Hostman22 widze ze w stopce tez masz 35 , czy to ten sam co moj? Jezeli tak to mozesz napisac jak dziala on z Twoim D300 szczegolnie w pomieszczeniach przy slabszym swietle?
Szukaj
Hostman22 widze ze w stopce tez masz 35 , czy to ten sam co moj? Jezeli tak to mozesz napisac jak dziala on z Twoim D300 szczegolnie w pomieszczeniach przy slabszym swietle?
mój używam na polui jest super..
. A tak na serio, to jest już moja druga sztuka, poza świtałem i ostrością to ten obiektyw wybitny nie jest.. (kolejna sprawa czemu nie dało się wstawić skali odległości - naprawdę nie wiem, koszt znikomy, a upierdliwość w pewnych sytuacjach spora).
Co do samego działania:
- ostrzenie tzw. na rympał no cóż tutaj najlepiej nie jest szczególnie na bocznych, środkowy zdecydowanie najlepszy (nie zależnie od światła, w złym świetle gorzej ale nie tragicznie.
- kiedy obiekt zbliża się do ciebie też lubi poszaleć
(Nie chce abys poczuł się urażony, ale poszukaj w necie publikacji, jak używać AF - a raczej jak pomagać temu wynalazkowi w ostrzeniu. Ułatwisz sobie życie.)
- miałem też sztukę która miała FF/BF przy wspomaganiu czerwonym crosem z lampy :P
- w sklepie była tez taka która ostrzyła do 3m, później bf/ff...
- trzeba plewić, lub słać do serwisu jak kto woli(lecz jak czytam o naszym kochanym serwisie wole sam szukać :P)
A korekty w body używam tylko do 1 obiektywu w dodatku nie AF-s![]()
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
ja mysle ze chodzi o to
jesli zrozumialem...
....zebys poczytal neta...
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Ja się do tego obiektywu na D90 zraziłem....Egzemplarz sprawny na D70s na dwóch różnych D90 był beznadziejny (trafiał z większych odległości koszmarnie za obiektem...). Na D300 było ok.
Wdaje mi sie , ze wiem jak korzystac z AF , czym bardziej ze na d300 wszystko dziala z ta stalka bez problemu. WIec wymadrzanie sie na forum niektorych z urzytkownikow napewno nic nie daPozdrawiam
Skontaktuj się z nami