Close

Strona 81 z 104 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

I to jest słuszna droga... liczy się treść przede wszystkim
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

takkk... czyli po co nam porządne aparaty... większe matryce... ehhh. Skoro ostrość zdjęcia nie ma znaczenia to czemu tyle ludzi narzeka i odsyła szkła do regulacji... Sami sobie czasem strzelacie w kolano panowie.
    A stałke miałem i pogoniłem ją a plastyke to ja miałem w podstawówce. ... :P
    Jedno szkło ma ładniesze kolory, ładniej rozmywa tło... ale ostość też powinna być. Wiadomo czasem ktoś chce odwrotny efekt.. ale generalnie większości raczej zależy by zdjęcie było ostre tam gdzie potrzeba...

Mam proźbę do posiadaczy D5100 czy mogę liczyć na koklka zdjęć z nocy lub zmroku z wysokim iso 1600 wzwyż. Bardzo prosze .
    [email protected] Dziękuje.
    Jeśli ktoś posiada podobne fotki z D90 to również poprosze
    oczywiście bez "polepszania" prosto z puchy ...
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 08-09-2011 o 21:48
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Jest jakaś definicja ostrości moim skromnym zdaniem d5k robił bardzo ostre fotki z nikkorem 18-105 żałuję że sprzedałem
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    Jest jakaś definicja ostrości moim skromnym zdaniem d5k robił bardzo ostre fotki z nikkorem 18-105 żałuję że sprzedałem
    fota z dk5
    trochę prześwietlone ale taka pogoda
    Ostatnio edytowane przez ikar39 ; 08-09-2011 o 23:07
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    takkk... czyli po co nam porządne aparaty... większe matryce... ehhh. Skoro ostrość zdjęcia nie ma znaczenia to czemu tyle ludzi narzeka i odsyła szkła do regulacji... Sami sobie czasem strzelacie w kolano panowie.
    Czytając niektóre posty, sam się zastanawiam. Po co ludzie kupują takie puszki skoro fotkę można zrobić telefonem i też wszystko widać.

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    trochę prześwietlone ale taka pogoda
    Nie przejmowałbym się tym, że fotka jest prześwietlona.
    W mojej puszcze wszystkie fotki są prześwietlone. Nawet jak zrobię fotkę z dekielkiem na obiektywie i fotka jest cała czarna, to w informacjach o fotce, które podaje menu w puszce, pisze że fotka jest prześwietlona. Przypuszczam, że ktoś, kto pisał oprogramowanie dla Nikona zrobił firmie Nikon kawał, a programiści Nikona nie mogą sobie z tym poradzić.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

heh , gdyby wszystko było widać moim telefonem to lustrzanki bym nie kupował....
    No ale cóż... może mam mega czuły wzrok mimo okularów... albo dzięki nim :P
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Spokojnie, nie mówimy przecież o skrajnościach, a już tym bardziej o wadliwych obiektywach i korpusach.

A stałke miałem i pogoniłem ją
    Spokojnie, wierzę, że Ci się jeszcze odmieni

a plastyke to ja miałem w podstawówce. ... :P
    Z dwóją na świadectwie
    A to psikus

Domyślnie

o nie była 4.. :P
    Stałka niezła sprawaale nie do wakacyjnych wyjazdów, oraz pech chciał że miałem uwaloną, choć z tego co czytam to była dobra dla mnie jest ważne pojęcie ostrego zdjęcia.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Jeżeli, którykolwiek z Twoich zoomów jest ostrzejszy od Twojej byłej stałki (35/1.8 jak domniemam), to musiała być "uwalona"
    A to psikus

Domyślnie

tak 18-105 na f7,1/ 8 jest osrzejszy. Niestety wtej stałce <trafiłeś> brzgii są nie akceptowalne poniżej f4.
    Ale może koniec ot. Nikt nie ma zdjęć a tyle ludzi tu pisało....
    D5100//// 18-105VR

Strona 81 z 104 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów