Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Muchomorek

Domyślnie Muchomorek

Dwa miesiące przerwy. Wracam do fotografowania przyrody. Na początek skromnie, jeden grzybek.

Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Muchomorek? To mi wygląda bardziej na surojadkę, gołąbka, czy jak tam to każdy zwie inaczej w swoim regionie. Boooooo jeżeli to jest muchomor... to z kolorami chyba coś nie tak. Natomiast abstrahując od gatunku - zdjęcie może bez fajerwerków świetlnych, ale całkiem sympatycznie się prezentuje. Taki porządny atlas.

Domyślnie

apetyczne zdjecie, zacheca do wyjscia na grzybki...

Domyślnie

"Muchomorek? To mi wygląda bardziej na surojadkę, gołąbka, czy jak tam to każdy zwie inaczej w swoim regionie."

Dokładnie. Jest tego kilka odmian kolorystycznych, a niektóre z nich jadalne. Więcej niż raz

"zdjęcie może bez fajerwerków świetlnych, ale całkiem sympatycznie się prezentuje. Taki porządny atlas."

Z delikatnym zacięciem artystycznym.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Tak macie rację, to nie muchomorek . Tak mi się napisało. Barwa właściwa, kapelusz nie był czerwony a taki czerwono-fioletowawy. Zimny odcień. Co do samej jakości, wiem że nie powala. Wyskoczyłem wczoraj na pare minut do lasu w celu rekonesansu, czy nie ma już grzybów. Wziąłem aparat, zrobiłem trzy fotki. Ale zaprezentowałem tylko tę.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Tak macie rację, to nie muchomorek . Tak mi się napisało. Barwa właściwa, kapelusz nie był czerwony a taki czerwono-fioletowawy. Zimny odcień. Co do samej jakości, wiem że nie powala. Wyskoczyłem wczoraj na pare minut do lasu w celu rekonesansu, czy nie ma już grzybów. Wziąłem aparat, zrobiłem trzy fotki. Ale zaprezentowałem tylko tę.
    U mnie na wsi to na to wołają "betka" a na zielono-szarą odmianę "gołąbek"

Uprawnienia umieszczania postów