duzo pytan zadalem itd. duzo poczytalem i mam juz wiecj wiedzy, aczkowik nie na tyle zeby samemu cos wybrac na poczatek. D90 ma srubokret i mozna do niego kupic tansze szklo a on sam ustawia ostrosc? Ktore z tych podanych byscie wybrali dla siebie? D90 chyba kupilbym w zestawie z 18-105 plus jakies obiektywy z tego co podalem
Ostatnio edytowane przez zgera ; 15-10-2011 o 18:39
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
No i znalazłeś rozwiazanie swojego problemu w końcu,wybrałes idealnie ,kupuj d 90 i 18 -105,plus obojetnie jaki obiektyw z tego co podałes, bedziesz mega zadowolony,kupuj i pstrykaj zdjecia ,bo szkoda czasu !
Nic Ci nie zastapi zdobytej wiedzy w terenie ze swoim nowym ,doskonale wybranym zestawem.Gnaj co sił ,powodzenia!!
Dziekuje wszystkim . Kupie D90 <D7000 jak trafie na dobry bez brudzenia matrycy> Plus 18-105 i teraz tak TAMRON AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Asp. [IF] , Lub Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC . Ktory dla mnie lepszy do tych modeli <biorac bardziej pod uwage D90,chodzi o ostrzenie Autofocus?> Plus Nikkor 85mm f1.8D AF. no i lampe bede mial SB 900 i kupie jakas tansza zeby bawic sie strobo. Czy odrzucilibyscie cos z tego? cos zmienili? Bo nie wiem jak beda te obiektywy wygladaly na tej pusce Dx, czy nie beda sie pokrywaly ogniskowa. Fotki bede robil w domu, Portret, plener.
Skontaktuj się z nami