Close

Strona 216 z 371 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 3702
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zatem coś jest, tego nie widać, nie widać jak działa, nie można wykryć i nie zostawia po sobie śladów. Ale na pewno jest.

Pan daruje, ale naciągana trochę argumentacja.
    Wiesz Tomku, nie to żebym chciał Cię krytykować, ale doprawdy mnie zadziwiasz z tą swoją niewiarą.

To fakt, że ciężko jest uwierzyć w coś, co możesz mieć, ale tego nie widzisz, ale spróbuj jednak pokonać tą trudną granicę.

Nie chciałbym sięgać po porównania ze świata metafizycznego, bo one są akurat tutaj nie bardzo trafione, ale są dość mocne i ostateczne, dlatego zadam Ci pytanie, skoro zatem kilka miliardów ludzi na Ziemi mówi, że Bóg jest, On jest, czy to tylko urojenie?

Zbiorowa potrzeba ludzi małych, jak chcieli marksiści?

No jak to jest u Ciebie z tą wiara i niewiarą?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Za chwilę będzie udowadnianie, że pod Windows nie ma problemu wirusów. Zresztą już trzech to zaświadcza własnym słowem. Paranoja.
    Ja pierdziele. Bez komentarza
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Wiesz Tomku, nie to żebym chciał Cię krytykować, ale doprawdy mnie zadziwiasz z tą swoją niewiarą.
    Kłopot jest w tym, że nie mam żadnych dowodów żeby twierdzić, że jest inaczej. Rozmówcy z braku dowodów wyszukują dowody niemożliwe do udowodnienia. Najpierw była argumentacja że skoro nie mam programu antywirusowego więc nie wiem czy niczego nie mam. To nic że wiem jak to sprawdzić bez antywirusa, ale niech będzie. Zainstalowałem i sprawdziłem. Nic nie ma. No to argumenty się zmieniły że na pewno coś jest, ale tego nie widać, nie ma śladów i nie można wykryć. Co mam zatem myśleć? Dziecinada.

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    dlatego zadam Ci pytanie, skoro zatem kilka miliardów ludzi na Ziemi mówi, że Bóg jest, On jest, czy to tylko urojenie?
    Istnienie Boga, abstrahując do formy, jest logicznym wytłumaczeniem całego szeregu spraw niewytłumaczalnych w inny sposób. Jeśli więc wykluczymy rzeczy niemożliwe, to co zostanie musi być prawdą, niezależnie jak bardzo nieprawdopodobną.

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ja pierdziele. Bez komentarza
    Zacytować? Wszak Pańskie słowa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Daruj sobie.

Dalej nie rozumiesz, mimo ze kilka osob na rozne sposoby wyjasnialo Ci o co chodzi.

Zyj sobie dalej w idealnym swiecie Apple, to juz nawet przestalo byc smieszne
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Jeśli na routerze jest monitoring i nic nie wykazuje to co wtedy? Na pewno mam, tylko nie widzę i za 10 lat się objawi?
    To Ty musisz być naprawdę mistrz
    Na routerze sprawdzasz jaki masz ruch wychodzący z komputera do sieci?
    Jak odsiewasz cały transfer generowany przez OS i twoje aplikacje?
    Po docelowych adresach IP?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Na routerze sprawdzasz jaki masz ruch wychodzący z komputera do sieci?
    Nie nie sprawdzam. Na routerze są tylko klasyczne reguły odsiewające to co maja odsiewać. Pytanie było prowokacją, zresztą jak widać po odpowiedziach, skuteczną.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie nie sprawdzam. Na routerze są tylko klasyczne reguły odsiewające to co maja odsiewać. Pytanie było prowokacją, zresztą jak widać po odpowiedziach, skuteczną.
    Na moim domowym serverze ktory obi za router siediz sobie snort i wacha :]

To nic że wiem jak to sprawdzić bez antywirusa, ale niech będzie.
    Chetnie bym sie dowiedzial, jak sprawdzic czy istnieje w systemie rootkit nie posiadajac zadnego specjalengo softu do tego.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kłopot jest w tym, że nie mam żadnych dowodów żeby twierdzić, że jest inaczej. Rozmówcy z braku dowodów wyszukują dowody niemożliwe do udowodnienia. Najpierw była argumentacja że skoro nie mam programu antywirusowego więc nie wiem czy niczego nie mam. To nic że wiem jak to sprawdzić bez antywirusa, ale niech będzie. Zainstalowałem i sprawdziłem. Nic nie ma. No to argumenty się zmieniły że na pewno coś jest, ale tego nie widać, nie ma śladów i nie można wykryć. Co mam zatem myśleć? Dziecinada.
    (...)
    O nie Tomku, zbyt Cię szanuje, by tak łatwo odpuścić.

Przecież nikt Ci nie wmawia, że akurat na Twoich makach są wirusy, czy rootkity, choć odwiedzałeś ponoć miejsca w sieci, o których wolisz nie wspominać, ale przynajmniej ja próbuję Ci uświadomić, że jeślibyś miał pecha złapać rootkity, to Norton nie pomógłby Ci w ich znalezieniu, nawet gdyby mielił miesiąc.

To są tak pisane programy, że nawet jeśli są obecne na dysku, to jako dla przykładu bad sektory, albo ukrywają się w sektorach startowych, najbardziej jednak perfidnym ich mieszkaniem są flashe, jakiekolwiek oprogramowanie by ich nie zamieszkiwało.

Nie wiem, czy dość jasno wyraziłem to, co chciałem powiedzieć, ale uwierz mi, że się starałem.

Nie chcę Cię również zamęczać teoriami spiskowymi, ale pewnie o nich też coś tam słyszałeś, czy może też nic?
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 03-10-2011 o 20:06
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

[QUOTE=Johanan;2551651]Kol. Marcin Jakubowski, jeśli lubisz " włamywać się" do własnego komputera, to takie sposoby są dla Ciebie.

Wierzę również, że dało Ci to sporo satysfakcji, ale powiedz sam, czy to właściwa droga, by trzeba było rzeźbić potajemnie?

Zresztą, tak jak mówiłem wcześniej zawężanie ram będzie postępować na komputerach w ogóle, a na makach w szczególności, bo w końcu tam rodzą się idee zakładania na sieć i jej użytkowników kagańca.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja nie musiałem włamywać się do kompa, odpaliłem terminal, przekleiłem komendę i działa. Terminal nie służy do włamywania się do komputera, tylko do jego "głębokiej" konfiguracji Nie jest to narzędzie pobierane ze stron hakerskich tylko dostępny dla wszystkich składnik systemu.

Dodam jeszcze, że wiem też dlaczego Apple, że domyślnie wyłączył Aidrrop-a na moim kompie. I nie, nie ma to nic wspólnego z zachłannością tej firmy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Nie kłóćcie się, napijcie się, dajcie sobie buzi. SPOKÓJ MA BYĆ!!! (tak z klasyki filmu)

Strona 216 z 371 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów