Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Domyślnie

Bo na tym forum to co pank powie jest święte i jak już mówiłem wszystko co nie otarło się o disco polo jest nazywane nudą, sztampą itd itp. Moderatorzy zamiast zachować obiektywizm to bawią się jak w piaskownicy rozdając bany na lewo i prawo. Jaki jest sens wystawiać pod krytykę fotografie na takim forum? Aby Twa pochwaliło? Aby usłyszeć, że robi się nudne beznadziejne sesje? Wystarczy założyć inne konto i chwalić zdjęcia nie zważając jaki mają poziom, usiąść przed kompem, otworzyć piwo i patrzyć jak autor łyka te bzdety, jak się cieszy, że ktoś go pochwalił Oczywiście miszczowie nie przyjmują krytyki od byle kogo - trzeba mieć w podpisie linka do folio i coś sobą reprezentować inaczej nasza krytyka będzie tylko bezwartościowym nabijaniem postów. Ale nikt nie wie kto jest po drugiej stronie i jaki ma "dorobek artystyczny".
    Ostatnio edytowane przez genghiskhan ; 08-09-2011 o 09:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Mi się te zdjęcia podobają (można się każdego czepić, zależy czego autor oczekuje). Czy już nie można robić takich "wiejących banałem na kilometr" zdjęć???
    Pank, jak myślisz, dla kogo robimy zdjęcia ślubne? Myślę, że stałeś się niewolnikiem "kreatywności", która, o czym wszyscy tu dobrze wiemy, raz Ci wychodzi a raz nie. franz55, nie tłumacz się, olej tego typu wypowiedzi i rób coraz lepsze zdjęcia. Powodzenia.
    Nie wiem już jak mam napisać żeby do szanownego grona trafiło że nie przeciwstawiam spokojnym zdjęciom zdjęć nazwijmy to "kreatywnych". Podałem przykład fotografki która świetnie sobie radzi w spokojnych sesjach, takich fotografów jest sporo. Adam Trzcionka, Kalina Ciesielska, Julia Molner, Kinga Taukert, można by długo wymieniać. Wszyscy oni robią piękne sesje bez betoniarek i innych gadżetów. To co pokazał autor wątku jest po prostu słabiutkie w swojej kategorii, zrobione po najmniejszej linii oporu, sztywne, sztuczne i sprawiające wrażenie że szanowny autor nie ma zielonego pojęcia co zrobić z parą na sesji, dla tego ogranicza się do najbardziej schematycznych schematów.
    Drogi autorze, podglądaj mistrzów, poszukaj inspiracji w barokowym malarstwie, z czasem zaczną Ci wychodzić piękne, spokojne plenery w konwencji którą lubisz. Nie zrzynaj od najgorszych, inspiruj się najlepszymi. Chyba że nie chodzi o zdjęcia tylko o to żeby odhaczyć kolejną niczego nie wymagającą parę, zgarnąć kasę i zapomnieć. To też jest jakiś sposób, ale po co pokazywać te prace szerszej publiczności?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-09-2011 o 09:48 Powód: orto. ("zżynaj")

Domyślnie

genghiskhan - mysle ze ze swieczka szukac drugiego takiego aroganta jak ty na tym forum,przesiaknietego dodatkowo "pankowa fobia"
    ale ja tez jestem z warszawy, to zapewne wiele tlumaczy

co do samych zdjec z watku to sa w wiekszosci slabe, najwyzej ocierajace sie o poprawnosc
    zdjecia slubne powinny wzbudzac emocje,gdy tego nie robia wieksza uwage przywiazuje sie do technicznej strony,a tu widac zerowe panowanie nad swiatlem,jest plasko i nijak

co do zdjec panka nie nazwalbym ich slubnymi,nie widze na nich panny mlodej tylko pomysl fotografa pt - niech modelka zalozy suknie slubna, rownie dobrze moze to byc kazdy inny stroj

w temacie zdjec slubnych niedoscignionym wzorem jest forumowa iza
    Road to Manila

Domyślnie

A ja po raz kolejny nieśmiało zasugeruję żeby w tym wątku dyskutować jednak o zdjęciach autora, jak ktoś ma potrzebę napisania czegoś o moich serdecznie zapraszam do siebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    A ja po raz kolejny nieśmiało zasugeruję żeby w tym wątku dyskutować jednak o zdjęciach autora, jak ktoś ma potrzebę napisania czegoś o moich serdecznie zapraszam do siebie.
    Nie schlebiaj sobie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    [...] Adam Trzcionka, Kalina Ciesielska, Julia Molner, Kinga Taukert[...]Wszyscy oni robią piękne sesje bez betoniarek i innych gadżetów. To co pokazał autor wątku jest po prostu słabiutkie w swojej kategorii, zrobione po najmniejszej linii oporu, sztywne, sztuczne i sprawiające wrażenie że szanowny autor nie ma zielonego pojęcia co zrobić z parą na sesji, dla tego ogranicza się do najbardziej schematycznych schematów.
    Drogi autorze, podglądaj mistrzów, poszukaj inspiracji w barokowym malarstwie, z czasem zaczną Ci wychodzić piękne, spokojne plenery w konwencji którą lubisz. Nie zrzynaj od najgorszych, inspiruj się najlepszymi. Chyba że nie chodzi o zdjęcia tylko o to żeby odhaczyć kolejną niczego nie wymagającą parę, zgarnąć kasę i zapomnieć. To też jest jakiś sposób, ale po co pokazywać te prace szerszej publiczności?
    To są Twoi mistrzowie, bo byłeś u nich na warsztatach. Przed warsztatami Twoje foty szału nawet na fotce.pl by nie zrobiły. Nie dorastały do pięt, pokazanym w tym wątku. Po warsztatach od razu widać jak ty zrzynałeś właśnie z pomysłów Kaliny i Trzcionki (jak i reszta uczestników tych przecudnych warsztatów). Jeśli już pouczasz autora tego wątku to podaj również inne nazwiska, oprócz Twoich forumowych guru. Widać autor chce iść swoją drogą i nie bawi go repoglamór i inne duperele. Tak, nie każdy chce być taki jak Ty.

Domyślnie

Chyba wszyscy wypowiadający się tu zapomnieli, co jest tematem wątku.
    Prywatne porachunki proszę załatwiać kanałami prywatnymi.
    Zachęcam też do przeczytania regulaminu, zanim się komuś coś (wirtualnie) stanie.
    Zamykam, bo się beczka asenizacyjna przepełnia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów