Którą wersję Visty polecacie bo zastanawiam sie czy potrzebuje Ultimate i wszystkie jej funkcję ?
Szukaj
Którą wersję Visty polecacie bo zastanawiam sie czy potrzebuje Ultimate i wszystkie jej funkcję ?
D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,
Vista Home Premium 32 lub 64 bity (przy 64 uwaga na nietypowe urządzenia - może być problem ze sterami) do tego trzeba spełnić 3 pkt i bedzie śmigać
1. 4 - 8 GB RAM
2. SP1
3. Wyłączyć Windows Defendera (niesamowicie to zamula...)
i jeszcze 4 pkt. opcjonalny - można pokusić się o RAID z 2 lub 3 dysków (mówię o RAID 0 lub 5) - niesamowicie przyśpiesza to system ( każdy system - warto zainwestować) RAID 0 dość niebezpieczny, jak ci coś poleci ciężko/wręcz niemożliwe odzyskanie danych, RAID 5 - potrzebuje min. 3 dysków, ale masz zawsze kopię.
oto dane z mojej macierzy - kto wykręci coś takiego na 1 dysku?
Ostatnio edytowane przez sokrates ; 02-03-2009 o 14:53
Witam, po kilku dniach testów doszedłem jednak do wniosku, że zakup nowego systemu VISTA jest dla mnie niepotrzebnym wydatkiem. Testowałem Vistę 32 oraz 64 bit jak i Windowsa 7 bete, szczerzę powiem najlepiej z wymienionych chodziła Vista 64bit. Wcześniej pisałem, że posiadam win XP prof. wersja BOX i ten właśnie system zdecydowałem sie zainstalować na stałe, myślę, że było by błędem wywala kasę na Viste w moim przypadku. Win XP chodzi jak "burza" nie mam wrażenia spowolnienia komputera i spełnia moje wszystkie wymagania.
Bardzo dziękuję za wszelkie rady, serdecznie pozdrawiam.
D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,
Może i lekki of-top, ale mam pytanie (w ogóle nie siedzę w segmencie PC): jak cenowo ma się ten zestaw do np. używanego Mac Pro z minionej generacji ~2x2.8 GHz? Pytam, gdyż sądzę, że może sporo problemów software'owych odejść przy OS X. Absolutnie nie mam zamiaru żadnej wojny rozpoczynać, po prostu zastosowania graficzne (RAW) jak i video -> czyli ogólnie 2D są bardzo dobrze wspierane w jabłkach.
Pozdrawiam
M.
/Ech, doczytałem, że jednostka była i pozostała jedynia sprawa software'u. Wybaczcie nieuwagę.
Ostatnio edytowane przez Jacklon ; 09-03-2009 o 21:21
Nikon http://greg77.com/
Nikon http://greg77.com/
Skontaktuj się z nami