Też czekam za a77 1800eurasów trochę drogo ale full frame, będą testy to się okaże czy pucha warta tej kasy
http://www.youtube.com/watch?v=HRVOz...e_gdata_player
Szukaj
Też czekam za a77 1800eurasów trochę drogo ale full frame, będą testy to się okaże czy pucha warta tej kasy
http://www.youtube.com/watch?v=HRVOz...e_gdata_player
Ostatnio edytowane przez ikar39 ; 26-08-2011 o 23:37
Nikon
Ja sam sobie testy zrobię, niejednokrotnie okazało się że testy testami, ale sprawiedliwość w mych rękach była, nikt testów za darmo nie robi. Nie ma co się oszukiwać, pracując przy sprzęcie nie raz byłem zdumiony debilstwami netowymi, podanymi przez super poważne strony....
Kupujesz tamka i modlisz sie jeszcze bardziej niz przy wysylce do nikona, bo ten serwis nawet u Niemcow to dziadowstwo. No chyba ze dla sony tampony sa lepsze, bo nie wypada kaszany wstawiac dla wspolwlasciciela przeciez.
Strata na tym lusterku jest calkiem spora. Ca. 30%. To nie jest malo.
Wyswietlacz zamarza na mrozie. Super. Nic jednak nie zastapi konkretnego wizjera w fotografowaniu. Wygoda i jakosc starego rozwiazania jest wciaz niezagrozona. Film? - napewno fajny ficzer, ale ja nie krece zbyt wiele. Bardzo malo, bo nie mam zaciecia.
Sony miewa wzloty i dolinki. Po pierwszych a100 i a700 pojawily sie straszne badziewiaki. Potem FX niby byl, ale na szkla do niego tylko Martyne bylo stac.
Teraz piszesz, ze znowu sie poprawilo. Nie sprawdze. Wierze na slowo.
Na serwis sony nigdy nie mozna bylo nazekac (nie mam, maja znajomi).
Nie mam zamiaru rozpoczynac batalii. Chce tylko uzmyslowic ci, ze popadasz w gloryfikacje, a nie wszystko jest takie piekne, jak piszesz.
Jak słyszę "lustro półprzepuszczalne" w soniakach to mnie trafia. Nie dość, że zabiera światło, wprowadza dodatkowe szkło w tor optyczny, a tym samym pogarsza jego jakość to jeszcze osadza się na nim kurz i inne paprochy, które z pewnością fotografowi nie pomagają. Kiedyś Canon też miał takie rozwiązanie, za czasów świetności analogów i bardzo szybko się z tego wycofał.
D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800
Tak Canon miał, Sony to wykupiło (od Canona), co do lustra. Ja w Fototechniką współpracuję w swym biznesie, złego słowa nie powiem, jak dotąd, ładnie i "na czas", A tampony są takie same, tu czy w Sony. Konkretny wizjer w ciemności nic, totalnie nie widzi, a szkoda bo nawet elektroniczne podbicie daje mi choć pojęcie o kadrze. Ty Piotrze nie kręcisz filmów, Ty. Martynę powiadasz?? http://www.facebook.com/profile.php?...2718&sk=photos Sony A900. Jednak nei tylko Martynę, nie wiem skąd wziąłeś tą Martynę) No reklama robi swoje, jak widać. Jest sporo szkieł KM, rewelacyjnych, co prawda używanych, ale generalnie z mych badań rynku i dostępności, w dobrym stanie technicznym.
Czy ja gloryfikuję?? Myślę że nie, staram się operować konkretnymi faktami i argumentami, nie od dziś zajmuję się fotografią, od "zawsze" jestem z Nikonem, jednak widzę różnicę, widzę, ceny, widzę możliwości. Jestem fotografem, hobbystą, pracuję jako sprzedawca min. aparatów, jak tez mam swój biznes fotograficzny, konkretnie akcesoria, i sprzęt studyjny, wydaje mi się że jestem świadomy celi i wyborów w mym życiu. Nie wykluczam mogę się mylić.
@kundzior... wiem msz juz pewnie mnie dosyc
juz (przez ciebie - przypominam) jestem znowu bardzo z alpha tylko powiedz mi prosze jeszcze cos o A55, A550 i A580... mam dosc duze dlonie i nie wiem czy mala puszke bedzie wygodna dla mnie.
jesli dam rade to jutro podejde do sklepu i pomacam chyba wszystkie alphy![]()
"to be, or not to be" -zabrac sie za fotografie albo sie nie zabierac
A580 bdb ergonomia, 550 co do obrazu toczka w toczkę jak D90. A580 matryca ta sama co w D7000. Ładnie leży, aleee brak 2 kółka deko drażni, choć ja w D50 też mam tylko jedno, da się przywyknąć. To dobra opcja wziąć do ręki.
ojj ojj... i chyba wroce do pierwszej mysli!! jednak chyba Alpha!!
mysle jeszcze o A77, ale to £1150 i nie wiem czy to dobry pomysl zeby na start tyle w body pakowac...
ale tak czy inaczej zanim cokolwiek postanowie to pojde dotknac!!
dziekuje wszystkim za rady...![]()
Nikon D7k jest wyśmienity, ale spisz sobie na karce co chcesz, co Ci da Nikon, a co zyskasz a innym systemem. A braku szkieł w Sonym zapomnij nie tylko Sony robi szkła, dobrej jakości....Pentak na ostrą szklarnię, a Olek zabija wszystkich....lektura na noc??
szkla od pentaxa do alphy??
wiem, ze od konica-minolta... chetnie sie doszkole w tym zakresie rowniez![]()
wlasnie zerknalem na optyczne.pl co pisza o A580 i chyba to odpowiadaloby mi najbardziej w tym przedziale cenowym... i jeszcze grip ladny. i wizjer lustrzany nie elektroniczny co raczej jest chyba plusem![]()
Skontaktuj się z nami