Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Proszę, rozwiń temat - bo jestem ciekawy stwierdzenia ,,pozostawia wiele do życzenia" bo tak to dyskusja będzie na poziomie dyskusji o ,,bielszym odcieniu bieli"
    Brak ostrości,widoczne przejścia tonalne,Według mnie spowodowane to jest bardzo dużym cięciem zdjęć.Ptaki wabione słonecznikiem i innymi można focić z 1 metra więc wydaje mi się że należy się bardziej przyłożyc do tematu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    Brak ostrości,widoczne przejścia tonalne,Według mnie spowodowane to jest bardzo dużym cięciem zdjęć.Ptaki wabione słonecznikiem i innymi można focić z 1 metra więc wydaje mi się że należy się bardziej przyłożyc do tematu.
    Nooo - 1 m to kolosalna i zbyteczna odległość jak na karmik . Oczywiście musimy uściślić, ze nie rozważamy ogniskowej 750mm w tym przypadku z powodów oczywistych. Ale ogniskowe 60mm - 80mm czemu nie poniżej takie zdjęcia wystarczy na nie kliknąć i otworzy się link do exifów

w ,,perwersji zbliżeniowej" posunąłem się do fotografii ogniskową 12 mm czyli z ,,przystawienia". Niestety, bynajmniej nie oznaczało to, że cropu nie będzie. Jak widać na zdjęciach powyżej i na ostatnich jeszcze dostatecznie nie opanowałem trudnej sztuki obróbki do efektu ,,atłasowych" zdjęć . Dzięki za ocenę i dobre rady- do tematu będę się przykładał
    pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Razza w żaden sposób nie chciałem urazić-wyraziłem swoje zdanie.Wydaje mi się że odebrałeś mój koment bardzo negatywnie-lecz sam musisz przyznać że na fotach 2,3,4 jakości o której pisałem brak.Nie wiem co następnymi zdjęciami chcesz coś udowodnić?Ja nie piszę tu o ogniskowej o której Ty mówisz bo przy karmnikach sam dobrze wiesz że nie trzeba długiego szkła. Ja wypowiedż na temat zdjęć podtrzymuje.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów