A to dziwne, XP 64-bit ma w sobie WoW, więc powinien łyknąć soft bez problemów. Edit: patrz niżej.
Tak, możesz zainstalować cokolwiek. Osobną kwestią jest licencja. Sam Virtual PC jest darmowy, a kwestię legalności tego, co na nim zainstalujesz reguluje licencja danego softu.
No nie do końca... Może uściślę, choć oboje wiemy dobrze co mam na myśli. Kupując W7 w wersji Professional/Ultimate/Enterprise mamy możliwość zainstalowania dodatku XP Mode, który zawiera w sobie darmowego Virtual PC oraz obraz z legalnym, komercyjnym XP. Przy czym mówienie o posiadaniu "licencji na XP" jest nieco mylące, bo np. nie możemy wziąć takiego systemu i postawić na czystym dysku, vide: aby używać XP musimy mieć zainstalowanego W7.
To tyle z kwestii licencyjnych. Tymczasem znalazłem odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie:
źródło: http://social.technet.microsoft.com/...b-85e4ede339daXP Mode is just a virtual machine hosted by Windows 7 Virtual PC. All versions of Virtual PC (Virtual PC for Mac, Virtual PC 2004, Virtual PC 2007, Windows 7 Virtual PC) only support 32-bit guest operating systems regardless of the bitness of the operating system they are installed on. It doesn't matter if you are running 32 bit ot 64 bit Windows 7 - your virtual machines in Virtual PC are all 32 bit. That means XP Mode can only be 32 bit.
Czyli widocznie Twoje problemy z odpaleniem softu były spowodowane czym innym niż samą jego 32-bitowością.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami