Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Prawie ptak ....

1

2

3

4

pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Oj, jedynka jest mistrzowska, pozostałe ujdą
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Oj, jedynka jest mistrzowska, pozostałe ujdą
    Faktycznie, rozbawiło mnie to zdjęcie

odnosnie reszty - slabe drewienka tam masz

Domyślnie

Oj coś przekombinowałeś na 3 i 4 z obróbką, wycinałeś ptaszki?
    Kupuję 2 i 1, podobają się, szczególnie 1 za humor
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    Oj coś przekombinowałeś na 3 i 4 z obróbką, wycinałeś ptaszki?
    Kupuję 2 i 1, podobają się, szczególnie 1 za humor
    Nieee , nie wycinałem, taka zabawa w obróbkę w ,,modnym stylu" głębia prawie na zero a głębia na ptaku 4 cm - walnąłem ,,glamura" na tło bo mnie ziarno irytowało i chyba trochę przesadziłem bo poszedłem na maxa na skróty i trochę plastikowo to wygląda. Kurcze ,,czujny" jesteś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Nieee , nie wycinałem, taka zabawa w obróbkę w ,,modnym stylu" głębia prawie na zero a głębia na ptaku 4 cm - walnąłem ,,glamura" na tło bo mnie ziarno irytowało i chyba trochę przesadziłem bo poszedłem na maxa na skróty i trochę plastikowo to wygląda. Kurcze ,,czujny" jesteś
    Powiadasz glamur do ptaków, ciekawa koncepcja Masz +10pkt do kreatywności
    Pozdrawiam Ciebie i córkę
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Niestety jakość zdjęć od2-4 pozostawia wiele do życzenia.Chyba sporo cięte.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    Niestety jakość zdjęć od2-4 pozostawia wiele do życzenia.Chyba sporo cięte.
    Proszę, rozwiń temat - bo jestem ciekawy stwierdzenia ,,pozostawia wiele do życzenia" bo tak to dyskusja będzie na poziomie dyskusji o ,,bielszym odcieniu bieli"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Proszę, rozwiń temat - bo jestem ciekawy stwierdzenia ,,pozostawia wiele do życzenia" bo tak to dyskusja będzie na poziomie dyskusji o ,,bielszym odcieniu bieli"
    Brak ostrości,widoczne przejścia tonalne,Według mnie spowodowane to jest bardzo dużym cięciem zdjęć.Ptaki wabione słonecznikiem i innymi można focić z 1 metra więc wydaje mi się że należy się bardziej przyłożyc do tematu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marianzzz1 Zobacz posta
    Brak ostrości,widoczne przejścia tonalne,Według mnie spowodowane to jest bardzo dużym cięciem zdjęć.Ptaki wabione słonecznikiem i innymi można focić z 1 metra więc wydaje mi się że należy się bardziej przyłożyc do tematu.
    Nooo - 1 m to kolosalna i zbyteczna odległość jak na karmik . Oczywiście musimy uściślić, ze nie rozważamy ogniskowej 750mm w tym przypadku z powodów oczywistych. Ale ogniskowe 60mm - 80mm czemu nie poniżej takie zdjęcia wystarczy na nie kliknąć i otworzy się link do exifów

w ,,perwersji zbliżeniowej" posunąłem się do fotografii ogniskową 12 mm czyli z ,,przystawienia". Niestety, bynajmniej nie oznaczało to, że cropu nie będzie. Jak widać na zdjęciach powyżej i na ostatnich jeszcze dostatecznie nie opanowałem trudnej sztuki obróbki do efektu ,,atłasowych" zdjęć . Dzięki za ocenę i dobre rady- do tematu będę się przykładał
    pozdrawiam
    Mariusz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów