Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dzięki wielkie!
    Czytałem, że jest taka przejściówka... fakt. Ale cena mało przyzwoita Mam sporo szkieł, które mają jeszcze pierścień przysłon, więc na razie pewnie kupię zwykłą przejściówkę. Z moich skromnych doświadczeń z tymi dwoma aparatami bardziej przystępny wydał się 550D. A pytałem, bo zawsze jest obawa o niekompatybilność, a przez to wywalenie kasy w błoto

Czy 600D to jedynie dodatkowy uchylany ekran, czy też coś w sofcie zmienili?
    | N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iceman Zobacz posta
    Dzięki wielkie!
    Czytałem, że jest taka przejściówka... fakt. Ale cena mało przyzwoita Mam sporo szkieł, które mają jeszcze pierścień przysłon, więc na razie pewnie kupię zwykłą przejściówkę. Z moich skromnych doświadczeń z tymi dwoma aparatami bardziej przystępny wydał się 550D. A pytałem, bo zawsze jest obawa o niekompatybilność, a przez to wywalenie kasy w błoto

Czy 600D to jedynie dodatkowy uchylany ekran, czy też coś w sofcie zmienili?
    Mi zależało głównie na 35 1.8 i 85 1.4, więc tu bym bez przejściówki nie poszalał

W 600D chyba jeszcze jest sterowanie audio jakieś z poziomu body dodane. W sumie to bez większego znaczenia bo to i tak jest w ML i na dodatek dużo bardziej rozbudowane. Pod kątem filmów chyba nie ma żadnych innych różnic ztcp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Mi zależało głównie na 35 1.8 i 85 1.4, więc tu bym bez przejściówki nie poszalał

W 600D chyba jeszcze jest sterowanie audio jakieś z poziomu body dodane. W sumie to bez większego znaczenia bo to i tak jest w ML i na dodatek dużo bardziej rozbudowane. Pod kątem filmów chyba nie ma żadnych innych różnic ztcp.
    Czyli istotnych roznic brak. Za audio odpowiedzialny bedzie Zoom.
    W takim wypadku nie ma sie co zastanawiac, tylko 550D brac. 7d to za duzo kasy, roznic niewiele (a nawet dla mnie wiekszosc minusow - wieksze i ciezsze body). 5d szkoda mi kupowac tylko do filmow, a do zdjec mam sprzet. Moze jak nikon wypusci d800 z filmami to 550d przyda sie jako backup

A jaka przejsciowke polecasz z tych prostszych bez popychacza?
    | N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iceman Zobacz posta

A jaka przejsciowke polecasz z tych prostszych bez popychacza?
    Nic nie polecą, bo nigdy nie używałem innych oprócz tej co mam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów