Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Polecam film!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Sciaganko zakonczone, przystepujemy do ogladania.
    Oczywiscie z DVD
    Bedziesz zadowolony, naprawde dobre kino...
    Dodam tylko, ze bardzo podoba mi sie akcent w tym filmie, taki mocny Angielski z RPA.....swietne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Oczywiscie z DVD
    Bedziesz zadowolony, naprawde dobre kino...
    Dodam tylko, ze bardzo podoba mi sie akcent w tym filmie, taki mocny Angielski z RPA.....swietne.
    Czytalem tez wiele recenzji o tym filmie, w czesci go zjechali za zbytnie upraszaczanie tematu w typowo holywodzkim stylu...z czym sie nie zgodze. Jako ze jestem juz po projekcji. Pora na wlasna ocene.

Naprawde polecam tym ktorzy nie widzieli. Kilka scen, np jak powstawalo zdjecie plonacego czlowieka, czy dziewczynki z sepem (wiem oczywiscie, ze jedynymi ktorzy tak naprawde mogli by sie o tym wypowiadac sa autorzy tych fotografi)....takie rzeczy naprawde sklaniaja do refleksji i chyba cos zmieniaja w spojrzeniu na dana sprawe.

Podoba mi sie takze jak w taki nienachalny sposob pokazano...takie zwykle zycie tych fotografow.
    Wazkie problemy, rodzace sie trudne pytania, na ktore chyba nikt nie umie odpowiedziec przeplecione z ich zwyklym zyciem, zwyklymi sprawami dnia codziennego. Po prostu wg mnie udalo sie rezyserowi w taki ludzki sposob pokazac glownych bohaterow.
    Zwykli ludzie w obliczu wojny...sa z boku, ale doswiadcza ich ona w szczegolny sposob.

Wiecej nie pisze, bo sie jeszcze zamotam w wypowiedzi, ale warto zobaczyc ten film. A juz naprawde warto zobaczyc pare scen z niego.
    Ja polecam.

P.S Dzieki za cynk o filmie.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 26-08-2011 o 12:16
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Pozwolę sobie wkleić link. Jeśli ktoś znajdzie linki dostępu do filmów - proszę zapodać .... choćby na PRIV.
    http://www.foto-info.pl/fotografia-f...o-zobaczy.html

Domyślnie

Właśnie obejrzałem film BANG BANG CLUB .... rewelacja. Polecam !!! To tutaj występuje facet, który zrobił fotę umierającej na pustyni dziewczynki oraz sępa w tle czekającego na jej śmierć ... widziałem oryginał tego zdjęcia ... mocne ... bardzo mocne ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    Właśnie obejrzałem film BANG BANG CLUB .... rewelacja. Polecam !!! To tutaj występuje facet, który zrobił fotę umierającej na pustyni dziewczynki oraz sępa w tle czekającego na jej śmierć ... widziałem oryginał tego zdjęcia ... mocne ... bardzo mocne ....
    ten facet już nigdy nigdzie nie wystąpi...

chodziło Ci o aktora

A co do filmu: po obejrzeniu Fotografa Wojennego nic już nie robi na mnie takiego wrażenia. Bang Bang był płytki, trochę za amerykański, za szybki w narracji. obejrzałem, ale nie szaleję

Domyślnie

Jestem w trakcie oglądania Fotografa Wojennego ... mocny. Musiałem zrobić przerwę bo trochę za mocny. Miałeś rację mr Przemek.

Domyślnie

a mi srednio sie podobal, duzo informacji uproszczonych. troche hollywoodzki. Wlasnie WarPhotogprapher bardziej do mnie trafil. Zauwazyliscie ze pod koniec wystepuje on tam?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-08-2011 o 13:09 Powód: lit.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    a mi srednio sie podobal, duzo informacji urposzczonych. troche hollywoodzki. Wlasnie WarPhotogprapher bardziej do mnie trafil. Zauwazyliscie ze pod koniec wystepuje on tam ?
    Myślę, że James Nachtwey występuje przez cały czas trwania "Fotografa wojennego".
    Poza tym co za pomysł porównywać film dokumentalny z fabularnym? Nawet takim, co bazuje na faktach.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-08-2011 o 13:08 Powód: pis. ("występuję")
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Myślę, że James Nachtwey występuję przez cały czas trwania "Fotografa wojennego".
    Poza tym co za pomysł porównywać film dokumentalny z fabularnym? Nawet takim co bazuje na faktach.
    chodzi o to, ze Nachtwey "występuje" w bangbangu, dokladnie pod koniec, kiedy siedza w barze i pija razem a potem jada na zdjecia. Nazywaja go szalencem ktorego wrzucaja w najgorsze bagno.

jestem w pracy i próbuje upraszczac swoje myli
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-08-2011 o 13:08 Powód: orto. ("proboje")

Domyślnie

pojawia sie postac nachtweya, ale gra go aktor a nie sam Nachtwey

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów