Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Vicky

Domyślnie Vicky

Przedstawiam dwa ujecia uroczej Vicky i poddaje je waszej krytyce.
    1
    2

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Widziales The limits of control ?

Domyślnie

1. Przekrzywione okulary bardzo subtelnie ale wg mnie psują wyraz zdjęcia. Oprawka nachodzi akurat na źrenicę. Okularami można tarmosić do woli, ale zwykle w portretach itp zdjęciach, jeśli już pokazuje się wprost oczy, to zachowuje się widoczny naturalny obrys źrenic (czyli powieka, białka). Brak tego elementu u widza powoduje utrate kontaktu z modelką/modelem. I przez to tutaj dziewczyna wygląda na zaspaną, z (jej) lewym okiem klapniętym, czy jakby jej okulary klapnęły, czy były krzywe. To mi burzy obraz pewnej zalotności, pewności siebie i wyzwania, jakie dziewczyna jak rozumiem miała rzucać widzowi. Tylko żeby mnie nie odebrać jako nader upierdliwego - zaznaczam, że traktuje to jako szczegół...

2. Klimatyczne i fajna konwersja do BW, natomiast o stoliku to by się mógł nieco Durczok wypowiedzieć I "dolny" blat niepotrzebny...
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Widziales The limits of control ?
    Niestety nie widzialem, ale chetnie zobacze. Przegladalem jedynie screeny z filmu i chyba wiem o co chodzi
    Nikon D90 /Nikkor 18-105mm/ /Nikkor 50mm F1.4/ /Sigma 70-200 F2.8/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pilon Zobacz posta
    1. Przekrzywione okulary bardzo subtelnie ale wg mnie psują wyraz zdjęcia. Oprawka nachodzi akurat na źrenicę. Okularami można tarmosić do woli, ale zwykle w portretach itp zdjęciach, jeśli już pokazuje się wprost oczy, to zachowuje się widoczny naturalny obrys źrenic (czyli powieka, białka). Brak tego elementu u widza powoduje utrate kontaktu z modelką/modelem. I przez to tutaj dziewczyna wygląda na zaspaną, z (jej) lewym okiem klapniętym, czy jakby jej okulary klapnęły, czy były krzywe. To mi burzy obraz pewnej zalotności, pewności siebie i wyzwania, jakie dziewczyna jak rozumiem miała rzucać widzowi. Tylko żeby mnie nie odebrać jako nader upierdliwego - zaznaczam, że traktuje to jako szczegół...

2. Klimatyczne i fajna konwersja do BW, natomiast o stoliku to by się mógł nieco Durczok wypowiedzieć I "dolny" blat niepotrzebny...
    Dziekuje za rady. Co do okularow to mysle ze kazdy moze to roznie odbierac, jak to ze zdjeciami bywa-kwestia gustu, chociaz moze i masz racje, a napewno wieksze doswiadczenie.
    A co do stolikow to wiem dobrze ze psuje troche ten dolny blat no ale troche ciasno bylo w tej kawiarence wiec jest jak jest, a ze brudno, no coz obsluga chyba zbyt zapracowana.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomiczus Zobacz posta
    Niestety nie widzialem, ale chetnie zobacze. Przegladalem jedynie screeny z filmu i chyba wiem o co chodzi
    Naprawde polecam

Domyślnie

1 nawet nawet, do mnie trafia natomiast dwójki nie rozumiem. Telefon, papieros, profil modelki i chaos w tle. Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma wszystko.
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    1 nawet nawet, do mnie trafia natomiast dwójki nie rozumiem. Telefon, papieros, profil modelki i chaos w tle. Jak dla mnie to sie kupy nie trzyma wszystko.
    Dziekuje za opinie i krytyke Remik. Dwojka ma przedstawiac portret sytuacyjny, jezeli tak nie bylo w twoim odbiorze to trudno, niestety nie da sie zaspokoic wszystkich odbiorcow. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów