Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie Oferta Mega Pixel

Podrzucono mi link do sprzedawcy zabawek

http://www.mega-pixel.pl/pol_m_Akces...owych-974.html

no jest problem - które radio wybrać, bo oferta bogata

Niektóre to nowości, niektóre już obcykane /dobre słowo/ przez wyznawców św. Nikona

Jak się komuś nudzi to liczę na sugestie od Braci we Świetle

Z góry dzięki

PS. Najbardziej mi zależy na wskazaniu takich, co nie trzeba do nich 125 rodzajów baterii
    fotografie przynoszące szczęście...

Domyślnie

Ja używam Pixel Soldier, przeżył cały sezon bez żadnego zająknięcia na bateryjkach dokładanych do zestawu. Zasięg w terenie ponad 100 metrów (ile nie sprawdzałem dalej ale na pewno daleko), w zabudowaniu nie próbowałem bo nie miałem potrzeby. Jest niezawodny i w miarę tani. Poza tym z lampami nikona działa wyśmienicie, wybudza z trybu uśpienia z niektórymi lampami działa z 1/320 (np z sb-900) z resztą działa perfecto na 1/250

Domyślnie

A czy jest jakiś wyzwalacz+odbiorniki, który będzie działał zarówno z sabinkami jak i np. Yongnuo?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

ja kupiłem to younvno... rf-603 i powiem tak jak za te kasę to rozwiązanie fajn... niestety moje dwa odbiorniki po pierwszym dniu zaczęły się ... nie dogadywać więc odesłałem do sklepu... mają mi przysłać teraz kolejny set (zamówiłem kolejne dwa więc bedę miał 4 - napiszę jak to chodzi)
    ale o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    A czy jest jakiś wyzwalacz+odbiorniki, który będzie działał zarówno z sabinkami jak i np. Yongnuo?
    No jest. Każdy.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

A jaki konkretny i niedrogi zestaw polecacie?
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Pixel Soldier albo Yongnuo rf-602. Ten pierwszy jeśli masz sabiny i chcesz mieć lepszą współpracę z nimi, drugi jeśli masz inne lampy i ma tylko wyzwalać błysk bez żadnych bajerów...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Pixel Soldier albo Yongnuo rf-602. Ten pierwszy jeśli masz sabiny i chcesz mieć lepszą współpracę z nimi, drugi jeśli masz inne lampy i ma tylko wyzwalać błysk bez żadnych bajerów...
    Czy masz sabiny czy nie, nie ma znaczenia. Soldier obsługuje grupowanie odbiorników, a RF602 nie. Co założysz na odbiorniki jest nieważne.

Domyślnie

adolfik, owszem jest ważne, tak jak już mówiłem Soldier z sabinami współpracuje lepiej bo: wybudza z uśpienia (bo ma wszystkie styki jak nikon i puszcza sygnał odpowiedni), działa z synchro 1/320 i nie ma samozapłonu czyli strzałów bez potrzeby.

Ale owszem masz też rację, cokolwiek się podczepi pod Soldiery, jest wyzwolone kiedy trzeba w trzech grupach w dodatku, co bardzo umila pracę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    adolfik, owszem jest ważne, tak jak już mówiłem Soldier z sabinami współpracuje lepiej bo: wybudza z uśpienia (bo ma wszystkie styki jak nikon i puszcza sygnał odpowiedni),
    RF także mają wszystkie styki, także wybudza z uśpienia... oprócz SB600, której chyba, żadne radio nie obudzi, ale to raczej przypadłość sabiny jest.

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron
    działa z synchro 1/320 i nie ma samozapłonu czyli strzałów bez potrzeby.
    Synchro faktycznie ma lepsze (w RF bodaj do 1/200 czy 1/250) ale co to ma wspólnego z sabinami...

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron
    Ale owszem masz też rację, cokolwiek się podczepi pod Soldiery, jest wyzwolone kiedy trzeba w trzech grupach w dodatku, co bardzo umila pracę
    Cokolwiek się podczepi pod RF również wyzwolone jest kiedy trzeba. Nie bronię RF, bo szczerze dziwi mnie ich popularność choćby biorąc pod uwagę Pixele, które są lepsze bo więcej oferują, ale zdziwił mnie fakt, że wybór uzależniasz od posiadanych lamp co moim zdaniem w tym wypadku (oba wyzwalacze są zwykłymi "radyjkami") nie ma żadnego znaczenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów