Close

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 204

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a moze doszlismy do sciany? moze na dzien dzisiejszy nie ma nic co moznaby wsadzic w nowa puszke ?
    moze nic co sa w stanie zaproponowac nie jest ficzerem must have, ktory spowoduje masowa wymiane puszek?
    Trafna uwaga.

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    w 5dmk2 są dwie rzeczy do poprawy:

- banding
    - line skipping w video
    - AF
    - shutter lag
    - ergonomia (m.in. konfigurowalne auto-iso czy szybszy dostęp do mlu)

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

qbic, nie wiem czy dobrze kojarzę Cię z sąsiedniego forum... ale jeśli to Ty to czy nie masz oby jakiejś życiowej misji uświadomienia wszystkim dookoła, że 5DII ma koszmarny banding, który w tej koszmarnie wielkiej postaci widzisz tylko Ty ?

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    - AF
    - shutter lag
    - ergonomia (m.in. konfigurowalne auto-iso czy szybszy dostęp do mlu)
    I właśnie dla takich jak Ty stworzona jest seria 1D/1Ds.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    qbic, nie wiem czy dobrze kojarzę Cię z sąsiedniego forum... ale jeśli to Ty to czy nie masz oby jakiejś życiowej misji uświadomienia wszystkim dookoła, że 5DII ma koszmarny banding, który w tej koszmarnie wielkiej postaci widzisz tylko Ty ?
    To nie moja wina że ktoś nie widzi. Większość ludzi jest głucha (nie odróżni mp3 128kbps od CD), może z oczami jest podobnie. O misji nic nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I właśnie dla takich jak Ty stworzona jest seria 1D/1Ds.
    Dobrze mi z D700.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a moze doszlismy do sciany? moze na dzien dzisiejszy nie ma nic co moznaby wsadzic w nowa puszke ?
    moze nic co sa w stanie zaproponowac nie jest ficzerem must have, ktory spowoduje masowa wymiane puszek?
    W takim razie po co upgrade'owano D300 do wersji s ??
    zmiany są kosmetyczne... guzikologia, dwa sloty kart, wideo, możliwość podłączenia mikrofonu. Tyle. która z tych zmian była nieodpartą koniecznością ?? A jednak s'ka cieszy się sporym braniem.

Biorąc pod uwagę możliwości matrycy D7000, można przypuszczać, że w przyszłego Nikonowskiego FXa wpakują matrycę 16-18MPX (ktoś zapyta po co tyle... ale.. nigdy nikt z was nie cropował zrobionych zdjęć?? ja wiem, że 12 do tego często wystarcza, ale im więcej, tym lepiej) o jeszcze mniejszej generacji szumu, obowiązkowo dwa sloty kart, jak przystało na reporterskie body, filmowanie co najmniej na poziomie D5100 (poważnie - nie uciekniemy od tego, nawet w pro body), może ew. pojawi się jakaś nowa, lżejsza, a dłużej trzymająca bateria...
    Oczywiście wszystko napisane powyżej to teoretyczne gdybanie, ale jak pokazała praktyka na przykładzie niższych półek, wcale nie taka nieprawdopodobna.

D700 cieszy się popularnością głównie pośród różnej maści fotoreporterów (ślubni, koncertowi, sportowi), więc raczej nowa wersja będzie robiona pod nich.
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 28-09-2011 o 13:44
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    zmiany są kosmetyczne... guzikologia, dwa sloty kart, wideo, możliwość podłączenia mikrofonu. Tyle. która z tych zmian była nieodpartą koniecznością ?? A jednak s'ka cieszy się sporym braniem.

nie rozmawiamy o zabawkach tylko o aparatach foto

w segmencie o ktorym piszesz to sciany jeszcze nie widac nawet...

Domyślnie

Dobrze mi z D700.
    Ale mamy banding przy wyższym ISO i silnych źródłach światła w kadrze

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    No właśnie, dlatego też się zastanawiam dlaczego Nikon nie robi podobnego zabiegu z D700... Jest kilka rzeczy, które można poprawić i nie trzeba tu chyba czekać na ruchy konkurencji (dwa sloty, lepsze pokrycie punktów AF w kadrze, filmowanie...)
    Chyba, ze jest tak, że Nikon przez kataklizm w Japonii musiał zmienić plany i odpuścili lifting D700 na rzecz całkiem nowego modelu, tyle, że ch...olera wie kiedy go wypuszczą.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 28-09-2011 o 14:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ale mamy banding przy wyższym ISO i silnych źródłach światła w kadrze
    Wręcz fioletowe błyskawice

W D700 to i owo można poprawić, ale jako aparat uniwersalny jest o klasę bardziej kompletny niż 5d.

Domyślnie

W D700 to i owo można poprawić, ale jako aparat uniwersalny jest o klasę bardziej kompletny niż 5d.
    Gdyby tylko miał video

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Gdyby tylko miał video
    To już Twoje preferencje. Ja np. wolałbym natywne iso100 i dalsze poprawienie osiągów matrycy. Do mojego filmowania spokojnie wystarczy LX5.

Strona 4 z 21 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów