Szukaj
Widziales The limits of control ?![]()
1. Przekrzywione okulary bardzo subtelnie ale wg mnie psują wyraz zdjęcia. Oprawka nachodzi akurat na źrenicę. Okularami można tarmosić do woli, ale zwykle w portretach itp zdjęciach, jeśli już pokazuje się wprost oczy, to zachowuje się widoczny naturalny obrys źrenic (czyli powieka, białka). Brak tego elementu u widza powoduje utrate kontaktu z modelką/modelem. I przez to tutaj dziewczyna wygląda na zaspaną, z (jej) lewym okiem klapniętym, czy jakby jej okulary klapnęły, czy były krzywe. To mi burzy obraz pewnej zalotności, pewności siebie i wyzwania, jakie dziewczyna jak rozumiem miała rzucać widzowi. Tylko żeby mnie nie odebrać jako nader upierdliwego - zaznaczam, że traktuje to jako szczegół...
2. Klimatyczne i fajna konwersja do BW, natomiast o stoliku to by się mógł nieco Durczok wypowiedziećI "dolny" blat niepotrzebny...
Pozdrawiam, Kuba
Dziekuje za rady. Co do okularow to mysle ze kazdy moze to roznie odbierac, jak to ze zdjeciami bywa-kwestia gustu, chociaz moze i masz racje, a napewno wieksze doswiadczenie.
A co do stolikow to wiem dobrze ze psuje troche ten dolny blat no ale troche ciasno bylo w tej kawiarence wiec jest jak jest, a ze brudno, no coz obsluga chyba zbyt zapracowana.
Nikon D90 /Nikkor 18-105mm/ /Nikkor 50mm F1.4/ /Sigma 70-200 F2.8/
1 nawet nawet, do mnie trafianatomiast dwójki nie rozumiem. Telefon, papieros, profil modelki i chaos w tle. Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma wszystko.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Skontaktuj się z nami