Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Warto tez pamietac o tym ze od Win Prof w gore mamy mozliwosc zainstalowania wirtualnego Win XP. Nie da sie na tym moze pograc, ale niektore aplikacje ktore na Win 7 64bit nie smigaja mozna odpalic.
    Warto przejzec http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...mparison_chart . Mozna samemu zorientowac sie co moze byc potrzebne.
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Tyle, że jeżeli przy przejściu Vista > W7 nie zmieniamy komputera, to możemy legalnie zainstalować Virtual PC + Vistę, tak aby problematycznie aplikacje móc odpalić "w okienku", ew. gdy zmieniamy komputer, a na Vistę mieliśmy normalną licencję (tzn. nie OEM), to możemy zrobić dokładnie to samo. W ten sposób oszczędzamy 150 zł, kupując Home Premium a nie Professional.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Warto tez pamietac o tym ze od Win Prof w gore mamy mozliwosc zainstalowania wirtualnego Win XP. Nie da sie na tym moze pograc, ale niektore aplikacje ktore na Win 7 64bit nie smigaja mozna odpalic.
    Warto przejzec http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...mparison_chart . Mozna samemu zorientowac sie co moze byc potrzebne.
    Testowales to, bo ja tak i tylko niektore programy dzialaja pod tym, nie dziala to jak normalny komputer bo jest to program, ktory wykozystuje juz obciazony procesor i mozna mu przydzielic malenka ilosc RAMu, uwazam ze wiekszosc jak nie kzdy program dziala juz na W7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Testowales to, bo ja tak i tylko niektore programy dzialaja pod tym, nie dziala to jak normalny komputer bo jest to program, ktory wykozystuje juz obciazony procesor i mozna mu przydzielic malenka ilosc RAMu, uwazam ze wiekszosc jak nie kzdy program dziala juz na W7
    Ja też testowałem i się z Tobą nie zgadzam. Nie pamiętam dokładnie jak było z RAMem, ale nie było tak źle (wszystko zależy ile miałeś RAM zapięte na PC). Tzn gdy masz program który chodzi tylko na Xp tzn że program jest raczej starawy i nie potrzebuje gigantycznej ilości RAM. Poza tym nie jest to zwykłe okienko. Jest to OS zupełnie odseparowany od W7. Działa prawie jak osobny komp. To "prawie" to np dzielenie portów IO, bo trzeba się odpowiednio podzielić np USB (z resztą dzielimy się całą maszyną). Poza tym system startuje i wyłącza się jak normalny osobny komputer. Dla mnie największym problemem było to, że na licencji W7 64b mogę zainstalować wirtualnego Xp ale też 64b. Jakbym chciał mieć 32b to muszę mieć do niego osobną licencję.

Domyślnie

Widzisz ja to odpalilem tylko dla jednej gry i z ciekawosci, gra nie dziala na W7 a na tym cudzie nie poszla wcale, wiec uznalem za nieuzytek, poza tym jakie programy nie maja swoich nastepcow pod Viste i W7?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Widzisz ja to odpalilem tylko dla jednej gry i z ciekawosci, gra nie dziala na W7 a na tym cudzie nie poszla wcale, wiec uznalem za nieuzytek, poza tym jakie programy nie maja swoich nastepcow pod Viste i W7?
    Teraz to chyba tylko jakieś starocie. Pamiętam, jak jeszcze pracowałem w jednej firmie która to miała program "Płace i Kadry" w wersji na DOS'a (jakieś 2 lata temu). Aleśmy się nagimnastykowali, żeby to uruchomić na nowych kompach i drukarkach na LPT. Żeby nie było to jeszcze chcieli, żeby to jakoś działało wspólnie z Optimą. Ja osobiście używałem maszyny wirtualnej do zestawienia VPN z uczelnią. Moja katedra używa jakiegoś programu od CISCO, który to nie działa na OS'ach młodszych od Xp. Pewnie chodzi o kasę na licencję :\
    W każdym razie po ostatniej reinstalce systemu nie chciało mi się stawiać VM, wolę odpalić laptopa z XP

Domyślnie

Pracuje w dwoch roznych firmach, jedna wciaz siedzi na XP, ale wprowadzaja powoli W7, co ciekawe zanim postawili pierwszego kompa z W7 to zakupili oprogramowanie ktore dziala na W7.....
    Druga firma zmienia jeszcze w tym miesiacu wszystkie kompy na W7, proces przygotowania komputerow trwa juz 8 miesiecy, wlasnie ze wzgledu na oprogramowanie i licencje.....tak to chyba powinno sie odbywac, ale nei zawsze sa na to pieniadze. Duzo tez zalezy od dzialu IT, jedna firma ktora jest potega na rynku elektronicznym i komputerowym, przechodzi na W7 stopniowo a firma ktora produkuje leki ma przejsc w jeden dzien, ale z pelnym przygotowaniem.....
    Widzisz to o czym piszesz jest typowe, pracowalem w jednej ze szkol integhracyjnych w Poznaniu, dokladnie to samo bylo jak wchodzil XP....dokladnie takie same problemy

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Dla mnie największym problemem było to, że na licencji W7 64b mogę zainstalować wirtualnego Xp ale też 64b. Jakbym chciał mieć 32b to muszę mieć do niego osobną licencję.
    Jesteś pewny? Nie dam sobie ręki uciąć, ale jakiś rok temu ściągnąłem sobie ładnie ze strony MS cały zestaw (Virtual PC + XP) do XP Mode właśnie z tego powodu, że na 64-bitowej Siódemce nie chciały się uruchamiać programy 16-bitowe (nic dziwnego). Na XP chodziły pięknie, robiłem też wszystkie weryfikacje legalności podczas instalacji i wszystko było ok. Wątpię żeby MS pozwalał sobie na takie samowolki, tylko gdyby instalacja 32-bitowego XP na 64-bitowej Siódemce nielegalna, to byłoby to ukręcone na etapie instalacji.

Domyślnie

Szczerze mowiac nie podam przykladow aplikacji ktore udalo mi sie uruchomic jedynie przez Win XP mode ale kilka takich bylo. Gier na WinXP mode nie da sie uruchamiac co jest dosc zrozumiale - nie do tego to sluzy. Wiekszosc waznych programow faktycznie ma swoich nastepcow na Win7 ale nie wszystkie. WinXP mode moze byc tez przydatne jako srodowisko kompilacji ( osobiscie nie sprawdzalem tego rozawiazania bo mam osbna stacje na WinXP ale podobno dziala ).
    Jezeli chodzi o ilosc RAM to ja mialem przydzielone bodajze 4GB i wszystko smigalo, takze to nie taka malenka ilosc jak na XP
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Jesteś pewny? Nie dam sobie ręki uciąć, ale jakiś rok temu ściągnąłem sobie ładnie ze strony MS cały zestaw (Virtual PC + XP) do XP Mode właśnie z tego powodu, że na 64-bitowej Siódemce nie chciały się uruchamiać programy 16-bitowe (nic dziwnego). Na XP chodziły pięknie, robiłem też wszystkie weryfikacje legalności podczas instalacji i wszystko było ok. Wątpię żeby MS pozwalał sobie na takie samowolki, tylko gdyby instalacja 32-bitowego XP na 64-bitowej Siódemce nielegalna, to byłoby to ukręcone na etapie instalacji.
    Ja też sobie nie dam ręki uciąć, ale właśnie miałem problem z uruchomieniem jakiegoś programu 32b na takim Xp.
    Wiem że nawet z tego powodu musiałem ściągać XP32 z MSDNAA. Co do instalacji OS na VM to nie jest to przypadkiem tak, że możesz sobie tam wszystko zainstalować? W sensie nawet Linuxa itp?
    Mnie chodziło o licencję. Razem z W7 dostajesz w pakiecie licencję na Xp na VM.
    Szczerze to jakoś tak nie wgłębiałem się w temat. Po prostu uruchomiłem Xp na VM i pracowałem. Raz z ciekawości zamontowałem sobie VM bez systemu. Po jej uruchomieniu na ekranie pojawiło się info takie jak odpalasz kompa bez systemu. Stąd wniosek, że możesz sobie tam zainstalować co Ci się podoba.
    Poza tym z MS ściągasz 2 rzeczy - wirtualną maszynę i XP. Było to jakiś czas temu, więc mogło mi się też coś pomieszać

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów