Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Ja też sobie nie dam ręki uciąć, ale właśnie miałem problem z uruchomieniem jakiegoś programu 32b na takim Xp.
    A to dziwne, XP 64-bit ma w sobie WoW, więc powinien łyknąć soft bez problemów. Edit: patrz niżej.

Wiem że nawet z tego powodu musiałem ściągać XP32 z MSDNAA. Co do instalacji OS na VM to nie jest to przypadkiem tak, że możesz sobie tam wszystko zainstalować? W sensie nawet Linuxa itp?
    Tak, możesz zainstalować cokolwiek. Osobną kwestią jest licencja. Sam Virtual PC jest darmowy, a kwestię legalności tego, co na nim zainstalujesz reguluje licencja danego softu.

Mnie chodziło o licencję. Razem z W7 dostajesz w pakiecie licencję na Xp na VM.
    No nie do końca... Może uściślę, choć oboje wiemy dobrze co mam na myśli. Kupując W7 w wersji Professional/Ultimate/Enterprise mamy możliwość zainstalowania dodatku XP Mode, który zawiera w sobie darmowego Virtual PC oraz obraz z legalnym, komercyjnym XP. Przy czym mówienie o posiadaniu "licencji na XP" jest nieco mylące, bo np. nie możemy wziąć takiego systemu i postawić na czystym dysku, vide: aby używać XP musimy mieć zainstalowanego W7.

To tyle z kwestii licencyjnych. Tymczasem znalazłem odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie:

XP Mode is just a virtual machine hosted by Windows 7 Virtual PC. All versions of Virtual PC (Virtual PC for Mac, Virtual PC 2004, Virtual PC 2007, Windows 7 Virtual PC) only support 32-bit guest operating systems regardless of the bitness of the operating system they are installed on. It doesn't matter if you are running 32 bit ot 64 bit Windows 7 - your virtual machines in Virtual PC are all 32 bit. That means XP Mode can only be 32 bit.
    źródło: http://social.technet.microsoft.com/...b-85e4ede339da

Czyli widocznie Twoje problemy z odpaleniem softu były spowodowane czym innym niż samą jego 32-bitowością.

Domyślnie

Widzisz, fajnie że chciało Ci się poszperać. Dobrze jest wiedzieć takie rzeczy. Widocznie faktycznie moje problemy były spowodowane czymś innym. Co do licencji to oczywiście zastosowałem skrót myślowy, ale dzięki Twojemu wyjaśnieniu unikniemy nieporozumień.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów