Close

Strona 217 z 371 PierwszyPierwszy ... 117167207215216217218219227267317 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 161 do 2 170 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    próbuję Ci uświadomić, że jeślibyś miał pecha złapać rootkity, to Norton nie pomógłby Ci w ich znalezieniu, nawet gdyby mielił miesiąc.
    Ależ ja to doskonale rozumiem. Kwestia jeśli coś jest, ale nie ma dowodów działania, śladów, możliwości wykrycia, to jest to tożsame z tym jakby nie było. Sytuacja zmieni się jeśli owo "coś" da dowód swego istnienia. Np zniknie mi kasa z konta. A tymczasem nic złego się nie działo ani w przeszłości ani nie dzieje się teraz. Ani u mnie, ani żadnego użytkownika Maca od którego mógłbym mieć informacje. Kiedyś, kilka lat temu, mieliśmy prawdopodobnie profesjonalnie włamanie i z konta żony zniknęło trochę gotówki. Została zlecona płatność kilkuset USD kartą na konto kwiaciarni w USA. Antywirus ani antyszpieg niczego nie wykazywał. Policja, dochodzenie, reklamacja w Banku, drobiazgowe prześwietlenie komputera itd standardowe działania. Kasę odzyskaliśmy ale źródła wykradzenia danych karty nie znaleźliśmy. Przy czym płatności tą kartą były robione tylko elektronicznie i tylko na kompie żony, co zawęziło krąg podejrzanych tylko do komputera i włamania. Kradzież miała miejsce ok pół roku od pierwszej płatności elektronicznej, czyli dość szybko. Komputer żony jakiś czas później zmieniliśmy na Maca, płacimy znacznie więcej elektronicznie, w zasadzie codziennie i do tej pory tamta sytuacja się nie powtórzyła.

Z drugiej strony patrząc, jeśli problem wirusów na Windows jest wielokrotnie poważniejszy, a to jest bezdyskusyjne, to niebezpieczeństwo złapania "niewykrywalnego" też jest większe. Jeśli zestawimy nawet proporcje występowania zwykłych wirusów i profesjonalnych rootkitów na Win i Mac, to i tak wychodzi że Mac jest wielokrotnie bezpieczniejszy. Jest luka w tym rozumowaniu?

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nie chcę Cię również zamęczać teoriami spiskowymi, ale pewnie o nich też coś tam słyszałeś, czy może też nic?
    Sypnąć przykładami? Tzw "teoria spiskowa" to bardzo popularna ostatnimi czasy rzecz. Tylko maskowana w mediach a czasami wręcz reklamowana tak, że zwykli ludzie myślą że to dla ich dobra.

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Nie kłóćcie się, napijcie się
    Nie da rady. Poniedziałek, do piątku daleko.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-10-2011 o 20:29
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Nie da rady. Poniedziałek, do piątku daleko.
    a ja tam sie napije...za tych co do piatku musza czekac tez

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Nie kłóćcie się, napijcie się, dajcie sobie buzi. SPOKÓJ MA BYĆ!!! (tak z klasyki filmu)
    A tam, kłócić zaraz.

Kłótasem być niedobrze, bo to wygląda niepięknie i brzmi ździebko niepolitycznie.

Tak sobie tylko gaworzymy przy kawce.

Tak, czy owak jednak, kilka konkretów tu padło, więc czas nie został zmarnowany.
    Moim zdaniem warto było.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ja pierdziele. Bez komentarza
    Witam
    widże że już zapętliło się ...
    czytam te posty z coraz większym przkonaniem że wirusy dopadają co niektórych posiadaczy maców . Mam nadzieję Panie Tom01 że to jest uleczalne. Proszę nie obraź się ale wczoraj byłem pewny że tylko mi się wydaje że te wirusy są ale dziś widzę że nie jestem jedyny . Wczoraj poszedłem spać z aspirynką tak na zapas. Dziś mogę sobie na piwko pozwolić bo wiem że to nie ja choruję .
    Mój MBP dalej działa - dziś nic nie wymyślił i niczym nie zaskoczył mnie. No może brak zaskoczenia być zaskoczeniem ale to przecież mac
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

Skoro Maczki są takie fajne to czy to opłacalna oferta?

http://allegro.pl/nowy-apple-macbook...854610048.html

Ktoś pisał o jakichś nowych MBP po 4.10... Wiadomo coś więcej?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To może z innej beczki, parafrazując znane powiedzonko Monty Pythona.

Dobrze zatem, że mamy pośród ludzkiej populacji taką różnorodność, a każdy z producentów znajduje odbiorców swoich towarów.

Innymi słowy: "Każda potwora znajdzie swego amatora".

Poza tym, podobno o gustach się nie dyskutuje, a jeśli komuś się wydaje, że ktoś inny jest gorzej poinformowany, albo wręcz ma wstręt do zaznajamiania się z nowym, z takich, czy innych powodów, to nawracanie tego kogoś na siłę jest może nie całkiem słuszne, właśnie w imię podtrzymania idei wspomnianej różnorodności.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Skoro Maczki są takie fajne to czy to opłacalna oferta?

http://allegro.pl/nowy-apple-macbook...854610048.html

Ktoś pisał o jakichś nowych MBP po 4.10... Wiadomo coś więcej?
    Witam
    http://allegro.pl/macbook-pro-17-qua...841996365.html nie jest to jakaś okazja jakie Tom01 wspominał ...
    Po 4 października mają się pojawić w ofercie MBP z nowymi prockami. Tylko to ponoć ma być zmienione. Ale oczywiście to plotka.
    Pozdrawiam
    S.J.LEC

Domyślnie

Jutro o 19 naszego czasu będzie impreza pod tytułem „Let’s Talk iPhone”, na której spodziewany jest m.in. następca Iphone 4, ale nic nie wiadomo na temat nowych MBP.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jutro o 19 naszego czasu będzie impreza pod tytułem „Let’s Talk iPhone”, na której spodziewany jest m.in. następca Iphone 4, ale nic nie wiadomo na temat nowych MBP.
    Tak. wiem o Ipku5 ale o MBP czytałem na stronach chyba maniakalnych .
    Pozdrawiam
    http://www.mobimaniak.pl/43610/nowy-...ze-w-tym-roku/ - przepraszam pomyliłem się na przełomie września i października
    Ostatnio edytowane przez krzall ; 03-10-2011 o 23:02
    S.J.LEC

Domyślnie

Czy widział ktoś żywego wirusa ptasiej grypy czy wirusa zachodniego Nilu. Czy mają go znajomi?
    Ja nigdy nie widziałem. Nikogo z tym wirusem nie znam. Czy w takim razie problem tych wirusów istnieje czy nie?
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 217 z 371 PierwszyPierwszy ... 117167207215216217218219227267317 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów