Close

Strona 240 z 371 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    No tak, jak Mac czegos nei ma, to nie bierzemy tego pod uwage, ale jak PC czegos nie ma to trzeba to dokupic albo PC jest gowniany. Gratuluje obiektywnosci.
    Obiektywność polega na porównywaniu podobnych rzeczy. Jeśli w iMacu jest jakaś wersja CPU to logicznym jest zastosowanie takiego samego w składaku a nie innego.

Po prsotu strasznei irytuje mnie Krucjata fanboyow udowoadniajacych jaki to Mac jest lepszy od PC.
    Bo kurna jest i gromada windziarzy z nieznanych powodów usiłuje ten fakt deprecjonować.

Dawno sie tak nie usmialem W koncu kazda karta REmote access jest podlaczona do sieci zewnetrznej, a najlepiej bezposrednio do internetu
    W końcu taka jej funkcja. Po co komu taka karta w serwerze jeśli do niej nie może się dobić ze świata? Stosuje się je aby z drobiazgiem nie jechać do serwerowni klienta która jest np w innym mieście oddalonym o 150 km.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie dziwię się, jakbym przez tyle stron starał się udowodnić twoją tezę, to może też sam sobie bym wmawiał że to nie możliwe żeby było odwrotnie..
    Mysle ze swiadomosc pewnych zjawisk jak dysonansu poznawczego i nastawienie na obiektywizm w dyskusji pozwala mi patrzec na to w sposob realsityczny.

Nie po to się kręci na fsb bo sie lubi, tylko po bo że trzeba.
    Inteli z serii core i nie kreci sie na fsb. Niektore serie maja odblokowany mnoznik ( jak i5-2500k ) niektore kreci sie poprzez BCLK :]
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

S4INT, lada moment pojawi się LGA2011 więc choćby nawet z tego względu warto dziś poczekać ale...

1155 vs. 1156 czyli i7-2600 vs. i7-870 wiadomo... Ale 1156 w wachlarzu od i3 przez i5 po i7 ma na rzeczonym forum ze 20 osób w stopce i 3 x tyle nie ujawnia, instalacja retaila sprowadza się do 2 - 3 zmian w biosie, ściągnięciu i odpaleniu specjalnego boot CD (gotowiec) i instalacji jednej paczki już po zainstalowaniu update combo 10.6.8. Nie zapominaj że masz PC i na drugim dysku możesz mieć Win 7 z dostępem do wszystkich danych, czyli normalnej pracy. Cały minus polega na kupieniu wolniejszego procesora za bardzo podobne pieniądze (imac 2010, 10560 pkt. vs. imac 2011 12524 pkt. geekbench) za cenę spokoju i możliwości zwrócenia się po pomoc do wielu a nie pojedynczych użytkowników. Inna sprawa że Asus P7P55D jest teraz tani i chyba łączna cena będzie niższa niż Z68, więc mniejsza wydajność za mniejszą kasę...
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 05-10-2011 o 21:31

Domyślnie

Obiektywność polega na porównywaniu podobnych rzeczy. Jeśli w iMacu jest jakaś wersja CPU to logicznym jest zastosowanie takiego samego w składaku a nie innego.
    Ok, tyle ze za ok 50 PLN w PC mozemy miec lepszego i5-2500k

Bo kurna jest i gromada windziarzy z nieznanych powodów usiłuje ten fakt deprecjonować.
    I to sie nazywa prawdziwy fanatyzm

Dla mnie to koniec dyskusji, szkoda czasu i klawiatury. Pracujcie na swoich tanszych, bardziej oplacalnych, szybszych, ladniejszych, cichszych, bezpieczniejszych, wygodniejszych, smaczniejszych i bardziej sexy macach.
    Nawet sobie fantazjujcie, o przepraszam fanatykujcie, o ile to Mac jest lepszy i wszystko od "beznadziejnego niefirmowego! skladaka". Z tej rozmowy i tak zaden normalny user nie wyciagnie juz realnych wnioskow o sprzecie, sofcie i jego jakosci,w iec neiwazne co tu napsizecie i tak nie wprwoadzicie prawie nikogo w blad.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 05-10-2011 o 21:36
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jak najbardziej to są fobie. NIC nie przeszkodzi komuś kto będzie bardzo chciał Pana szpiegować. Demonizuje Pan EFI, a co z kartami zdalnego zarządzania w serwerach? Są od lat w tysiącach, jak nie milionach maszyn. Można za ich pomocą wyciągnąć z serwera WSZYSTKO. W śmiesznie łatwy sposób. Tyle tylko że takie rzeczy się wymyśla po to żeby ułatwić ludziom życie i pracę. Idąc tropem niuchania wszędzie prób niecnego wykorzystania, ze zgrozą trzeba by było patrzeć na wszystko, nakryć się prześcieradłem i zdążać czym prędzej w stronę najbliższego cmentarza.
    Nie obiecuję sobie już zbyt wiele po dzisiejszym świecie, a zważywszy na zaawansowany wiek, również moja wędrówka po nim nie będzie zbyt długa, Twoja uwaga dotycząca cmentarza, nie była zatem całkiem nie na miejscu, choć przyznam, że do najgrzeczniejszych nie należała.

A co do zagrożeń płynących z używania coraz bardziej zaawansowanego elektronicznego sprzętu, to mam nadzieję, że zdajesz sobie z nich sprawę, tylko zgrywasz się tu na potrzeby chwili, nie wierzę bowiem, by człek myślący miał tak beztroski stosunek do spraw, które tu próbujemy omawiać.

Zresztą, dawałeś już kilkakrotnie wyraz swojemu oburzeniu na w sumie bezprawne praktyki, które stosuje się w celach zbierania informacji, nie widzę więc powodu, byś tak diametralnie zmieniał swój punkt widzenia, tylko na potrzeby specyficznego rozwoju tego wątku.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Mysle ze swiadomosc pewnych zjawisk jak dysonansu poznawczego i nastawienie na obiektywizm w dyskusji pozwala mi patrzec na to w sposob realsityczny.

Inteli z serii core i nie kreci sie na fsb. Niektore serie maja odblokowany mnoznik ( jak i5-2500k ) niektore kreci sie poprzez BCLK :]
    Tak samo jak C2D, bo też ma inną nazwę, ale to chyba nieistotne czy fsb, ht czy bclk bo wszystko wywodzi się z tego samego.

Skoro do błędu się przyznać nie potrafisz, a temat został chyba wyczerpany, to wygląda na to że dyskusja dobiega końca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie obiecuję sobie już zbyt wiele po dzisiejszym świecie, a zważywszy na zaawansowany wiek, również moja wędrówka po nim nie będzie zbyt długa, Twoja uwaga dotycząca cmentarza, nie była zatem całkiem nie na miejscu, choć przyznam, że do najgrzeczniejszych nie należała.

A co do zagrożeń płynących z używania coraz bardziej zaawansowanego elektronicznego sprzętu, to mam nadzieję, że zdajesz sobie z nich sprawę, tylko zgrywasz się tu na potrzeby chwili, nie wierzę bowiem, by człek myślący miał tak beztroski stosunek do spraw, które tu próbujemy omawiać.

Zresztą, dawałeś już kilkakrotnie wyraz swojemu oburzeniu na w sumie bezprawne praktyki, które stosuje się w celach zbierania informacji, nie widzę więc powodu, byś tak diametralnie zmieniał swój punkt widzenia, tylko na potrzeby specyficznego rozwoju tego wątku.
    Czy masz zastrzeżenia co do jakiegokolwiek etapu ewolucji tego świata? Telewizja, kolej i telefon miały zabić to i owo... Przykro mi to pisać ale rzeczywiście takie obawy biorą się z wieku, aczkolwiek są potrzebne co by wypadkowa kierunku rozwoju, biorąca się z postaw była uczciwsza niż tylko ta, którą może nam zafundować beztroska młodzieży...

... i piszę to w wątku "Dlaczego Apple Mac". Hahaha...
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 05-10-2011 o 21:43

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Czy masz zastrzeżenia co do jakiegokolwiek etapu ewolucji tego świata? Telewizja, kolej i telefon miały zabić to i owo... Przykro mi to pisać ale rzeczywiście takie obawy biorą się z wieku, aczkolwiek są potrzebne co by wypadkowa kierunku rozwoju, biorąca się z postaw była uczciwsza niż tylko ta, którą może nam zafundować beztroska młodzieży...

... i piszę to w wątku "Dlaczego Apple Mac". Hahaha...
    I dobrze, że tu to piszesz, bo właśnie tu jest to jak najbardziej na miejscu, jako że polityka firmy apple mam wrażenie, że już od bardzo dawna, zmierzała do poszerzenia wiedzy o użytkownikach ich produktów.

Co do telewizji, to oczywiście nie mam nic do jej rozwoju, nawet telewizji holograficznej, o ile w odbiornikach nie montuje się potajemnie urządzeń telemetrycznych.

Co do telefonów, obecnie komórkowych, to szkoda nawet poruszać tego tematu, bo wszystko już zostało powiedziane, a najwięcej na temat produktów firmy apple, tak chętnie kupowanych przez wszystkich, nie tylko młodzież.

Dość, że technologie stwarzają problemy, szczególnie w kontekście powszechnie rozwijanego przekonania, że wszystko co się robi, robi się dla dobra inwigilowanego społeczeństwa.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie miałem zamiaru obrazić i jeśli wyszło przez przypadek niezręcznie, przepraszam. Prześcieradło i cmentarz było parafrazą dość starego powiedzenia, miałem nadzieję że się skojarzy.

Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z POTENCJALNYCH zagrożeń, ale ich praktyczna implementacja jest w dużej części fikcją. Czuję się dość bezpiecznie z powodu takiego, że komuś musiałoby się chcieć i opłacać aby zorganizować mi inwigilację. Wszak działania szpiegowskie przy wykorzystaniu środków technicznych kosztują i to nie mało. Zwyczajnie nie wierzę aby takie działania na skalę masową były komukolwiek potrzebne i co ważniejsze dały odpowiednią stopę zwrotu. Bo mówimy tu o wykorzystaniu komercyjnym. Co innego ściganie przestępstw, ale to inna bajka.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

powiem Wam Panowie tak jak powiedziałby Wam Przekliniak z "Włatców Móch" i przepraszam za wyrażenie: ALE WY *******ICIE PANOWIE!!!

Johanan masz pewnie komórkę? Tak bardzo kontrolujesz swoje życie a nawet nie masz pojęcia czy operator nie podsłu****e Twoich rozmów, nie czyta smsów i nie śledzi za pomocą logowania się do konkretnych nadajników sieci Twojej codziennej wędrówki po tym podsłu****ącym Cię świecie. Stary jak będą chcieli to możesz się zalutować w metalowej puszce a i tak Cię znajdą. To jest fobia i daj sobie powiedzieć. Zresztą bez podsłuchiwania nasi kochani politycy i jeszcze bardziej kochana młodzież (jak to słusznie GoOrange zauważył) mogą nam zgotować taki "raj" na ziemi, że wszystkiego nam się odechce. Proponuję wrzucić na luz. A jak ktoś ciśnienia nie wytrzymuje to tak jak w wojsku: do kabiny, sklepać i wrócić...

Strona 240 z 371 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów