Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Dylemat co do Body

Witam, jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumialosc A wiec mam pewien problem, mianowicie posiadam Nikona D90 i dostalem w prezencie obiektyw Nikona 35 1.8 , nowke sztuke. Obiektyw sprawuje sie prawie wysmienicie poza jednym ale - w ciemniejszych pomieszczeniach pomimo ze af szybko lapie ostrosc to czesc ze zdjec jest po prostu nie ostra. Napewno nie mam bf czy ff gdyz sprawdzalem. Nie mam mozliwosci sprawdzic tego biektywu na innym body ale obiektyw raczej jest ok, gdyz jest nowka a dwa , przy dobrym swietle sa super ostre zdjecia. I moje pytanie jest nastepujace, czy jakbym zmienil puszke na d300 by ten problem znikl? Czytalem wiele na temat d90 ze duzo obiektywow sie z nim gryzie , co do D300 to tu juz jest znacznie lepiej no i ma tez mikroregulacje do ff i bf. Dziekuje za wszelka pomoc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof111 Zobacz posta
    ale - w ciemniejszych pomieszczeniach pomimo ze af szybko lapie ostrosc to czesc ze zdjec jest po prostu nie ostra.
    Rozumiem że nie jest to wina zbyt długich czasów naświetlania?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Mam podobny problem z Moim D90
    Nikon D7100 , 18-105mm Vr , 35mm f/1.8G, 60mm f/2.8 D, 80-200 f/2.8 D (new) , Sb-910, Mb-d15

Domyślnie

Absolutnie to nie jest wina (niestety) dluzszych czasow naswietlania.

Domyślnie

Jeżeli w dobrym świetle obiektyw sobie radzi w słabym niekoniecznie to odpowiedź narzuca się sama.
    Najlepiej wrzuć tutaj te nieudane zdjęcia wraz z exifem.
    Nikon

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

bez zdjęć nie da rady ocenić przyczyny. Raczej to brak doświadczenia lub światła. Stosujecie wyższe ISO przy tej okazji?
    Dla siebie i na małe odbitki 1600 i nie ma zmiłuj się - wszystko jest cacy.
    D300 nie pomoże, ale jak masz kasę i faktycznie nie jest to wina obiektywu, to polecam D700 - on sobie lepiej poradzi
    .

Domyślnie

Ale kolega nie prosi o radę na jakie body zmienić, tak to można każdemu sugerować body jednocyfrowe. Czekamy na zdjęcia o których mowa. Wszystko się wyjaśni
    dwa szkła: prawe +1,5 lewe +2,5

Domyślnie

Pokaż te nieudane zdjęcia (wraz z exif) - ocenimy.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

czekamy, czas to przynajmniej 1/30s chociaż af czasem lubi namieszać w ciemnej...

Domyślnie

Jutro wkleje zdjecia. Dziekuje wszystkim za zaangazowanie...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów