Szukaj
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
dokładnie![]()
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Sztuka z ohydnym zielono-żółtym balansem bieli na deser. I dobijającymi światło płytami. Ja również na nie.
Jako że czytam książkę "Światło w fotografii" mogę na świeżo doradzić rozwiązanie problemu z odblaskami na płytach. Wystarczy zastosować zastawkę z czarnego nie odbijającego światło materiału miedzy źródłem światła a powierzchnią płyty. Można również ustawić źródło światło poza rodziną kątów:P ...a jednak coś zostaje w głowie!
Ha, właśnie zauważyłem, że napisałem dobijającymi... oczywiście odbijającymi... w dobijający sposób.
Ten "zielono-żółtym balansem bieli na deser" to chyba jest (ma być) krosowanie.
Heh... nie miałem pojęcia że Bóg słucha Kraftwerk i Soft CellMa gust na swój sposób
p.s. ja bym jeszcze czubek głowy na 1 usunął.
Ostatnio edytowane przez copyman ; 29-09-2011 o 00:31
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
obróbka może miała być old-schoolowa jak ta płyta kraftwerka...
BTW wole i tak stojaki na fasole...![]()
Skontaktuj się z nami