Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Noc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    A na moim Eizo ta łódka wadzi tak samo w kadrze jak na lipnym lapku.
    Po obejrzeniu na moim Eizo stwierdzam to samo, a jeszcze dodam, że wyciągane z cienia jest za mocno po lewej i to widać.

Ale tak wogóle światło piękne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    A na moim Eizo ta łódka wadzi tak samo w kadrze jak na lipnym lapku.
    Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Po obejrzeniu na moim Eizo stwierdzam to samo, a jeszcze dodam, że wyciągane z cienia jest za mocno po lewej i to widać.

Mam podobnie jak moi przedmówcy, od siebie dodam że woda również wygląda mówiąc oględnie nie za ciekawie zwłaszcza po lewej stronie.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Uff, to jednak w domu mam w porządku monitor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta

ok. skoro już kilka osób twierdzi ze jest zbyt jasno to musi coś w tym być, u mnie nadal jest ok - inna sprawa, że było to poza kołem podbiegunowym i praktycznie nocy tam nie ma, jest szarówka taka właśnie jak na tej fotce, mam jeszcze inne kadry z tego miejsca więc w przyszłości wezmę wasze uwagi pod wzgląd

Domyślnie

Janusz nie słuchaj tych monitoromaniaków bo popadniemy w paranoje
    Jest super obrazek
    A niedługo to Ci wezmą zdjęcie i rentgenem prześwietlą

Domyślnie

Jak dla mnie to nie widzę, żadnego niepokojącego objawu przy wyciąganiu cieni na tym zdjęciu. Wszystko jest ok. PS>Janie jakim obiektywem robiłeś, coś długiego?

Dla mnie zdjęcie super, klimat i kolory w światłach, bajka. Ale te zdjęcie jest dla mnie za poprawne, jak prymus w klasie, ja bym spróbował bardziej niestandardowo przyciąć te zdjęcie. Wiem, że trudno jest tu coś skadrować, ale może, może wprowadził bym bardziej niepokojący kadr. Zdjęcie bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Jak dla mnie to nie widzę, żadnego niepokojącego objawu przy wyciąganiu cieni na tym zdjęciu. Wszystko jest ok. PS>Janie jakim obiektywem robiłeś, coś długiego?

Dla mnie zdjęcie super, klimat i kolory w światłach, bajka. Ale te zdjęcie jest dla mnie za poprawne, jak prymus w klasie, ja bym spróbował bardziej niestandardowo przyciąć te zdjęcie. Wiem, że trudno jest tu coś skadrować, ale może, może wprowadził bym bardziej niepokojący kadr. Zdjęcie bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam,
    AMI
    witaj Mariuszu, zaraz się uśmiechniesz, otuż fota zrobiona w okolicy Narviku o godz 23 25 z ręki ( brak mozliwość rozstawienia statywu, gdyż była to skarpa fiordu dość mocno stroma ) Nikonem 70-200mm2.8 ogniskowa 150mm, F9, 1/40 sek, ISO 800 - noc polarna jest bardzo jasna praktycznie taki klimat jak na tym zdjęciu trwa do 1 00 w nocy, jest dosłownie wieczorowa szarówka z ferią światła na niebie jak to widać, dzisiaj siedzę w pracy i nawet na moim starym laptopie mz. jest dobrze, zapewne odbiorcy nie przyzwyczajeni do odbioru fotografii robionej w takich warunkach, szarości zarejestrowane w kadrze biorą za nadmierne wyciąganie, fotka pokazana na czterech innych portalach nie spotkała się z takimi uwagami. Już trochę czasu robię foty i raczej nie mam wpadek technicznych, gdybym miał choć cień wątpliwości ta praca nie znalazła by się na portalu, choć jak to mówią nie ma ludzi nie omylnych.
    Co do kadrowania, to warunki wymusiły takie a nie inne, z prawej światło było na tyle mocne ze przepalało, z lewej zaczynał się głębszy i ciemniejszy pas drzew. Oczywiście każdy ma prawo do dowolnego odbioru fotografii i do pisania swoich spostrzeżeń, dlatego nie polemizuję i nie upieram się

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    witaj Mariuszu, zaraz się uśmiechniesz, otuż fota zrobiona w okolicy Narviku o godz 23 25 z ręki ( brak mozliwość rozstawienia statywu, gdyż była to skarpa fiordu dość mocno stroma ) Nikonem 70-200mm2.8 ogniskowa 150mm, F9, 1/40 sek, ISO 800
    No to tak jak podejrzewałem, lekkie spłaszczenie planów wynika z ogniskowej, naturalne a nie z powodu jak ktoś napisał "źle wyciągniętych cieni", a których ja nie widzę aby było źle wyciągnięte. To tak IMHO.
    A co do kadrowania, chodziło mi o to, że można by zobaczyć jak by praca wyglądała jak byś skadrował prawą stronę i trochę dołu, wtedy może, widok był by bardziej niepokojący, a tego bym oczekiwał aby grało to z cieniami.

Pozdrawiam,
    AMI
    Ostatnio edytowane przez AMI ; 25-08-2011 o 16:11
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    No to tak jak podejrzewałem, lekkie spłaszczenie planów wynika z ogniskowej, naturalne a nie z powodu jak ktoś napisał "źle wyciągniętych cieni", a których ja nie widzę aby było źle wyciągnięte. To tak IMHO.
    A co do kadrowania, chodziło mi o to, że można by zobaczyć jak by praca wyglądała jak byś skadrował prawą stronę i trochę dołu, wtedy może, widok był by bardziej niepokojący, a tego bym oczekiwał aby grało to z cieniami.

Pozdrawiam,
    AMI
    kumam, spróbuję z Twoją propozycją, jezeli chodzi o ciecia kadru to nie ukrywam jestem trochę staroświecki w tym temacie 99% moich kadrów nie docinam, pozostałość po analogu, w wizjerze kadruję na gotowo, ale może to błąd i powinienem się przełamać chociażby do tak ostatnio modnych kwadratów, z drugiej jednak strony ja kocham w fotografii przestrzeń, celowy zakup 14-24mm i ciąć, serce boli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Kolejny ładny widoczek serwujesz...
    To pooglądam sobie jeszcze
    ... i ja sobie pooglądam, ba jest na co popatrzeć .
    Pozdro. Wojtek

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów