Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Budka Suflera

Domyślnie Budka Suflera

szukam jakiś starych fajnych kawałków Budki Suflera - typu Sen o Dolinie, Cień Wielkiej Góry, Jest taki samotny dom, Cały mój zgiełk, Za ostatni grosz, Ona przyszła prosto z chmur, Czas Czekania, Czas Olśnienia, Jolka Jolka - znacie jakieś inne kawałki z tego okresu które warto posłuchać

Domyślnie

Przypadkiem tych fajnych, starych kawałków właśnie nie wymieniłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Przypadkiem tych fajnych, starych kawałków właśnie nie wymieniłeś?
    Fajne to są na pierwszych 2 płytach (no ewentualnie jeszcze płyta "Za ostatni grosz") a reszta ich twórczości jest już słaba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    szukam jakiś starych fajnych kawałków Budki Suflera - typu Sen o Dolinie, Cień Wielkiej Góry, Jest taki samotny dom, Cały mój zgiełk, Za ostatni grosz, Ona przyszła prosto z chmur, Czas Czekania, Czas Olśnienia, Jolka Jolka - znacie jakieś inne kawałki z tego okresu które warto posłuchać
    Polecam 2 pierwsze płyty:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Przecho...%C4%99dzy_wami i http://pl.wikipedia.org/wiki/Cie%C5%...kiej_g%C3%B3ry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Fajne to są na pierwszych 2 płytach (no ewentualnie jeszcze płyta "Za ostatni grosz") a reszta ich twórczości jest już słaba.
    Toś się chyba troszkę zapędził ... fakt pierwsze mają swój klimat i zapewne tak jak ja podchodzisz do nich sentymentalnie ale nie można mówić że reszta twórczości jest słaba.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Toś się chyba troszkę zapędził ... fakt pierwsze mają swój klimat i zapewne tak jak ja podchodzisz do nich sentymentalnie ale nie można mówić że reszta twórczości jest słaba.
    A które dorównują tym dwóm? Pierwsze były tworzone dla muzyki. Potem doszło do różnicy między Cugowskim i Lipko, w którym kierunku ma zespół iść. Niestety wygrała opcja Lipki, żeby iść w bardziej popularne piosenki.

Domyślnie

A które dorównują tym dwóm? Pierwsze były tworzone dla muzyki. Potem doszło do różnicy między Cugowskim i Lipko, w którym kierunku ma zespół iść. Niestety wygrała opcja Lipki, żeby iść w bardziej popularne piosenki.
    Porównywanie nie ma sensu. Pierwsze piosenki też były w pewnym sensie popularnymi
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Porównywanie nie ma sensu. Pierwsze piosenki też były w pewnym sensie popularnymi
    No właśnie - w pewnym sensie.

Domyślnie

No właśnie - w pewnym sensie.
    w sensie tamtych lat. Dzis w dyskotece nie tańczy się do muzyki w klimacie Smoke on The Water , a wtedy obowiązkowo. Budka poszła w kierunku rocka komercyjnego i dobrze - SBB przesadzili z zaangazowaniem i przepadli, Budka jak Bon Jovi przetrwała. Moim zdaniem taka muzyka ma racje bytu i to był trafny wybór.

Domyślnie

Pozwolę się Krzysztofie wyjątkowo z Tobą nie zgodzić. Dla mnie dzisiejsza Budka Suflera jest synonimem kiczu. Spieprzyli sobie renomę, z wielkiego zespołu został tylko szyld, i sporo świetnych kawałków z pierwszych płyt. Pomimo że mają wiernych fanów, niestety ja się do nich nie zaliczam, wręcz przeciwnie, odruchowo i błyskawicznie zmieniam stację radiową kiedy słyszę ich pieśni. To, że "taka" muzyka ma rację bytu, nie mam wątpliwości, świadczy o tym ilość sprzedanych płyt tej czy innej kapeli, ale dlaczego musi ją wykonywać akurat Budka Suflera ?
    Inny zespół, któremu się pomieszało absolutnie, to Perfect, no ale wątek jest o Budce więc przepraszam za OT.
    Ostatnio edytowane przez georghe ; 21-09-2011 o 16:31
    Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów