Close

Strona 215 z 371 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 141 do 2 150 z 3702
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Pierwszej części nadal nie rozumiem. Co do drugiej to powiem szczerze, że mam też peceta i BIOS odpaliłem tylko raz na samym początku a teraz tam nie zaglądam. Z makiem jest tak samo, odpala i ma działać. Jak kupisz nowe auto to też nie grzebiesz pod maską tylko się cieszysz jazdą.
    Powiem, że mnie jakoś nie dziwi, że nie rozumiesz mojego grypsu z pierwszego zdania, bo trzeba być odrobinkę wprowadzonym w temat, żeby to ogarnąć, ale spokojnie, jeszcze zrozumiesz i to wcale szybko.

Szykuje się zamordyzm w dziedzinach IT i wolności sieciowej i kiedy tylko struktury UE podpiszą pakta z ACTA, to będziemy mieli za swoje i pchły nasze.

A efi, czy uefi, ma to ułatwić i sprowadzić nas do roli petenta na naszych własnych maszynach.

PS.
    Zjadłem kolację, a tu tyle nowego, fiu fiu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

A efi, czy uefi, to ma to ułatwić i sprowadzić nas do roli petenta na naszych własnych maszynach.A efi, czy uefi, to ma to ułatwić i sprowadzić nas do roli petenta na naszych własnych maszynach.
    Genialne rozwiazanie do wprowadzenia niewykrywalnej masowej inwigilacji. Takie czasy nadchodza, ze czlowiek bedzie bal sie wlaczyc wlasny komputer.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    eskimos kuknij do watku o SSD. kilka ostatnich wpisow dotyczacych braku funkcjonowania starszego oprogramowania pod W7. niejeki uytkownik na "J" pisze o tym jak mu sie CNX2 wykrzacza pod W7. ja mam CNX z 2007 i u mnie bez najmniejszego problemu pracuje pod najnowszym OSXem.
    skoro pod Win wirusy i inne bardziewia nie wystepuja to po co Microsoft produkuje takie narzedzia?

Ja nie twierdze ze nie wystepuja, odpowiedzialem w taki sam sposob jak Tom udowadnia ze na mackach nie ma, on nie widzial wiec nie ma problemu, ja tez nie widzialem wiec idac jego tokiem rozumowania jaki jest problem? Tylko ze ja wiem ze takie cos jest pod winda i mam tego swiadomosc a on stara sie wszystkim wmowic ze nie ma problemu bo on nie widzial, mimo ze nawet producent zaleca i ostrzega (tak wiem, spisek firm, Apple zmowilo sie z Nortonem i podziela sie zyskami).

p.s na desktopie z w7 mam zainstalowany capture 4.4, dziala bez problemu a przeciez nie powinien i czego to dowodzi ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Ja nie twierdze ze nie wystepuja, odpowiedzialem w taki sam sposob jak Tom udowadnia ze na mackach nie ma, on nie widzial wiec nie ma problemu, ja tez nie widzialem wiec idac jego tokiem rozumowania jaki jest problem?
    Podejmę jeszcze jedną próbę wytłumaczenia: Nie spotkałem nigdy żywego wirusa na Mac-u. Pan też nie. Nikt w wątku nie spotkał. Nikt kogo znam i nie znam a mam kontakt też nie spotkał. Zatem choć wirusy na Mac-a istnieją to jak widać nie są problemem. Fakt, że Pan mógł nie spotkać wirusów na Windows może być wyjątkiem. Ja spotkałem nie raz i nie dwa. Wystarczy tylko trochę się rozejrzeć dookoła żeby stwierdzić, że problem wirusów na Windows jest masowy. Jasne w końcu?

Z ciekawości, w międzyczasie dyskusji, ściągnąłem najnowszego Nortona dla Mac'a. Mielił pół dnia i jedyne co wykrył to kilka wirusów w kopiach danych klientów. A komputer NIGDY niczym nie był zabezpieczony, działa conajmniej 10 godzin codzienne od ładnych kilku lat, świadczy kilka usług i łażone na nim było po takich chaszczach Internetu, że lepiej się nie przyznawać.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-10-2011 o 19:18
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

eskimos, Ty po prostu jestes niewiarygodny, bo skoro Ty nie soptkales, to jakas glupota, a Pan Tom01 jak nie spotkal, to znaczy ze nie ma.
    Problem wirusow na Windowsie nie dotknal mnie nigdy. Oprocz tego malware ktore instalowalem sam badz nawet sam kompilowalem, nic oco bym zauwazyl nie zaleglo mi sie w systemie. Uzywam od niepamietnych czasow Nortona. Problem z wirusami znam na poziomie doswiadczalnym, ze wzgledu na testowanie roznych antywirusow.
    Dobry rootkit jest niezauwazalny bez specjalnego oprogramowania ktorego na macu po prostu nie ma. Jezeli twierdzi Pan ze skoro rootkit nie zuzywa Panu RAMu i procesora ( co jest akruat dosc banalnie ukryc przed userem ) to nie stwarza problemow, to Pana sprawa. Dla mnie kazde niepozadane oprogrmowanie ktore zbiera o mnie inforamcje, badz udostepnia zasoby moejgo komputera komus innemu ebz mojej zgody i wiedzy jest duzym problemem.
    d70s + N18-70 + N55-200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Powiem, że mnie jakoś nie dziwi, że nie rozumiesz mojego grypsu z pierwszego zdania, bo trzeba być odrobinkę wprowadzonym w temat, żeby to ogarnąć, ale spokojnie, jeszcze zrozumiesz i to wcale szybko.
    Szykuje się zamordyzm w dziedzinach IT i wolności sieciowej i kiedy tylko struktury UE podpiszą pakta z ACTA, to będziemy mieli za swoje i pchły nasze.
    A efi, czy uefi, ma to ułatwić i sprowadzić nas do roli petenta na naszych własnych maszynach.
    Nu paniał... ale to nie tylko w apple ale i w nowych pecetach nas czeka. Coraz lepiej Panowie, coraz lepiej. Wielki Brat patrzy, Orwell ze swoim 1984 też się cieszy...

Domyślnie

Zatem coś jest, tego nie widać, nie widać jak działa, nie można wykryć i nie zostawia po sobie śladów. Ale na pewno jest.

Pan daruje, ale naciągana trochę argumentacja.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    eskimos, Ty po prostu jestes niewiarygodny, bo skoro Ty nie soptkales, to jakas glupota, a Pan Tom01 jak nie spotkal, to znaczy ze nie ma.
    Problem wirusow na Windowsie nie dotknal mnie nigdy. Oprocz tego malware ktore instalowalem sam badz nawet sam kompilowalem, nic oco bym zauwazyl nie zaleglo mi sie w systemie. Uzywam od niepamietnych czasow Nortona. Problem z wirusami znam na poziomie doswiadczalnym, ze wzgledu na testowanie roznych antywirusow.
    Dobry rootkit jest niezauwazalny bez specjalnego oprogramowania ktorego na macu po prostu nie ma. Jezeli twierdzi Pan ze skoro rootkit nie zuzywa Panu RAMu i procesora ( co jest akruat dosc banalnie ukryc przed userem ) to nie stwarza problemow, to Pana sprawa. Dla mnie kazde niepozadane oprogrmowanie ktore zbiera o mnie inforamcje, badz udostepnia zasoby moejgo komputera komus innemu ebz mojej zgody i wiedzy jest duzym problemem.
    Twoje pierwsze zdanie tlumaczy wszystko co staram sie wyjasnic od poczatku

Cytat Zamieszczone przez toki Zobacz posta
    Nu paniał... ale to nie tylko w apple ale i w nowych pecetach nas czeka. Coraz lepiej Panowie, coraz lepiej. Wielki Brat patrzy, Orwell ze swoim 1984 też się cieszy...
    Pozostaje sie cieszyc z posiadania zarobaczonego windowsa, spece od wszelakiej hakerki i na to znajda sposob, biada nietykalnym spod znaku ogryzka
    Ostatnio edytowane przez eskimos ; 03-10-2011 o 19:23
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Twoje pierwsze zdanie tlumaczy wszystko co staram sie wyjasnic od poczatku
    Za chwilę będzie udowadnianie, że pod Windows nie ma problemu wirusów. Zresztą już trzech to zaświadcza własnym słowem. Paranoja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Takie rzeczy są już w wielu innych dziedzinach. Oczywiście w imię bezpieczeństwa.

Ciekawostka. Wiele lat temu instalowałem w jednej firmie centralę telefoniczną wyposażoną w router i kodery do Voip. Wtedy to była nowość. Importer centrali miał obowiązek zgłoszenia do ABW typu urządzenia bedącego źródłem kodowanej transmisji w Internecie, właściciela, przeznaczenia i miejsca instalacji. Filmy gatunku "political-fiction" nie są wcale takie "fiction".
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-10-2011 o 19:37

Strona 215 z 371 PierwszyPierwszy ... 115165205213214215216217225265315 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów