Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Budka Suflera

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Budka Suflera

szukam jakiś starych fajnych kawałków Budki Suflera - typu Sen o Dolinie, Cień Wielkiej Góry, Jest taki samotny dom, Cały mój zgiełk, Za ostatni grosz, Ona przyszła prosto z chmur, Czas Czekania, Czas Olśnienia, Jolka Jolka - znacie jakieś inne kawałki z tego okresu które warto posłuchać

Domyślnie

Przypadkiem tych fajnych, starych kawałków właśnie nie wymieniłeś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mycza Zobacz posta
    Przypadkiem tych fajnych, starych kawałków właśnie nie wymieniłeś?
    Fajne to są na pierwszych 2 płytach (no ewentualnie jeszcze płyta "Za ostatni grosz") a reszta ich twórczości jest już słaba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    Fajne to są na pierwszych 2 płytach (no ewentualnie jeszcze płyta "Za ostatni grosz") a reszta ich twórczości jest już słaba.
    Toś się chyba troszkę zapędził ... fakt pierwsze mają swój klimat i zapewne tak jak ja podchodzisz do nich sentymentalnie ale nie można mówić że reszta twórczości jest słaba.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Toś się chyba troszkę zapędził ... fakt pierwsze mają swój klimat i zapewne tak jak ja podchodzisz do nich sentymentalnie ale nie można mówić że reszta twórczości jest słaba.
    A które dorównują tym dwóm? Pierwsze były tworzone dla muzyki. Potem doszło do różnicy między Cugowskim i Lipko, w którym kierunku ma zespół iść. Niestety wygrała opcja Lipki, żeby iść w bardziej popularne piosenki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelp Zobacz posta
    A które dorównują tym dwóm? Pierwsze były tworzone dla muzyki. Potem doszło do różnicy między Cugowskim i Lipko, w którym kierunku ma zespół iść. Niestety wygrała opcja Lipki, żeby iść w bardziej popularne piosenki.
    Porównywanie nie ma sensu. Pierwsze piosenki też były w pewnym sensie popularnymi
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duszek Zobacz posta
    szukam jakiś starych fajnych kawałków Budki Suflera - typu Sen o Dolinie, Cień Wielkiej Góry, Jest taki samotny dom, Cały mój zgiełk, Za ostatni grosz, Ona przyszła prosto z chmur, Czas Czekania, Czas Olśnienia, Jolka Jolka - znacie jakieś inne kawałki z tego okresu które warto posłuchać
    Polecam 2 pierwsze płyty:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Przecho...%C4%99dzy_wami i http://pl.wikipedia.org/wiki/Cie%C5%...kiej_g%C3%B3ry

Domyślnie

wątek ogólnie założyłem ponieważ robię sobię mega składankę polskich utworów 1975-1995 - Perfect, Lady Pank, Budka Suflera, Dżem, Tilt, T.Love, Aya RL, Róże Europy, Chłopcy z Placu Broni, FNS, Republika, Lombard, Banda i Wanda, De Mono, Bajm, IRA, Kobranocka, Kombi, Sztywny Pal Azji, Kult, Maanam, OZ, Turbo, TSA itp........ to były cudowne lata, mam kilkaset kawałków i ciągle kolekcja rośnie....niepowtarzalny klimat, piosenki z przesłaniem i duszą, świetne teksty.......mam szczęście że pamiętam listy przebojów trójki z lat osiemdziesiątych i próbuje córce przekazać ten urok, ale łatwo nie jest - teraz ma być melodyjnie a tekst nie ma znaczenia...pozdrawiam wszystkich urodzonych w latach 70-tych

Uprawnienia umieszczania postów