Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Domyślnie

Hmm, a co bys wybral. Samyang 85 1.4 czy Nikkora 85 1.8... bo sa wersje ze stabilizacja? A autofocusem?

Domyślnie

nikkor 85/1.8

Domyślnie

a czy AF bedzie dzialal na D7000 <D90> z tym nikkor 85/1.8 ?
    Gdybyscie mieli wybrac obiektywy do body D7000. D90 - podaje dwa bo nie wiem na ktory sie zdecyduje, naczytalem sie o brudzacym oleju itd. w D7000 ale tez pozytywne zdania sa oczywiscie.
    Tamron 15-50 F2.8 VC
    Sigma 17-70 F2.8-4.5 <ze stabilizacja Autofocusem, jakie bedzie mialo oznaczenie do tych puszek ktore podalem?>
    Samyang 85 mm f/1.4 Aspherical IF MC
    Nikkor AF 85 f 1.8D
    Odrazu zapytam, czy z D7000, D90 mozna jakos wyzwolic lampe gdy ktos ja trzyma <jest> obok? Nie chodzi mi o wyzwolenie blyskiem, ale takie ze w aparacie mam zamknieta lampe a SB wyzwole jakos?

Domyślnie

Wiele osób zmęczyłeś . Dziwię się , że ktokolwiek Ci jeszcze odpowiadał (teraz i ja).
    Ostatnio edytowane przez jabu66 ; 15-10-2011 o 15:39

Domyślnie

Wiem, bo moje pytania sa na poziomie amatora. Pytam bo nie wiem czy te obiektywy sie nie pokrywaja, czytalem tez ze D90 ma "srubokret" i tansze obiektywy moza kupic. A le neiw iem co to ten srubokret, domyllam sie ze to jakis autofokus? Pomozecie cos wybrac? z tego co podalem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewerew Zobacz posta
    Wiem, bo moje pytania sa na poziomie amatora. Pytam bo nie wiem czy te obiektywy sie nie pokrywaja, czytalem tez ze D90 ma "srubokret" i tansze obiektywy moza kupic. A le neiw iem co to ten srubokret, domyllam sie ze to jakis autofokus? Pomozecie cos wybrac? z tego co podalem?
    Skoro nie wiesz to wklep w google i poczytaj, zamiast walić pytaniami jak z karabinu... Poświęć 1-2 dni na szukanie i czytanie, a będziesz miał ogólne rozeznanie co i jak

Domyślnie

Duzo pytan zadalem itd. duzo poczytalem i mam juz wiecj wiedzy, aczkowik nie na tyle zeby samemu cos wybrac na poczatek. D90 ma srubokret i mozna do niego kupic tansze szklo a on sam ustawia ostrosc? Ktore z tych podanych byscie wybrali dla siebie? D90 chyba kupilbym w zestawie z 18-105 plus jakies obiektywy z tego co podalem

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Gdybyscie mieli wybrac obiektywy do body D7000. D90 - podaje dwa bo nie wiem na ktory sie zdecyduje, naczytalem sie o brudzacym oleju itd.
    Kup D90, nie będziesz musiał zmieniać brudnego oleju.

Odrazu zapytam, czy z D7000, D90 mozna jakos wyzwolic lampe gdy ktos ja trzyma <jest> obok? Nie chodzi mi o wyzwolenie blyskiem, ale takie ze w aparacie mam zamknieta lampe a SB wyzwole jakos?
    Wyzwolisz, naciśniesz przycisk na lampie.

A tak na poważnie, poczytaj Kolego specyfikację sprzętu który zamierzasz kupić i wszystkiego się dowiesz.
    Ostatnio edytowane przez zgera ; 15-10-2011 o 18:39
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

No i znalazłeś rozwiazanie swojego problemu w końcu,wybrałes idealnie ,kupuj d 90 i 18 -105,plus obojetnie jaki obiektyw z tego co podałes, bedziesz mega zadowolony,kupuj i pstrykaj zdjecia ,bo szkoda czasu !
    Nic Ci nie zastapi zdobytej wiedzy w terenie ze swoim nowym ,doskonale wybranym zestawem.Gnaj co sił ,powodzenia!!

Domyślnie

Dziekuje wszystkim . Kupie D90 <D7000 jak trafie na dobry bez brudzenia matrycy> Plus 18-105 i teraz tak TAMRON AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Asp. [IF] , Lub Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC . Ktory dla mnie lepszy do tych modeli <biorac bardziej pod uwage D90,chodzi o ostrzenie Autofocus?> Plus Nikkor 85mm f1.8D AF. no i lampe bede mial SB 900 i kupie jakas tansza zeby bawic sie strobo. Czy odrzucilibyscie cos z tego? cos zmienili? Bo nie wiem jak beda te obiektywy wygladaly na tej pusce Dx, czy nie beda sie pokrywaly ogniskowa. Fotki bede robil w domu, Portret, plener.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów