Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Domyślnie

Hostman22 widze ze w stopce tez masz 35 , czy to ten sam co moj? Jezeli tak to mozesz napisac jak dziala on z Twoim D300 szczegolnie w pomieszczeniach przy slabszym swietle?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof111 Zobacz posta
    Tak, robilem testy na bf i ff i wykazalo w granicach idealu. Tak jak pisalem na dworzu w dzien kazde zdjecia zyleta i to od maksymalnej dziury, w pomieszczeniu przy slabszym swietle juz sie numery dzieja jak niedoostrzenie itd, zauwazlem rowniez ze jak osoba siedzi np przy czyms bardzo kontrastowym (szczegolnie za nia) to jak ostrze na twarz to czesto obiektyw wyostrzy na to z tylu, badz z przodu, czy jak robie na manualnie ostrzenie czy auto to takie jaja sie dzieja. na dworzu zyleta w kazdej sytuacji i bez problemu Af.
    Cytat Zamieszczone przez Krzysztof111 Zobacz posta
    Hostman22 widze ze w stopce tez masz 35 , czy to ten sam co moj? Jezeli tak to mozesz napisac jak dziala on z Twoim D300 szczegolnie w pomieszczeniach przy slabszym swietle?
    mój używam na polu i jest super.. . A tak na serio, to jest już moja druga sztuka, poza świtałem i ostrością to ten obiektyw wybitny nie jest.. (kolejna sprawa czemu nie dało się wstawić skali odległości - naprawdę nie wiem, koszt znikomy, a upierdliwość w pewnych sytuacjach spora).
    Co do samego działania:
    - ostrzenie tzw. na rympał no cóż tutaj najlepiej nie jest szczególnie na bocznych, środkowy zdecydowanie najlepszy (nie zależnie od światła, w złym świetle gorzej ale nie tragicznie.
    - kiedy obiekt zbliża się do ciebie też lubi poszaleć
    (Nie chce abys poczuł się urażony, ale poszukaj w necie publikacji, jak używać AF - a raczej jak pomagać temu wynalazkowi w ostrzeniu. Ułatwisz sobie życie.)
    - miałem też sztukę która miała FF/BF przy wspomaganiu czerwonym crosem z lampy :P
    - w sklepie była tez taka która ostrzyła do 3m, później bf/ff...
    - trzeba plewić, lub słać do serwisu jak kto woli (lecz jak czytam o naszym kochanym serwisie wole sam szukać :P)
    A korekty w body używam tylko do 1 obiektywu w dodatku nie AF-s
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    (Nie chce abys poczuł się urażony, ale poszukaj w necie publikacji, jak używać AF - a raczej jak pomagać temu wynalazkowi w ostrzeniu. Ułatwisz sobie życie.)

w zadnym wypadku nie czuje sie urazony tylko nie wiem zbytnio o co ci chodzi a co zle robie...

Domyślnie

ja mysle ze chodzi o to
    jesli zrozumialem...
    ....zebys poczytal neta...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Ja się do tego obiektywu na D90 zraziłem....Egzemplarz sprawny na D70s na dwóch różnych D90 był beznadziejny (trafiał z większych odległości koszmarnie za obiektem...). Na D300 było ok.

Domyślnie

Wdaje mi sie , ze wiem jak korzystac z AF , czym bardziej ze na d300 wszystko dziala z ta stalka bez problemu. WIec wymadrzanie sie na forum niektorych z urzytkownikow napewno nic nie da Pozdrawiam

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów